Kureci kebab
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 525 kJ / 125 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,99 g |
Tuky | 10,54 g |
Vláknina | 1,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 595 mg |
Sůl | 1,40 g |
Sacharidy | 4,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Koreni jsem davala od oka, ale muzete to tak nejak udelat jako ja, ty davky jsou tak priblizne a taky zalezi, kolik budete delat kusu, ja mela 10 ks a ta smes stacila ....a vysledek super vsem doma chutnalo, ze zase mame neco jineho ...:-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 8. 2011 11:46
25. 7. 2011 06:45
ta bazalka je pod jmenem sweet basil...nevim jestli to mate v cr ale asi jo..jinak kolik presne toho koreni to nevim delala jsem to od oka a ty davky sou od oka kolik asi ceho ale ,na musite tak nejak inprovizovat nebojte je to dobry diky za bodiky a pochavaly
24. 7. 2011 21:25
Rádo se stalo.
24. 7. 2011 21:17
porada: Děkuju za podrobný výčet, ale jak se znám, stejně si to nebudu pamatovat. Stejně tam SWEET nevidím, no nic... Já si pěstuju tu obyč a purple, třeba se sem časem dostanou i další...
24. 7. 2011 20:41
Jo děvčata,to jsou mezery ve vzdělání :
Bazalka a její odrůdy
BLUE SPICE
Dekorativní a výrazně aromatická odrůda, sladce kořeněná vůně, připomínající perníkové koření. Rostlina má drobnější zelený list , purpurové lodyhy a růžové květy. Vhodná k okořenění ovocných salátů.
PURPLE RUFFLES
Listy jsou tmavě purpurové, silně lesklé, zkadeřené se zubatým okrajem. Kvete růžovými květy.Netradiční aromatická a dekorativní odrůda. Kromě obvyklého použití jsou čerstvé listy výborné ke zdobení pokrmů.
SIAM QUEEN
Rostlina má tmavě zelené listy, výrazná nahloučená květenství s tmavě purpurovými listeny, růžové květy. Aromatická, kompaktní, velmi atraktivní bazalka, vhodná do truhlíků. Udržuje si tvar i bez zaštipování.
CINAMONETTE
Rostlina s olivově zelenými listy, purpurovými lodyhami a růžovými květy. Bazalková vůně se zde mísí s tóny skořice a anýzu. Vhodné k jídlům, kde je žádána nasládlá vůně.
COMPAKT
Drobnolistá bazalka vhodná i jako okrasná hrnková rostlina, kompaktní keříčkovitý vzrůst se zachovává i bez zaštipování. Aroma výrazně kořeněné.
DARK GREEN
Má velké tmavozelené listy, silně aromatické. Vhodná do omáček a rajčatových salátů nebo k těstovinám. Velmi dobře vyzní jejich chuť v kombinaci s česnekem.
PURPLE OPAAL
Růžově kvetoucí bazalka, list má tmavě purpurovou barvu, jemně bublinatý povrch, výrazné aroma. Používá se k ochucení rýžových pokrmů, pro svoji barvu je oblíbenou součástí bylinkových octů.
LETTUCE LEAF
Bujně rostoucí odrůda vysoká 40 – 50 cm, listy jsou světlezelené barvy, velké, široce oválné, s bublinatým povrchem. Charakteristické aroma, podobné jako u DARK GREEN, avšak jemnější. Bazalka vhodná k těstovinovým pokrmům.
LIME
Má menší, hladké, světle zelené listy, bílé květy. Přichází zde výrazná citrónová vůně, tato odrůda je ideální ke kořenění rybích pokrmů a do bylinkových octů.
Kdo nemá mnoho místa, může vyset do jedné nádoby také směs různých bazalek. Semenáři na tyto pěstitele již pamatovali při sestavování sortimentu.
Nechceme–li o naše krásně narostlé bazalky přijít hned po prvním mrazíku, včas je v září při očekávaném ochlazení přeneseme do interiéru. Samozřejmě ji můžeme také pěstovat ve skleníku. Buď po celou vegetaci, nebo ji sem v září přestěhujeme. Když chceme jen krátce prodloužit jejich pobyt na záhoně, přikryjeme je na noc netkanou bílou nebo béžovou agrotextilií.
Běžně se bazalky vysévají na sklonku zimy. V nejtemnějším zimním období doporučujeme pěstovat mladou rostlinku raději se sazeničky.
Bazalka a její odrůdy
BLUE SPICE
Dekorativní a výrazně aromatická odrůda, sladce kořeněná vůně, připomínající perníkové koření. Rostlina má drobnější zelený list , purpurové lodyhy a růžové květy. Vhodná k okořenění ovocných salátů.
PURPLE RUFFLES
Listy jsou tmavě purpurové, silně lesklé, zkadeřené se zubatým okrajem. Kvete růžovými květy.Netradiční aromatická a dekorativní odrůda. Kromě obvyklého použití jsou čerstvé listy výborné ke zdobení pokrmů.
SIAM QUEEN
Rostlina má tmavě zelené listy, výrazná nahloučená květenství s tmavě purpurovými listeny, růžové květy. Aromatická, kompaktní, velmi atraktivní bazalka, vhodná do truhlíků. Udržuje si tvar i bez zaštipování.
CINAMONETTE
Rostlina s olivově zelenými listy, purpurovými lodyhami a růžovými květy. Bazalková vůně se zde mísí s tóny skořice a anýzu. Vhodné k jídlům, kde je žádána nasládlá vůně.
COMPAKT
Drobnolistá bazalka vhodná i jako okrasná hrnková rostlina, kompaktní keříčkovitý vzrůst se zachovává i bez zaštipování. Aroma výrazně kořeněné.
DARK GREEN
Má velké tmavozelené listy, silně aromatické. Vhodná do omáček a rajčatových salátů nebo k těstovinám. Velmi dobře vyzní jejich chuť v kombinaci s česnekem.
PURPLE OPAAL
Růžově kvetoucí bazalka, list má tmavě purpurovou barvu, jemně bublinatý povrch, výrazné aroma. Používá se k ochucení rýžových pokrmů, pro svoji barvu je oblíbenou součástí bylinkových octů.
LETTUCE LEAF
Bujně rostoucí odrůda vysoká 40 – 50 cm, listy jsou světlezelené barvy, velké, široce oválné, s bublinatým povrchem. Charakteristické aroma, podobné jako u DARK GREEN, avšak jemnější. Bazalka vhodná k těstovinovým pokrmům.
LIME
Má menší, hladké, světle zelené listy, bílé květy. Přichází zde výrazná citrónová vůně, tato odrůda je ideální ke kořenění rybích pokrmů a do bylinkových octů.
Kdo nemá mnoho místa, může vyset do jedné nádoby také směs různých bazalek. Semenáři na tyto pěstitele již pamatovali při sestavování sortimentu.
Nechceme–li o naše krásně narostlé bazalky přijít hned po prvním mrazíku, včas je v září při očekávaném ochlazení přeneseme do interiéru. Samozřejmě ji můžeme také pěstovat ve skleníku. Buď po celou vegetaci, nebo ji sem v září přestěhujeme. Když chceme jen krátce prodloužit jejich pobyt na záhoně, přikryjeme je na noc netkanou bílou nebo béžovou agrotextilií.
Běžně se bazalky vysévají na sklonku zimy. V nejtemnějším zimním období doporučujeme pěstovat mladou rostlinku raději se sazeničky.
24. 7. 2011 10:49
Indulíno, tento recept znám a dělám, i když s jiným kořením a říkáme tomu "Kuřecí hadi". Stejně tak jako Eliza se ptám, co to je sladká bazalka Znám jen jednu......dávám ti 4.boda
24. 7. 2011 10:25
Prosím, ta sladká bazalka je překlep, nebo něco, co vůbec neznám?
24. 7. 2011 10:22
No, taky se mi to moc líbí
chocolate: Já bych to taky udělala tak baj očko, co já vím..ze 3 kusů prsíček?
chocolate: Já bych to taky udělala tak baj očko, co já vím..ze 3 kusů prsíček?
24. 7. 2011 09:18
Nebylo by od věci uvést také kolik masa na toto množství koření..
24. 7. 2011 08:54
Vypadá to dobře to co nejdřív vyzkoušíme ;-. Už jsem si to uložila do oblíbenej
24. 7. 2011 08:03
To vypadá velice lákavě. Ukládám do oblíbených a dávám bodíka,Hned jak to půjde,vyzkouším.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 21 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno 5. 5. 2024 08:06
Bleskové rohlíky
Přidáno 5. 5. 2024 06:51
Právě bylo uvařeno:
Hrnková bábovka
Anicka78 uvařila před 2 minutami
Krůtí prsa na bazalce a paprice
poirotka uvařila před 2 minutami
Litý kynutý koláč - hrníčkový, rychlý
janatka uvařila před 2 hodinami
Zeleninová fazolačka
hanulfilipova uvařila před 3 hodinami
Kuskus s kuřecími kousky a zeleninou
cherst uvařila před 4 hodinami
Kuřecí kari kousky s kokosovým mlékem a špenátem
LycanCZ uvařila před 11 hodinami
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Veralev uvařila před 13 hodinami
Zapečená tarhoňa
Markeeta uvařil před 14 hodinami
Vepřové maso na česneku
Jitule82 uvařila před 14 hodinami
Snadnější varianta výborného medovníku na velký plech
Adlla uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
K snídani polévka, k svačině sáček s mlékem a rohlík aneb Jak jedly děti v polovině 20. století
Kuřecí játrový guláš se žampiony: Krásně šťavnatá a měkoučká obměna české klasiky překvapí lehce pikantní chutí
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: recept na kebab z kuřecího masa kuřecí kebab recept kuřecí kebab kebab doma kebab recept purpurová barva jak vypadá jak udelat kebab jak vyrobit kebab kebab v troubě kebab z kuřecího masa jak udelat doma kebab koření na kebab domaci kureci kebab jak si doma udelat kebab jak vypadá kebab jak si udělat kebab kebab z trouby kureci kebab do trouby jak udelat kebab doma jak.udelat kebab
Suroviny: prsa kuřecí, paprika sušená sladká, sůl, pepř, bazalka čerstvá, bujon kuřecí, olej, omáčka sojová
Kureci kebab
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1VNG
11 názorů