Kachna bez práce

martinahayek Kuchař: martinahayek

Drůbeží maso 81 názorů

Recept si zatím oblíbilo 88 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu omyjeme, osušíme a posypeme zvenku i uvnitř solí a kmínem. Položíme prsíčky vzhůru do suchého pekáče. Pekáč uzavřeme a vložíme do trouby. Teplotu nařídíme na 120°C (ano, stodvacet) a pečeme 4,5 hodiny aniž podléváme, nebo otevíráme troubu či pekáč.

  2. Po uplynulé době zvýším teplotu na 200°C a dopeču ještě asi 20 minut, kvůli křupavé kůžičce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 586 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kachna bez práce

  • deltacook deltacook

    Millene: Já na to mám takovou fintu: peču kachnu přes noc. Jenom na 70 stupňů :)

    Odpovědět

  • Stepapeta Stepapeta

    Dnes jsem pekla kachnu poprvé. Vybrala jsem tento recept. A byli jsme naprosto spokojeni. Jinak už kachnu zkoušet nebudu. :yes::-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Kachna je moc dobrá.. :yes: .dělala jsem už poněkolikáté...s dovolením jsem přidala foto....:-)

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    Helena: Také ji dělám ve smaltovaném pekáči, ale musí se přiklopit. Nejlepší jsou takové ty dva pekáče, co se dávají na sebe. A hlavně neotvírat.

    Odpovědět

  • Iva Iva(neregistrovaná)

    Helena: Nepřipeče. Je výborná, nespečená, maso jde lehce od kosti. Menší kachna je pečená dříve. Je to zcela bezpracné. Pekla jsem při otevřeném okně a odjela jsem na nákup. Vrátila jsem se po čtyřech hodinách, zvýšila teplotu v troubě a kačenu dopekla nezakrytou. Doslova se rozpadala a byla tak chutná, že už nebudu péci nikdy jinak.

    Odpovědět

  • mag-da-lena mag-da-lena

    Libor: Prozradíte, jak maso bezpečně zavařit? Ze zavařovaní masa mám totiž hrůzu, kamarádka se otrávila botulotoxinem. Děkuji.

    Odpovědět

  • Libor Libor(neregistrovaný)

    Neztratí chuť, naopak. Ale problém je jinde. Pokud to děláte doma, tak se bytem čtyři hodiny šíří tak silná vůně, že jste prakticky najezení. Já jsem dopekl a už jsem se na toho ptáka nemohl ani podívat, natož k němu čichnout. Zavařil jsem maso do dvou flašek a snědl po půl roce.

    Odpovědět

  • Jiří Jiří (neregistrovaný)

    Tímto způsobem dokonale znehodnotíte pokrm, to jste všichni bezzubí? musíte si kačenu namazat na chleba?, po vašem brutálním zákroku musí zmizet specifická chuť a vůbec se nedá mluvit o nějaké mňamce, děkuji nemusím tekutou kachnu.:-//:no:

    Odpovědět

  • casino casino

    Maja Moravčíková:
    Jj :yes:
    No, ptáka podkládám ještě i vrstvou vnitřního sádla kterého bývá hromada v břišní partii na opačném konci než je krk, spisovně řečeno u kloaky ;-):-):-D

    Odpovědět

  • Maja Moravčíková Maja Moravčíková(neregistrovaný)

    Helena: Ja dávam pod kačicu kožu z krku.

    Odpovědět

  • pavel pavel(neregistrovaný)

    jitka: tohle není konfitování, to by se to muselo koupat v tuku......

    Odpovědět

  • Millene Millene(neregistrovaný)

    No nevím, mě by nebavilo tolik hodin péct kachnu a myslím si, že ani tolik hodin ty kupované se nemusí , protože jsou poloviční než domácí,, nakonec jsou k jídlu jen prsa a stehna, a pro ty tolik hodin? Myslím že 3 bohatě stačí, na těch 140 st. , pak nechat půjhoďku na kůrku. A taky se rozpadne. Vy co tady pečete 11 hodin, no stojí vám to za to? Sní se za 10 minut a tolik času, elektřiny nebo plynu.. Já tedy opravdu ne. I ty 3.5 h. je hodně času s tím strávených.

    Odpovědět

  • Helena Helena(neregistrovaná)

    A pokud nemám litinový pekáč a dám do "smaltovaného", nepřipeče se. Má s tím někdo zkušenost. Dík:-?

    Odpovědět

  • Ríša Ríša(neregistrovaná)

    koukám na telku,po půlnoci zapínám na 100°C a před obědem chvilka grill a jak blatíčko :) tak asi 11h

    Odpovědět

  • Vladimír Chvapil Vladimír Chvapil(neregistrovaný)

    Skoro přesně takhle podle receptu to dělám nejméně osm let a vynikající, nemusíte to hlídat, mňamka bez práce. Doporučuji akorát ji p<3o po 4 hodinách odklopím a dam ji ještě 30 minut na kůrčičku

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6

Tématické fráze: jak péct kachnu pečeme kachnu návod jak dlouho péct kachnu pecena kachna jak upéci kachnu měkká kačena doba pečení kachna peceme kachnu pečení kachny v el.troubě jak upéct kachnu kachna recept jak dlouho pečeme kachnu postup při pečení kachny pečená kachna recept jak pečeme kachnu jak péci kachnu kachna pečena kachna recepty jak dlouho se pece kachna kachna v římském hrnci

Zapomněl/a jsem heslo