Řízky z býčích žláz

cathleen Kuchařka: cathleen

Jiné maso 41 názorů

Suroviny

Býčí žlázy
mouka
vejce
strouhanka
trochu piva na trojobal
sůl
rozetřený česnek (nemusí být)
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žlázy namočíme přes noc do mléka.

  2. Pak nakrájíme na silnější plátky, ty posolíme, popř. potřeme česnekem a obalíme v klasickém trojobalu.

  3. Smažíme na sádle a podáváme s bramborem.

Poznámka

Maso v této úpravě mi chutnalo o trochu více než http://www.toprecepty.cz/recept/6161-vesele-byci-k..., připadalo mi pevnější.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 61 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řízky z býčích žláz

  • Karel Karel (neregistrovaný)

    Dnes jsme je měli a vnoučata je mají nejraděj. Stačí zajít do řeznictví a normálně si je objednat nejlépe 2,5-3kg. nasáčkovat a dát do mrazáku po 2-3 ks. Je to delikatesa.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Pavel: :-)doufám, že splnily očekávání...?

    Odpovědět

  • Pavel Pavel(neregistrovaný)

    Dnes je dělám tak doufám že se mi povedou a mám už na ně takovou chut už sem je taky nejedl dost dlouho takže se na tu pochoutku dost těším:-p

    Odpovědět

  • Mirinka Mirinka(neregistrovaná)

    Je to dlouho,co jsen jedla kule jako guláš.Bylo to výborné.Zítra budu dělat řízky ,uvidíme.Přítel se už těší.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    srettka: :-Dmrknu do starých fotek a ukážu;-)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    cathleen:modré brambory??:-O to je nějaká inkoustová odrůda ne?? to bych z toho měla taky diuný pocit, že po pozření padnu ku zemi kožená:-D esli foto najdeš, poděl se, to chcu vidět:-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    srettka::-)brambůrky jsou u nás asi to nejobyčejnější...i když - ještě před pár lety jsme pěstovali modrý brambory...to bylo teprve haló na talíři! Ale byly náročné na pěstování, choulostivé a když jsme na talíři viděli tu modrou - jeduli, ani nám moc nechutnaly. Už je nemáme.:-D
    Ale:-! ještě mám kdesi fotku talíře i s oběděm...

    Odpovědět

  • zizala zizala

    cathleen: :-D:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    cathleen::-O:-Okrindy pindy, u vás aby se jeden bál obědvat:-D už to vidím, jak u tě sedím v kuchyni, ty vyvařuješ, tam na lince onen balíček, podezřele popsaný...hlava mě šrotuje...v ní jeden thiller za druhým, ve finiši hannibal lecter:-D:-D néé děkuji cat, jsem dnes velice, ale velice syta...opravdu nebudu...a ty brambůrky..mě se zdá že mrkly...??:-O:-D:-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    cathleen: dnes si mi spravila perfektnú náladu...:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Sarovka Sarovka

    cathleen: Tak tohle označení mě opravdu rozesmálo:-D:-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    srettka::-Da to si, sretti, představ, že máme v mrazáku balíčky se štítkem "pes"...."kočka":-D (s masem pro ně) a vrcholem asi bylo pár balíčků masa s označením "babička" - to zas byla výslužka ze zabíjačky pro naši babi. Ale kdyby nám někdo, neznalý věci, do mrazáku vlezl, asi by se divil:-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    srettka::-D:-D:-D

    Odpovědět

  • srettka srettka

    rekel:přírodní koule????:-O no to je strašný:-O a ten pepř už to pojmenování moc nezachrání:-S
    tedy představa 5kg-balení bejčích reproduků ve mě budí děs a hrůzu, dneska ani asi neusnu:-D

    Odpovědět

  • rekel rekel(neregistrovaný)

    Býčí žlázy jsou zcela běžně v obchodech. Dokonce se prodává balení po 5ti kilogramech za cenu tuším 50 nebo 60 Kč. A co z toho lze všechno udělat. Prostě mňamka. Takové přírodní koule na pepři - škoda mluvit.

    Odpovědět

1 2 3

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: biči žlázy byčí kule býčí žlázy cena bejci koule bíčí žlázy recept recept na býčí koule byčí koule recept býčí koule recepty býčí koule bici zlazi recept na bičí žlázy býči žlazy-recept recept bíčí žlázy bejčí koule recept vocílka řeznictví řízky uprava býčích koulí řeznictví vocílka bíčí žlázy recepty smažené býčí koule

Zapomněl/a jsem heslo