Králík s černou omáčkou
Suroviny
Porce: CCa 6 - 8 podle velikost
Nutriční hodnoty
Energie | 9 670 kJ / 2 311 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,50 g |
Tuky | 252,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 210 mg |
Sodík | 4,80 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 0,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Jo a ta rada ? Pokud myslíš, dej tam smetanu a je to skoro na smetaně. Varuju, nedělej to, raději tam přidej lžíci brusinkového kompotu nebo zavařeniny. Přidávej opatrně, zamíchej, ochutnej, přidej kousek másla. Dělám tu omáčku už léta a nedávám nic z rady. Máme rádi - čím víc hořká, tím lepší, ale ne spálená. Chce to čas, někomu napoprvé nezachutná, jiný už nikdy neuvaří jinou. Simča určitě dodá foto, díky a polibek za tu službičku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 6. 2015 14:45
Je vynikající. Trošku nahořklá ale jinak dávám za bod. Pochutnala jsem si.
30. 11. 2011 09:54
dělávám kuře načerno,králíka si určitě nechám na neděli,mňam
30. 11. 2011 08:47
Hella: Není to tak ,nepíšu připálená a také nepíšu švestky, ani povidla. TO je uplně jiný recept. A nějaký keci o rakovině to sem netahej ráno otevři okno zhluboka se nadýchni, aspoň dvakrát a máš na ni zaděláno. Pokud se ti rececept nelíbí tak to nevař. Pravidlo je takové ,recept je originál a pokud ho někdo upraví tak to už není to co je ,nebo bylo psáno.
30. 11. 2011 07:53
No teda mně se recept líbí...a připálená zelenina? Však se píše, že to nemá být spálené....i guláš musí být přece krapet "připálený", jinak to prostě není ono. Dávám bod a určo zkusím, králíka můžu
30. 11. 2011 00:22
Takto připravenou omáčku jíst, to je jako si koledovat o rakovinu. Připálená zelenina je silně karcinogenní a jestliže tobě chutná, je to tvůj problém. Název Černá omáčka se jí neříká proto, že by byla připálená, ale protože tu barvu získá přidáním sušených švestek a povidel.
29. 11. 2011 23:43
jan.alois: ihlou vobec...robim ze si *predvrtam * dieru nozom a potom rozsirim tu dieru prstom, ja som raz aj zabudla na tu slaninu v mraznicke...ako radi rebeka..taka bola tvrda ako skala...ale prsty som mala tiez ako vytiahnute z klepca...ale ved vzdy si poradime no nie?
29. 11. 2011 22:31
taky lze slaninku nakrájet na špalíčky a ty vložit na cca půl hoďky do mrazáku..špikování jde pak jedna radost
29. 11. 2011 22:25
vybusna:no tak vezmi delší uzký můž udělej vpich zatáhni aby to řízlo a pak tam strč špek dělám to tak stále. Nešpekuji jehlou na předek to strčím pod nohu nebo to do špeku zabalím a je to stejné
29. 11. 2011 22:07
tak ja som minule po prvykrat spikovala kralika a bola som prekvapena, ako to tazko islo...z toho spikovania som bola unavena ako kon
29. 11. 2011 22:03
Ha,mňamózní recept na králíka.Určitě odzkouším,nejlepší přílohou je knedlík,že?
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 21 hodinami
Banana split
Přidáno před 21 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Moanka uvařila před 26 minutami
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 5 hodinami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 5 hodinami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 6 hodinami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 8 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 8 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 11 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 11 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 13 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Apple pie podle Josefa Maršálka. Na americký koláč se šťavnatými jablky je potřeba správná mouka
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Další recepty
Tématické fráze: černá omáčka co s připálenou omáčkou králík s omáčkou králík načerno králík na omáčku černá omáčka recept králík v černé omáčce cerna omacka s kralikem maso s černou omáčkou králík s pepřovou omáčkou připálená omáčka králík na černé omáčce omáčka z králika recept na omáčku z králíka připálená omáčka omacka na cerno recepty omačku z králíka králík recepty kralik,vcerne,omacce ralik s omackou
Suroviny: maso králičí, špek, cibule, mrkev, petržel, celer, bobkový list, koření nové koření, pepř, sůl, mouka hladká, sádlo
Králík s černou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0X7G
10 názorů