Medovník originál
S tímto receptem zvládne medovník i ten, kdo ho nikdy nepekl. Vůně a chuť medu se skvěle doplňuje s máslovým krémem. Medovník originál je poměrně pracný, ale práce bude odměněna výslednou chutí a pochvalou od vašich strávníků.
Suroviny pro 12 porcí
12 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 28 868 kJ / 6 900 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,45 g |
Tuky | 426,68 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 1,54 g |
Sodík | 3,92 g |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 684,44 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Není to můj recept, je od mé babičky která ho peče několik let a myslím si, že je opravdu lepší, jak kupovaný (zdroj: časopis Apetit!). Nechte si chutnat! Je fakt výborný :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 5. 2014 20:40
x-hanny-x: prečo také prudké slová???
Mimochodom, v recepte píšeš, že je to recept tvojej babičky a dolu v komentároch že z Apetitu - opísané.
Mimochodom, v recepte píšeš, že je to recept tvojej babičky a dolu v komentároch že z Apetitu - opísané.
24. 5. 2014 20:29
Jana:Nebudu se opakovat!! vyhledejte si starý reakce,a přečtěte si co je v receptu napsaný! na debilní rýpance od idiotů nejsem zvědavá lidi co medovník vyzkoušeli,nestěžovali si,ale jak to už v životě chodí,nějaký ten debil se vždy najde
22. 5. 2014 15:11
Zajímalo by mě co znamená medovník original. Odkud ten recept pochází? Chutná stejně jako v cukrárnách www.cukrarna-hajek-hajkova.cz/vyrobky/dorty/trvanlive-dorty/dort-medovnik/
19. 5. 2014 21:47
Tak jem ho dodelala a je v lednici , zitra se do neho dame
6. 3. 2014 14:32
pekla jsem dneska a moooc se mi povedl. A krém? Krém jen zkaramelizované salko a 350g másla. Pekla jsem na 3 velkých plechách a pak jsem každý obdélník rozpůlila, takže ušetřeno trojí pečení . Právě medovník zabalený ve fólii lebedí si v lednici. Zítra jej nakrojím.
4. 3. 2014 00:22
proboha ten medovnik vymyslel nejaky armen pred 150 lety, ten kdo ho uverejnil v casopise nebo upekl v prostrenu taky jen pouzil overeny recept. je vyborny, diky.
16. 10. 2013 18:01
Tento medovník také peču a je na nás v tomto znění moc sladký... proto střídám náplň ze Salka a neoslazenou zakysanou smetanu... Je pak krásně vlhký a ... prostě super
18. 8. 2013 20:51
Já jsem dělala včera. moc dobrý, chtěla jsem jen říct, že jsem ho dělala v hrnci na mléko, Je to hrnec co má dvojité dno, a šlo to moc dobře. A normálně jsem to míchala mixerem, přímo na sporáku. Taky když roztírám těsto, tak si stěrku namáčím v horké vodě a jde to moc líp. Jinak recept moc chválím.
11. 8. 2013 21:39
Martinka: Martinko! Rozdíl mezi slazeným a neslazeným kondenzovaným mlékem je opravdu veliký. Neslazené je tekuté jako klasické mléko a vařením nezhoustne, slazené je husté asi jako med. Když memáte rádi moc sladké jako my, zkuste se podívat na jiné recepty (stránky) je tam např. náplň z kaše a to kondenzované mléko můžete, použít jen pro chuť místo cukru. jste šikovná, zkuste trochu improvizovat.
10. 8. 2013 22:20
Denny04: A není to jedno? Podle mě je hlavní, že je tu recept, který někdo používá, má ho ozkoušený a vyjde z něj určitě moc dobrý medovník. Já si třeba časopisy o jídle nekupuji, vše hledám přes net. Takže moc děkuji za tento recept. Jdu ho vyzkoušet
1. 8. 2013 20:08
Nikol: a to vydržel do druhého dne ??
31. 7. 2013 21:26
Recept jsem zkoušela, moc výborný. Všem chutnal více nez podle tradiční receptury, nebot si myslim, ze neni tak sladký :)) Musela jsem ho nechat ulezet do dalšího dne, neboť trochu ztvrdl, myslela jsem ze je to moje chyba, ale nechala jsem ho do dalšího dne a byl výborný :)) děkuji za super recept autorce :))
13. 6. 2013 19:50
Dobrý den, dneska jsem se pokusila o medovník, dle vašeho receptu a příjde mi, že je celý až přehnaně,,salkovatý" asi jsem někde udělala chybu nebo já nevím, tak jsem se chtěla zeptat, zda to tak má být nebo jak se mi to tak mohlo povést? mám s tím krémem víc šetřit? děkuji moc za radu
13. 6. 2013 13:06
Zrovna jsem dopekla a doporučuji,až budete rozdělávat těsto na papír dát si na střed těsto, na to přes celou plochu fresh folii a rozválet to válečkem. Je to rychlé a rovnoměrné
17. 5. 2013 11:01
Prodávají již zkaramelizované kondenzované mléko, je asi o cca 5kč dražší, ale určitě se to vyplatí!
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 1 hodinou
Mandlové šneky
Přidáno před 13 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 14 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Právě bylo uvařeno:
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 1 hodinou
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 4 hodinami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 4 hodinami
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 4 hodinami
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 4 hodinami
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 5 hodinami
Oříškovočokoládové sušenky
PunkyLucik uvařila před 5 hodinami
Sekaná v anglické slanině
eliskac uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: medovník medovník recept recept medovník recept na medovník domácí medovnik medovník na plech medovník podle babičky prostřeno recepty medovník domácí medovník recept medovník prostřeno recept na domácí medovník recepty medovnik krém do medovníku kuchař ví top recepty medovník recepty na medovník medovník recept na plech výborný krém do medovníků medovník recepty prostřeno medovník
Suroviny: vejce, cukr krupice, tuk hera, med, soda jedlá, mouka hladká, salko, máslo
Medovník originál
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rgAE
87 názorů