Kralik v italske omacce

vybusna Kuchařka: vybusna

Doba přípravy: 1 hod + priprava Jiné maso 13 názorů

Suroviny

králík
cibule
4 až 5 stroužků česneku
kousek slaniny
1 PL rajčatový protlak
konzerva rajčat
3 stonky řapíkatého celeru
1-2 dcl červeného vína
bujón
italské koření
černé olivy
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Karlika naporcujem a jednotlive kusy obalim v polohrubej muke.

  2. Na rozpalenom oleji porcie opeciem a odlozim na teple miesto.

  3. Do zbytku oleja rozprazim nakrajanu slaninku a pridam nahrubo nakrajanu cibulu. Pridam nakrajany rapikaty zeler, a trochu talianskych byliniek...do vsetkeho vmiesam paradajkovy pretlak a nakoniec pridam nakrajane paradajky z konzervy.

  4. Do tejto omacky vlozim opecene porcie kralika, pridam bujon a cervene vino a dusim pod pokrievkou do zmaknutia.

  5. Ked je maso makke, prelisujem do omacky cesnak, pridam niekolko ciernych oliv a necham prevriet.
    Nakoniec pridajte cerstvu natrhanu bazalku.

Poznámka

moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kralik v italske omacce

  • michsamant michsamant

  • Gabina Gabina

    Hned bych si zobla :yes:

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Delam podobne, tak s klidnou dusi pridavam bodik:yes:6:yes:

    Odpovědět

  • hafikov hafikov

    Nádhera.Ukládám a posílám bodík:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Králíky v jakýchkoliv omáčkách milujeme:-)) Je to krásně červené, samé zdravé věci:-p, česneku bych klidně dala i víc. Mńam!!:-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Já špecle miluju k čemukoliv, dnes jsem vyloudila na Magdalence recepis na přílohové halušky.My je doma milujeme, rvu tam vejce a mléko..a jde to i jinak.

    Odpovědět

  • maris maris

    Já jsem zapomněla + odkliknout,:-8, ale už jsem to napravila;-)

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Dooost dobrý receptík ... králíka miluju, ale jedl jsme jej naposledy asi před 20 - ti lety ...když je chovala naše babička :-) :yes: +2

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    lusi...uhm...specle...dosli nam makarony;-(

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tak to vypadá na véélikou dobrotu. Vlastně jsem ještě nikdy nejedla pečeného králíka v takové "středomořské" úpravě, vždy jen kuře a králíka v obyčejných kombinacích... jako česnek... špek... hořčice... kmín... majoránka... špenát...
    Ale tahle receptura je docela výzva :yes:;-)
    Moc pěkné. :-K

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Máme rádi podobné omáčky, leč o králíky máme trochu nouzi..btw jako přílohu vidím špecle?

    Odpovědět

  • maris maris

    Skvělý recept, dávám do oblíbených a posílám velké +:yes::-)

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Ježíšku, to je krása. Už je to uložené. :yes::yes::yes::-K

    Odpovědět

Tématické fráze: italske recepty kralik podle itala králík recepty kralik recept pečené koleno podle polreicha králík na dijonské hořčici od polreicha kralik.cz recepty z králíka recepis pecene koleno králík dle polraicha recepis na brusinky z rybizu recepisy s brokolicí středomořský králík recepty s kralikem švestková omáčka od polraicha recepis na králika králík na dijonské hořčici podle polreicha špecle s králíkem - recept svestkova omacka podle polreicha receptury špecle

Zapomněl/a jsem heslo