Francouzské bagety
Není nad to vytáhnout z trouby křupavou bagetu se zlatou kůrkou a měkkou střídkou. Chcete si doma upéct francouzské bagety, ale chybí vám odvaha? Teď už se bát nemusíte, máme pro vás osvědčený recept.
Suroviny pro 4 kusy
4 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 7 729 kJ / 1 847 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,05 g |
Tuky | 10,17 g |
Vláknina | 16,36 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 370,68 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Pečeme 100 x jinak, velmi mírně poupraveno.
Taky jsem zkusila nechat bagety vykynout a pak teprve udělat zářezy. Tady je ale třeba větší opatrnosti, aby nám těsto nekleslo, lépe je dělát zářezy před kynutím. Taktéž jsem už bagety dávala péct i bez potření vodou. Přidávám fotky ze dvou pečení. Jednou jsem měla bagety trochu kratší a po vykynutí a upečení spíše připomínaly malé večky . Taky by šly udělat 3 ks a péct na délku plechu.
Vodu spíš doporučuji vážit, je to přesnější, než použití odměrek, některé nejsou přesné. Je to rada od Cathleen.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 8. 2017 16:30
Já dávám suché, výsledné těsto nemá tak výraznou drožďovou chuť ;) dávkování standardní - jeden pytlíček suchého na půl kila mouky
6. 11. 2016 20:08
18. 9. 2016 20:47
26. 7. 2014 07:38
droždí:V receptu se píše -ČERSTVÉ
18. 7. 2014 20:02
13. 11. 2013 21:26
29. 8. 2013 10:59
Děkuji.
Matrina
4. 5. 2013 18:49
23. 3. 2013 10:16
22. 3. 2013 13:05
6. 12. 2012 17:32
26. 5. 2012 22:34
Jen se chci zeptat,jak dlouho ,,vymodelované¨ a po naříznutí mají dlouho kynout? Tak půl hoďky? Díky moc
13. 2. 2012 15:16
13. 2. 2012 14:37
18. 10. 2011 21:57
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 4 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 5 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 15 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 19 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Právě bylo uvařeno:
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
terkaferka13 uvařil před 12 minutami
Kuřecí tarhoňa z jedné pánve
Simpfe uvařila před 24 minutami
Nejlepší pudinkáče
EvaZajacova uvařila před 31 minutami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Katerina007 uvařila před 1 hodinou
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Dohnalova uvařila před 1 hodinou
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Lucie1982 uvařila před 3 hodinami
Cibulové krůtí placičky
daniela1262 uvařila před 3 hodinami
Banánové lívance
snejkee uvařil před 3 hodinami
Rebarborový koláč
Radunka14 uvařila před 4 hodinami
Krkovice v domácím leču s bramboráčky
www.anka@ uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bagetová výzva MasterChef Česko podle redakce: Dáte si tu s kuřecím masem, hovězími placičkami nebo sýrem?
Jak uchovat svačiny v chladu i bez lednice? V našem pokusu skvěle fungovala termotaška za 35 Kč v kombinaci s PET lahvemi a ledem
Jak připravit kvásek z droždí, aby housky krásně křupaly
Další recepty
Tématické fráze: bageta recept bagety recept recept na bagety recept na křupavé francouzské bagety bagety bageta recept na francouzskou bagetu recept na bagetu domaci francouzská bageta domácí francouzské bagety testo na bagety bagety recepty recept bageta domácí francouzská bageta recept francouzka bageta francouzské bagetky francouzka bageta recept pravá francouzská bageta recept jak upéct bagetu domácí francouzské bageta
Suroviny: mouka hladká, sůl, cukr, voda, droždí čerstvé, olej
Francouzské bagety
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R5ME
49 názorů