Ostravská vařonka II.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 282 kJ / 1 023 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,14 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 80,71 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dávka je na 4 porce po 1 dl.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 1. 2009 21:23
Jsem ostravačka a my teda říkáme "vařunka" bezkonkurenční věc, Merylas!
9. 7. 2008 10:35
U nás i u sousedů se vařonka dělala hlavně při uzení když mrzlo. Při zabijačce řezník nepil a nějak nebyl na to ani čas ji vařit vařonku mám ráda, ale leze do hlavy a podlamuje kolena
9. 7. 2008 07:01
u nas v banskej bystrici je nieco podobne a vola sa to.... hriatuo...na klavesnici nemam o s vokanom.
To sa rozskvari nadrobnucko nakrajana slanina a zaleje sa to slivovicou. robievali sme to vzdy na zabijacke..aby mraz nezasiel za prsty...no zabijacky uz nerobievame...taky dobry mraz som nezazila uz 2 roky....a ja hriatuo ani nemam radatakze naposledy sa u nas robilo mozno aj pred 10 rokmi. a s tym karamelom sa presne robievala vodka...ale neviem preco pridavali do nej aj korenie.
To sa rozskvari nadrobnucko nakrajana slanina a zaleje sa to slivovicou. robievali sme to vzdy na zabijacke..aby mraz nezasiel za prsty...no zabijacky uz nerobievame...taky dobry mraz som nezazila uz 2 roky....a ja hriatuo ani nemam radatakze naposledy sa u nas robilo mozno aj pred 10 rokmi. a s tym karamelom sa presne robievala vodka...ale neviem preco pridavali do nej aj korenie.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 4 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 6 hodinami
Fazolky nakyselo s přílohou v multifunkčním hrnci
Přidáno před 7 hodinami
Toastová pizza v troubě
Přidáno před 7 hodinami
Cheesecake od Evy
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zeleninová polévka s kapáním
Wikusche uvařila před 53 minutami
Jednoduchý ředkvičkový salát se šunkou a jogurtem
Kava 2 uvařila před 1 hodinou
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 5 hodinami
Loštický řízek
paprika1000 uvařila před 6 hodinami
Pravá bulharská pomazánka
Adlla uvařil před 7 hodinami
Polévka z libečku s kroupami
komajda065 uvařila před 7 hodinami
Mandarinkové řezy s kefírem
Fitulka uvařila před 9 hodinami
Bramborové knedlíky
Krize uvařila před 9 hodinami
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila 29. 4. 2024 19:49
Staré dobré punčové řezy
MajaFero uvařila 29. 4. 2024 19:48
Přečtěte si Zobrazit více
Zkusili jsme připravit majonézu z cizrnového nálevu: Veganská náhražka chutná skoro jako klasická majonéza a snáze se dělá
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Jak nařezat špekáčky, aby se dokonale propekly a nespálily? K nejlepším metodám patří ježek nebo chobotnice
Další recepty
Tématické fráze: vařunka uzení masa postup domácí vařonka vařunka recept hriatuo recept varunka recept na vařunku jak se děla vařonka jak se dela varunka domácí zabijačka recepty svařonka zabijačka recepty ostravska varunka zabijačka postup vánoční vařonka domaci vařunka vařunka recepty zabijačka recept domaci zabijačka recept postup zabijačky
Suroviny: cukr krystal, med, voda, vodka, citron, koření nové koření, koření hřebíček, skořice celá
Ostravská vařonka II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P2A
3 názory