Kachna bez práce
Pomalu pečená drůbež zaručí, že maso bude šťavnaté a bude se jen rozsýpat. Navíc je tento způsob pečení kachny bez větší práce, o vše se postará správně nastavená trouba.
Suroviny
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 4. 2022 19:47
Ríša: Souhlasim s Vami. Ja jsem nocni mura a tak si kacenu radsi pecu pres noc a pak je hotova na obed (u nas asi tak kolem 1-2 hodiny odpoledne). No a knedle delam taky den dopredu. Takhle nam to vyhovuje a muzeme si oba pospat. Takto pomalu jsem kachnu delala poprve pred rokem, ale uz ani nijak jinak.
24. 3. 2020 16:30
Luxus, pekla jsem takto divokou kačenku stačilo jí 3,5 hodinky + 20min dopéct do křupava
2. 12. 2019 16:37
Millene: Já na to mám takovou fintu: peču kachnu přes noc. Jenom na 70 stupňů :)
23. 3. 2019 19:45
Dnes jsem pekla kachnu poprvé. Vybrala jsem tento recept. A byli jsme naprosto spokojeni. Jinak už kachnu zkoušet nebudu.
1. 6. 2018 15:44
Kachna je moc dobrá.. .dělala jsem už poněkolikáté...s dovolením jsem přidala foto....
20. 12. 2017 09:29
Helena: Také ji dělám ve smaltovaném pekáči, ale musí se přiklopit. Nejlepší jsou takové ty dva pekáče, co se dávají na sebe. A hlavně neotvírat.
9. 11. 2017 03:11
Helena: Nepřipeče. Je výborná, nespečená, maso jde lehce od kosti. Menší kachna je pečená dříve. Je to zcela bezpracné. Pekla jsem při otevřeném okně a odjela jsem na nákup. Vrátila jsem se po čtyřech hodinách, zvýšila teplotu v troubě a kačenu dopekla nezakrytou. Doslova se rozpadala a byla tak chutná, že už nebudu péci nikdy jinak.
19. 9. 2017 11:06
Libor: Prozradíte, jak maso bezpečně zavařit? Ze zavařovaní masa mám totiž hrůzu, kamarádka se otrávila botulotoxinem. Děkuji.
15. 9. 2017 15:23
Neztratí chuť, naopak. Ale problém je jinde. Pokud to děláte doma, tak se bytem čtyři hodiny šíří tak silná vůně, že jste prakticky najezení. Já jsem dopekl a už jsem se na toho ptáka nemohl ani podívat, natož k němu čichnout. Zavařil jsem maso do dvou flašek a snědl po půl roce.
13. 9. 2017 22:28
Tímto způsobem dokonale znehodnotíte pokrm, to jste všichni bezzubí? musíte si kačenu namazat na chleba?, po vašem brutálním zákroku musí zmizet specifická chuť a vůbec se nedá mluvit o nějaké mňamce, děkuji nemusím tekutou kachnu.
21. 8. 2017 15:52
Maja Moravčíková:
Jj
No, ptáka podkládám ještě i vrstvou vnitřního sádla kterého bývá hromada v břišní partii na opačném konci než je krk, spisovně řečeno u kloaky
21. 8. 2017 15:24
Helena: Ja dávam pod kačicu kožu z krku.
19. 7. 2017 11:28
jitka: tohle není konfitování, to by se to muselo koupat v tuku......
8. 7. 2017 19:20
No nevím, mě by nebavilo tolik hodin péct kachnu a myslím si, že ani tolik hodin ty kupované se nemusí , protože jsou poloviční než domácí,, nakonec jsou k jídlu jen prsa a stehna, a pro ty tolik hodin? Myslím že 3 bohatě stačí, na těch 140 st. , pak nechat půjhoďku na kůrku. A taky se rozpadne. Vy co tady pečete 11 hodin, no stojí vám to za to? Sní se za 10 minut a tolik času, elektřiny nebo plynu.. Já tedy opravdu ne. I ty 3.5 h. je hodně času s tím strávených.
4. 7. 2017 08:29
A pokud nemám litinový pekáč a dám do "smaltovaného", nepřipeče se. Má s tím někdo zkušenost. Dík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Italský venkovský kotlík těstovin s fazolemi
Přidáno před 8 hodinami

Holandský řízek pečený s bramborami
Přidáno před 12 hodinami

Hraběnčiny brambory
Přidáno před 16 hodinami

Zelný salát s jogurtovo-hořčicovou zálivkou
Přidáno 29. 6. 2022 18:06

Domácí vegan ledňáky bez lepku, mléka, vajec a sóji
Přidáno 29. 6. 2022 13:58

Domácí rýžová smetana
Přidáno 29. 6. 2022 13:37
Právě bylo uvařeno:

Rychlá marináda na kuře
uvařil/a mazlak
před 11 hodinami

Jednoduchá mramorová bábovka
uvařil/a Aelin
před 13 hodinami


Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
uvařil/a siana
před 13 hodinami

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
uvařil/a Wanilor
před 14 hodinami

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
uvařil/a 41744
před 17 hodinami

Moravský vrabec podle Receptur teplých pokrmů (tzv. normy)
uvařil/a MarieKris
před 17 hodinami

Snadný štrúdl
uvařil/a Lenka Cech
před 17 hodinami

Falešný španělský ptáček
uvařil/a Alenapalanova
před 18 hodinami

Krůtí miniřízečky v kari těstíčku
uvařil/a Hanes
29. 6. 2022 21:39
Další recepty
Tématické fráze: jak péct kachnu pecena kachna pečeme kachnu návod jak dlouho péct kachnu jak upéci kachnu měkká kačena doba pečení kachna peceme kachnu kachna recept pečení kachny v el.troubě jak upéct kachnu jak dlouho pečeme kachnu postup při pečení kachny pečená kachna recept kachna recepty jak pečeme kachnu jak péci kachnu kachna pečena jak dlouho se pece kachna kachna v římském hrnci
Suroviny: kachna, sůl, kmín celý
Kachna bez práce
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X5G8
83 názorů