Býčí žlázy - čína
Suroviny
Porce: 2-3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 083 kJ / 498 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,68 g |
Tuky | 45,82 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 426 mg |
Sodík | 7,63 g |
Sůl | 19,37 g |
Sacharidy | 11,77 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dnešní HOKUS-POKUS, výsledek super!
Můžete naložit jakékoliv maso. Já to zkoušela, králíka, kuřecí, vepřové, dokonce i zajíce a hovězí. Se žlázami to byla premiéra. Je to podle tohoto receptu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 9. 2012 23:41
27. 9. 2012 18:23
25. 9. 2011 10:58
25. 9. 2011 10:44
18. 7. 2011 19:42
18. 7. 2011 16:21
18. 7. 2011 16:16
18. 7. 2011 16:14
18. 7. 2011 15:59
18. 7. 2011 15:53
28. 5. 2011 09:35
27. 5. 2011 23:18
27. 5. 2011 23:12
Býčí žlázy jsem jedla jako malá holka. Maminka je připravovala na cibulce s vínem, nebo smažila v těstíčku. Jednou když jsme měli na večeři býčí žlázy, přišel na návštěvu soused, který měl vždy silácké řeči, že by býčí žlázy nikdy nespolknul a že by je na talíři okamžitě poznal. A nepoznal. Až když měl boule za ušima a vylízaný talíř, tak mu naši s úsměvem řekli co jedl. Soused pak musel uznat, že se mýlil a že býčí žlázy je velká dobrota.
Zarazil mě Elizin názor, že je to přežitek z dob, kde lidé z hladu "sežrali" všechno... V tomhle s ní nemůžu souhlasit.
Býčí žlázy mají velmi jemné maso, a je-li správně upravené, stává se opravdovou DELIKTESOU. Býčí žlázy nejsou v pravém slova smyslu vnitřnostmi. Jsou to DROBY a na rozdíl od ledvin nebo jater se v nich NEHROMADÍ ŽÁDNÉ ODPADNÍ LÁTKY.
Více zde:
http://www.lidovky.cz/byci-zlazy-netradicni-d..." target = "_blank">www.lidovky.cz/byci-zlazy-netradicni-delika...
Jani, za receptík posílám +10.
27. 5. 2011 08:56
27. 5. 2011 08:48
Takže Jani, omluva...prý je to pro opravdové fajnšmekry...(tak to asi nejsem... )
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí zmrzlina dvou chutí
Přidáno před 13 minutami
Křupavé hot dogy
Přidáno před 23 hodinami
Čočkorýže s cibulkou na slanině
Přidáno 27. 5. 2024 07:56
Zdravý jetelový sirup
Přidáno 26. 5. 2024 18:05
Piškotová roláda s pomocí varného mixéru
Přidáno 26. 5. 2024 15:20
Hrnkové knedlíky z kefíru a máslových krutonů
Přidáno 26. 5. 2024 13:52
Právě bylo uvařeno:
Smetanový sypaný koláč
Fitulka uvařil před 26 minutami
Rizoto z vepřové konzervy
Hanka22 uvařila před 41 minutami
Hranoly z karé v leču
Karel kuchtik uvařil před 1 hodinou
Vepřové nudličky s omáčkou
hurcik.pavel uvařila před 11 hodinami
Domácí karamelová lízátka
Martin1234 uvařil před 12 hodinami
Salát s tuňákem a rajčaty
MirkaP uvařila před 12 hodinami
Italská pizza
veryy uvařila před 12 hodinami
Játrová omáčka
Thomas17 uvařila před 14 hodinami
Rychlokoblížky
kristeena uvařila před 16 hodinami
Krémová česnečka
Magda22 uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Z planých i pěstovaných bylin můžeme doma vyrábět skvělé sirupy a medy. Poradíme, jak na to
Buchty po ránu: Brownies cheesecake podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a překvapí netradiční chutí a vůní
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Další recepty
Tématické fráze: býčí žlázy recept na byci zlazy býčí žlázy recept byci zlazy recepty recept býčí žlázy recepty na byčí žlazy jak připravit býčí žlázy recepty býčí žlázy bici zlazy bíčí žlázy recept bíčí žlazy recepty býčí žlázy příprava recepty z býčích žláz příprava býčích žláz čína z býčích žláz byči žlazi býčí žláza býčí žlázy na cibulce býčí žlázy brno býčížlázy
Suroviny: býčí žláza, žloutek, olej, feferonka, omáčka worcesterová, maggi, sůl, cukr, cibule
Býčí žlázy - čína
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YVEA
33 názorů