Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

♥Marlenka♥

Kdysi tak sváteční Marlenka se natrvalo usadila do našich domovů a stala se velmi oblíbeným dortem. Její příprava není tak složitá a skutečně si jí může doma připravit kdokoliv.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 55 min Doba tepelné úpravy: 5 min

60 min (55 min příprava + 5 min tepelná úprava)

20. 11. 2011 12:34

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie27 238 kJ / 6 510 kcal
Bílkoviny89,32 g
Tuky330,64 g
Vláknina18,40 g
Cholesterol 1,46 g
Sodík 3,52 g
Sůl0,42 g
Sacharidy785,09 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mám z internetu, ale už si nepamatuji odkud.

V receptu se doporučuje nechat těsto hodinu odpočinout, ale mně se stávalo, že odpočaté a hlavně vychladlé těsto mi šlo těžko vyválet, takže odpočívat nenechávám.

Omlouvám se za foto, fotila jsem mobilem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Aguš

4. 7. 2014 11:27

Vypadá to skvěle určitě vyzkouším :) :-p

špagetka

9. 7. 2013 21:18

nemáte někdo recep na tmavou marlenku ?

teri

23. 5. 2013 21:14

vyskouseno!mnam
:-p

nachos

13. 11. 2012 18:19

Daniela: To se mi stává, když pracuji s vychladlým těstem, takže válím ještě za tepla. Nenechávám ho odpočinout jak se doporučuje.

Daniela

13. 11. 2012 16:58

Můžete mi prosím napsat co dělám špatně??Tento recept jsem zkoušela již po 2 a po každé se mi rozpadávalo těsto.Vyválet z něj tenký plát-naprosto nadlidský úkol.Už nevím, co s tím.Díky za odpověď.

nachos

17. 3. 2012 08:11

Jituš:nemusí to být den do předu, ale musí to být vychladlé. Salko se dá koupit už hotové, husté a puding vychladne za chvíli, takže v tom nevidím problém.

Jituš

16. 3. 2012 23:06

Vypadá to skvěle, co nejdříve chci vyzkoušet :-) Jen mam dotaz, vadí hodně, když nebudu mít předem uvařené salko a puding? Ráda bych pekla už zítra, nechci čekat do neděle :-D

nachos

6. 1. 2012 19:52

Andulinka: ano, rozumíte tomu dobře.;-) čokoládovou verzi jsem zkoušela jen jednou, do salka jsem přimíchala rozpuštěnou kvalitní čokoládu a bylo to také moc dobré. Jinak známá prý dává i čokoládový pudink, ale to jsem neochutnala, tak nevím

Andulinka Andulinka

6. 1. 2012 18:48

Pokud tomu dobře rozumím, tak uvařené salko smíchám s uvařeným pudinkem a tím pak promazávám? A když máme radši čokoládovou marlenku tak je postup jaký? Děkuju za odpověď.:-)

nachos

22. 11. 2011 19:30

bobik:ocet se smíchá se sodou a celé se to přidá do směsi na těsto.

bobik

22. 11. 2011 15:45

kam mám dát ten ocet? :-(

Anna Kocikova Anna Kocikova

21. 11. 2011 21:06

:-p+6:yes:

Bahula Bahula

20. 11. 2011 18:06

:-);-):yes:+

ivulinka ivulinka

20. 11. 2011 17:58

No, neodmítla bych:yes::-p

Majkaa Majkaa

20. 11. 2011 16:47

Přesně takhle to peču i já a "podědila" jsem to po mamce,krásně se to sundává po upečení;-):yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept marlenka marlénka recept marlenka čokoládová marlenka nejlepsí marlenka dort marlenka recept buchta marlenka recept dort marlenka dort marlénka marlenka.cz čokoládová marlenka recept marlenka dort marlenka čokoládová recept na marlenku rychlá marlenka recept na dort marlenka marlenka dorty marlenka recepty nejlepší marlenka recept recepty marlenka

Suroviny: máslo, cukr moučkový, mouka hladká, vejce, med, soda jedlá, ocet, salko, máslo, pudink vanilkový, oříšky, kakao, čokoláda

TopRecepty.cz

♥Marlenka♥

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x7BJ