Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské bagety

Není nad to vytáhnout z trouby křupavou bagetu se zlatou kůrkou a měkkou střídkou. Chcete si doma upéct francouzské bagety, ale chybí vám odvaha? Teď už se bát nemusíte, máme pro vás osvědčený recept.

Hodnocení receptu je 5,0 (52×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 57 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 22 min bez dob kynutí

57 min (35 min příprava + 22 min tepelná úprava, bez dob kynutí)

14. 10. 2011 23:59

Suroviny pro 4 kusy

4 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 729 kJ / 1 847 kcal
Bílkoviny60,05 g
Tuky10,17 g
Vláknina16,36 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy370,68 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Pečeme 100 x jinak, velmi mírně poupraveno.

Taky jsem zkusila nechat bagety vykynout a pak teprve udělat zářezy. Tady je ale třeba větší opatrnosti, aby nám těsto nekleslo, lépe je dělát zářezy před kynutím. Taktéž jsem už bagety dávala péct i bez potření vodou. Přidávám fotky ze dvou pečení. Jednou jsem měla bagety trochu kratší a po vykynutí a upečení spíše připomínaly malé večky . Taky by šly udělat 3 ks a péct na délku plechu.

Vodu spíš doporučuji vážit, je to přesnější, než použití odměrek, některé nejsou přesné. Je to rada od Cathleen.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas

18. 10. 2011 21:57

nachos: Děkuji za vyzkoušení a pochvalu, ale přidáním koření a margagarínu z toho máš už svůj recepis:-)):-* Ale jsem moc ráda, že bagety chutnaly;-) Aby bylo pečivo déle vláčnější, tak se může přidat jemně nastrouhaná, vařená brambora;-) Kamarádka ji dává automaticky do všeho kynutého:-))

nachos

16. 10. 2011 10:14

Tak jsem taky vyzkoušela, ale přidala jsem sušený česnek a bazalku a byla to ňamina.:yes: Jen se přiznám, že jsem tam přidala kousek margarínu.:-8

suslajda suslajda

16. 10. 2011 09:39

:-Kmoc pěkné bagetky+1:yes::yes:

Patricie

15. 10. 2011 21:38

:-KMoc pěkné:yes::yes:+

Merylas Merylas

15. 10. 2011 20:41

cathleen: Ivi, díky za to, že jsi za mě odpověděla:-*

Merylas Merylas

15. 10. 2011 20:41

Všem děkuji za komentáře:-K

BILKOVAI: Jsem moc ráda, že Ti už odpověděla Cathleen, dost často se s ní radím;-) Mám opravdu plynovou troubu, tak teplotu nepíšu a doma jen odhaduju. Na pečení baget má být ta teplota trouby trochu vyšší, mají pak být křupavé.

nachos: Od profi pekařky mě opravdu pochvala těší, děkuji:-K Tuk tam opravdu žádný není. Je fakt, že bagety je dobré sníst co jak nejdříve,druhý den to už není ono;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

15. 10. 2011 15:20

BILKOVAI: Ivet, jestli nevadí, odpovím ti za Marušku (někde tu i psala, že má troubu plynovou, bez určení stupňů)...dej je do trouby vyhřáté na 200-220°C a bez snížení teploty bych je pekla asi 20-30 minut - každá trouba opravdu peče jinak, je třeba se řídit i očima;-)

Masula Masula

15. 10. 2011 15:09

Krásné fotky,jen se zakousnout:-p:-):-K

nachos

15. 10. 2011 11:36

Teda bezva moc hezké a jako vyučená pekařka dávám bodík, jen mi přijde divný, že tam není žádný tuk. :-?

Vikina

15. 10. 2011 11:35

Přiděluji bodík, ukladám a vyzkouším:-*

Anna Kocikova Anna Kocikova

15. 10. 2011 11:24

Teda jsou nádherné s vodou i bez potření:-K+9:-p:yes:Ukládám si;-)

mysulka mysulka

15. 10. 2011 11:19

:-p krása, jen se zakousnout:yes::-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 10. 2011 11:01

:yes::yes::-p

BILKOVAI BILKOVAI

15. 10. 2011 10:47

Merylas, ty ty ty! Zase budu mít práci. Tyhke bagetky musím vyzkoušet:-)) Moc hezké obrázky a budou určitě moc dobré, nadýchané:-*:-p:-K....+1
P.S. Do jak předehřáté trouby dáváš bagety péct? Já vím, že každá peče jinak. Víc jak na 200 st.? a zhruba jak dlouho? Nesnižuješ potom teplotu? Dík za odpověď:-K

ivulinka ivulinka

15. 10. 2011 09:22

:-p:yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: bageta recept bagety recept recept na bagety recept na křupavé francouzské bagety bagety bageta recept na francouzskou bagetu recept na bagetu domaci francouzská bageta domácí francouzské bagety testo na bagety bagety recepty recept bageta domácí francouzská bageta recept francouzka bageta francouzské bagetky francouzka bageta recept pravá francouzská bageta recept jak upéct bagetu domácí francouzské bageta

Suroviny: mouka hladká, sůl, cukr, voda, droždí čerstvé, olej

TopRecepty.cz

Francouzské bagety

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R5ME