jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

BUŠI vánočka nebo mazanec

BUŠI vánočka nebo mazanec
nahoru
BUŠI vánočka nebo mazanec BUŠI vánočka nebo mazanec BUŠI vánočka nebo mazanec BUŠI vánočka nebo mazanec BUŠI vánočka nebo mazanec BUŠI vánočka nebo mazanec BUŠI vánočka nebo mazanec
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Domácí pekárna
Doba přípravy Doba přípravy: cca 180 min.
Počet porcí Počet porcí: NEURČENO

Suroviny:

SUROVINY: 500 g polohrubé mouky (zčásti může býti i hladká), 2 žloutky, 130 g tuku hera /Omega a pod./, 120 g cukru-krupice, 125 ml mléka, 1 PL lžíce rumu, 1/2 kostky kvasnic, citrónová kůra z 1/2 citr. vč. šťávy, špetka soli, rozinky, lupínky mandlí a pod.

Postup přípravy receptu

Do DP dáme postupně vše od tekutého až po tuhé mimo rozinek, mandlí a bílků.
DP zadáme program TĚSTO a rozinky dáme po zaznění signálu.
Po ukončení procesu těsto rozdělíme na 8 dílů a to tak, že 3 ks jsou největší a jsou v pletení prvé. Druhé 3 menší a poslední 2 nejmenší.
Upleteme cop z 3 největších a prostředek hřbetem ruky rozmáčkneme do stran. Namažeme zbylým bílkem a vložíme další cop ze tří pramenů. Opět jej rozmáčkneme a zase natřeme bílkem. Pak vložíme pramen ze dvou a vše zajistíme špejlemi pro jistotu. Necháme min. 1 hod odpočinout a kynout.
Pak celou celtu natřeme bílkem a posypeme mandlemi.
Ve vyhřáté troubě pečeme zprvu na 180°C cca 15 min a pak stáhneme na cca 145-150 °C a dopečeme cca asi 1 hod.
Zkusíme špejlí lepivost. Troubu neotvíráme !!! min. 1/2 hod.

Autor Autor: (Václav Froněk)
Datum vložení Datum vložení:
20 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "BUŠI vánočka nebo mazanec"

autor: spagetka
vloženo: 18.12.2013 12:28:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vaškůůů, ty už jsi v cajku???? smajliksmajliksmajliksmajlik
souhlas s Vaškem. Proč bych se s tím měla dřít a ztrácet čas, když bez námahy a líp to za mě udělá přístroj? Věnuju se jiným činnostem a těsto mě v pečce ještě nikdy nezklamalo. smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

vloženo: 18.12.2013 12:20:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana: Janičko. U nás se vždy míchalo měchačkou a rukama, aby těsto dělalo krásné bubliny, ale jak přibývali roky, ubívala síla a ruce boleli a střídání bylo jako v hokeji. Ařž už to pomalu nešlo. Zachránila nás DP a její programy. Dnes zase děláme :pravé vesnické české buchty, mazance,vánočky a další. A věř, že když starší kuchařka řekne, že tak jemné a krásně vláčné těsto v roce těžko uděláš a když už, tak s velkou námahou a za dlouho. Měj ohled na náš věk a ubývající síly.

autor: zizala
vloženo: 18.12.2013 07:35:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana: Tak to nechápu. Proč nepřenechat dřinu strojům? Já kynuté těsto umím od mládí, neměla jsem s ním nikdy problém, ale mohu říct, že tak pěkné a jemné jako z pekárny ho ručně neudělám smajlik

autor: Jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.12.2013 07:28:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vánočka vypadá nádherně a možná zkusím, ale co mě vždy zklame v postupech, že jak lidi si ani těsto neumíchají poctivě rukama, ale vše do domácích pekáren... smajlik

vloženo: 30.12.2012 09:02:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Štěpánka:Opravdu nevím. Možná že jsi dala celá vejce namísto jen žloutků ?. Já pro jistotukdyž peču třeba i koláče dávám "Majolku". Možná je to otázka mastidla. Já už Omegu nepoužívám, ale používám cukrářský tuk. Vozí se i z Německa. Takové velké krychle. Jinak opravdu nevím. Jak říkám potíže nemám ze dvou důvodů. Rychle se sní. Když už se stane náhodou zůstane kus. Je to SUPER na "Zemlbábu". Určitě je v tom zkouška, chyby, náprava, poučení z chyb. Promiň. Víc nevím.

autor: Štěpánka (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.12.2012 20:40:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj vánočku jsem upekla podle návodu, byla chutná, ale do rána mě ztvrdla, měla jsem jí do rána pod utěrkou, nevíte proč?

autor: Marsi Mesi
vloženo: 27.12.2011 09:50:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Takže Václave...dnes je 27.12., tedy třetí den po upečení, mám zbytek na snídani v práci, jako testovací kousek.smajlik Vánočka je fajn, dá se jíst, chuťově velice výborná, recept mě nezklamalsmajliksmajlikukládám si a budu ji péci častěji i ve formě mazance. Ze začátku při zadělávání se mi zdála dost tuhá, ale poctivě jsem ji nechala kynout asi 5 hodin, dokud nelezla z mísysmajlik a pak ještě hodinku upletenou. Rozinky jsem máčela v rumu. Je vynikající, dávám bodíkasmajliksmajlik

vloženo: 26.12.2011 09:20:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Marsi Mesi. I mne se to kdysi povedlo NATVRDO a to ne jen s vánočkou, ale i s buchtama, či mazancem. Nyní si dávám pozor hlavně na kvasnice/ a to jak v kosce-pivní, tak suché/, aby nebyla prošlá doba spotřeby. Aby se nedávali z ledničky hned na kvašení, ale nechali se v pokoji odrazit. Raději dát trochu více než méně. Kydyž chci měkkčí dám trochu více mléka- ale rozumně. A žloudky dát 4 není chyba. Nic se nezkazí a zvláště když jsou od slepiček krmených kukuřičným šrotem , jsou krásně do oranžova s vánočka, nebo mazanec jsou žluťoučké jako kuřátka. Je třeba být trochu pečlivý. Ať se dílo podaří a pochvala strávníků zahřeje u srdíčka, když jsme práci věnovali i trochu své duše. Václav

autor: Betyna
vloženo: 25.12.2011 13:35:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik mám skoro totožný recept, akorát dávám 4 žloutky, nejradši pletu ze 6 pramenů naráz, přidávám foto a +1

autor: Marsi Mesi
vloženo: 25.12.2011 13:06:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jak neregistrovaná? smajlik(Asi jsem ten recept četla moc dlouhosmajlik

autor: Marsi Mesi (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.12.2011 13:03:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak a už kyne smajlik jednu jsme snědli, ale museli jsme se překonat, recept byl od kamarádky, byla fajn, ale druhý den jsem s ní mohla zabíjetsmajliksmajlik, ale my býci se nevzdáváme a zkouším tento receptsmajlikpečku nemám, takže klasicky růčo, no uvidímesmajlik

vloženo: 25.12.2011 08:34:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děvčata. Všechny vánočky jsou krásné a jsem moc a moc potěšen, že i já to zvládl bez nějaké pohromy.
ALE VELKOU CHYBU TO MÁ !!!
Já udělal s Bušou její vánočku. Druhou jsme dostali od dcerky. Třetí jsme obdrželi od vnučky a aby jsme neměli málo, tak ještě jednu od sousedky Stáni. Ještěže mám kámoše bez manželek, tak bylo kam ty navíc přemístit a tam se u nich ujmou. Nám zůstali jen HI HI HI DVĚ a tak jedna se použije za dva dny na ZEMLBÁBU s jablíčkama.A k tomu pořádnej hrnec čaje s rumem. Už jsme to dělali a zemlbába byla jako malvas po tom všeckým hodování.

autor: Jenda1
vloženo: 24.12.2011 10:09:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vašku, vánočka je moc pěknásmajliksmajlik. Dlouho jsem vánočku pekl z devíti pramenů a již několik let peču ze šestismajlik. Tvůj recept mě natolik zaujal, že jsem vánočku včera upekl a dnes při snídani se po ní jen zaprášilosmajliksmajliksmajlik. Přidávám foto a smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik +14.

vloženo: 24.12.2011 07:10:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikTak tuhle vánočku jsem pekla poprvé před dvěma lety.Bez pekárny a v plynové trouběsmajlikJe výbornásmajlikmohu jen doporučitsmajlikŠŤASTNÉ A VESELÉ

autor: BILKOVAI
vloženo: 23.12.2011 22:34:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Krásná vánočka. smajlikJá bohužel nejsem pletařka, takže o takové vánočce si můžu nechat zdátsmajlik Posílám zasloužený bodík+1

autor: maria64
vloženo: 23.12.2011 20:15:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je nádhernásmajlik,jak to děláte?Mám recept téměř stejný,ale vždycky mi ten vršek nakyne a sjede a trošku se rozplácne.Nevím co dělám špatněsmajlik?Závidím Vám.smajliksmajlik

autor: Patricie
vloženo: 23.12.2011 19:50:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikKdo umí, ten umísmajliksmajliksmajlik Krásná. Hodně zdraví Vašku i Buši.+

autor: Merylas
vloženo: 23.12.2011 19:41:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vypadá opravdu nádherněsmajliksmajliksmajlik

autor: monikaK
vloženo: 23.12.2011 19:26:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vypadá prostě úžasně!smajliksmajlik

vloženo: 23.12.2011 19:20:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zizalko . Omlouvám se. CHybička se vloudila a protože jsem už dědek a ne jednička , tak mi asi i u cukru vypadla. JIŽ JSEM NAPRAVIL.
Jikotko díky za vysvětlení . Jsi supr.

autor: zizala
vloženo: 23.12.2011 19:03:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vánočka je krásná smajlik Jen mám dotaz - není tam málo cukru? Já na půl kg mouky dávám aspoň 100 g smajlik

autor: xanny
vloženo: 23.12.2011 18:55:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hotovo, přidávám fotečkusmajlik a díky autorovi za inspiraci

autor: pipre
vloženo: 23.12.2011 18:16:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vašku, ta se ti opravdu povedlasmajliksmajliksmajlik Já si s tou mojí troubou na ni netroufám. Ale mám slíbenou el. troubu, tak snad se konečně dočkám, že si upeču i vánočku smajliksmajlik+7

autor: Jikotka
vloženo: 23.12.2011 17:49:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Severinka:Václavova manželka se jmenuje Libuše a v jejich přátelstvo jí všichni říkají Buši nebo Buše...jednou to Václav vysvětloval,snad jsem to nepopletla...smajliksmajliksmajlik Hezké Vánoce...

autor: Severinka
vloženo: 23.12.2011 16:29:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Severinka:no,co,co,co, to je smajliksmajliksmajlik aspoň se tedy ptám, co značí v názvu vánočka BUŠIsmajliksmajliksmajlik

autor: Severinka
vloženo: 23.12.2011 16:15:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Teda, ta se povedla paráda, nádherná barvičkasmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Severinka
vloženo: 23.12.2011 16:15:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Teda, ta se povedla paráda, nádherná barvičkasmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: xanny
vloženo: 23.12.2011 16:06:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Krásnásmajlik. Ukecala jsem manžela a poprvé pečesmajlik. Těsto už kyne v pekárně, tak jsem zvědavásmajliksmajlik

vloženo: 23.12.2011 14:44:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

co znamená to buši? jinak vypadá moc hezkysmajliksmajlik

autor: Oveska
vloženo: 23.12.2011 13:43:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To je tedy provokace smajlik Vypadá nádherně! Mně se letos vůbec nepovedly... Hezké svátky všem smajlik

vloženo: 23.12.2011 13:28:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Krásná, Vašíku!!!smajlik Krásné Vánoce!!smajliksmajlik

autor: Klára (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.12.2011 13:20:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

moc pěkná ...opravdusmajlik

vloženo: 23.12.2011 10:28:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Krásná vánočkasmajlik+1smajlik

vloženo: 23.12.2011 10:26:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já nemám pekárnu, takže vánočku musím poctivě vymíchat smajlik

Máš ji moc pěknou smajliksmajliksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

mazanec vánočka recept pletení vánočky ze 6 dílů návod proč je suchá vánočka mazanec s majolkou vánočka z majolky mazanec recept top recept na mazanec nebo vánočku pletení vánočky z 6 kusů proč se vánočka rozplacne celta - buchta jak se plete česnekový cop vánočka a mazanec recept recepty vánočky a mazance pletení česnekových copů vanočka nebo mazanec z domaci pekarny recept na vánočku penny vánočka mazanec z domácí pekárny pravý mazanec hera do vánočky mazanec z majolky mazanec mazance a vánočky z domácí pekárny tuhá vanočka vánočky a mazance buši mazanec proč sjede vánočka leteni mazanec v domaci pekarne česnekový cop návod návod na pletení česnekového copu buši vánočka recept vánočka od kamarádky suroviny na jednu vanocku pivní vánočka vanocka recept 500g mouky pravá česka vanočka recepty domácí pekárna vánočka mazanec z majolkou domácí vánočka nebo mazanec recept aby vánočka nebyla suchá proč se peče mazanec mazanec v plynové troubě pravé české kynuté z majolky




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz