Mazanec v domácí pekárně

Jikotka Kuchařka:

Doba přípravy: 2 hod. PT2H00M Domácí pekárna 32 názorů

59
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Suroviny

190 ml vlažného mléka
100 g rozpuštěné Hery
1 žloutek
60 g cukru
1 vanilkový cukr
250 g polohrubé mouky
150 g hladké mouky
špetka soli
1/2 kostky droždí
rozinky
ořechy
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív dáme do pekárny tekuté suroviny, potom mouku a nakonec droždí. Pekárnu nastavit na rychlý program.

Poznámka

Pekla jsem dnes a tenhle kousek jsem zachránila na fotku. Fotím pořád mobilem, foťák jsem půjčila.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Mazanec v domácí pekárně

  • Blanka207 Blanka207

    Dnes jsem pekla tvůj mazanec. Super recept.je výborný.:-p. Recept mám uloženy v oblíbených :yes:. Jiný už péct nebudu.:-))

    Odpovědět

  • pavel pavel(neregistrovaný)

    Zdravím,hledal jsem nějaký recept na mazanec a našel ten.Vyzkouším a uvidím.Jo a někdo tu psal že se nedaří co tak třeba že to vlažné mlíko je až moc teplé pro kvasnice.max 27 st.

    ať se daří:-D

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka(autorka receptu)

    jarda:no sláva...tak si nech chutnat a zkoušej další recepty :yes::-K

    Odpovědět

  • jarda jarda(neregistrovaná)

    ps: ještě přídu proradu tak zatím naschle :-*

    Odpovědět

  • jarda jarda(neregistrovaná)

    Tak holky vše se povedlo jeto kvasnicema dávám víc než pulku kostky opravdu záleží na domácí pekárně hlavně na programu a jdu na další recepty z topreceptú je to prostě paráda;-):-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Asi nepoviem nič nové - ani mne sa nedarí so sušenými kvasnicami, napriek tomu, že sú ďaleko pred uplynutím doby spotreby...kupujem to len do zásoby, aby som mala, ak mi vypadne čerstvé droždie. Aj posledný prípad, zbytočne som prišla o čas aj suroviny - v pekárni čučala iba taká placka...

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Já osobně mám taky špatné zkušenosti se sušeným droždím a používám hlavně čerstvé. Na pečivu je to poznat;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    jarda ::-D:-D.. a jestli se to nepovede..běda vám, běda..:-!:-!:-D:-D:-D:-D
    mě se líbí, že to nevzdáváš;-):-K držím palce a těším se na raport;-):-D:yes:

    Odpovědět

  • jarda jarda (neregistrovaný)

    :-K:-K:-Kholky dík jdu na něj a jestli se nepovede tak ......! a to droždí jsem dělal pokus vlažný mléko + cukr + kvasnice vše bylo jak hrnečku vař ale to těsto semi zdá nějaké hutné nechce to droždí víc než pulku dám vědět jak to dopadlo

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

    jarda: :-)Jardo, rebeka i vybusna (a následně i Jikotka - přehlédla jsem tě, promiň :-) ) mají s těmi sušenými kvasnicemi pravdu;-) Já už je nepoužívám vůbec...peču opravdu hodně a párkrát se mi stalo, že pečivo nevykynulo podle mých představ nebo nekynulo vůbec:no: S čerstvým droždím mám vždycky jistotu.:yes:

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka(autorka receptu)

    jarda:Já si také myslím,že to bude droždím...dej čerstvé 1/2 kostky a uvidíš že se povede...

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    vybusna:dobre ti radí,Jardo...s čerstvým to půjde, až ti to dekl z pečky vyrazí:-D:yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    jarda: s tymi suchymi kvasnicami ma rebeka pravdu. Ja som nesla pochopit, ze preco sa mi nedari, az po porade s cathleen som vsetko susene drozdie ktore som mala doma, vyhodila...aj tie zatvorene sacky, pretoze som ich kupovala naraz ...a kupila nove...a slo to.
    ja vo vseobecnosti velmi nerada uz peciem so susenym drozdim, skut to mokre...mozno ti to bude lepsie.
    Tu je prevodnik medzi susenym a mokrym
    http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=116.
    pokial posles cath sukromnu spravu...urcite sa doberiete zdarneho konca
    http://www.toprecepty.cz/zobraz_profil.php?uzivate...

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    jarda: tak to fakt nevím..nemůžou být ty kvasnice staré, jakože po záruce:-?:-//

    Odpovědět

  • jarda jarda(neregistrovaná)

    nezapoměl, koupil jsem si sencor dělám mazanec furt na hov.. kvasnice dávám suchý lžičku , postup podle vás ,výsledek špatný už jsem zkazil 3 kusy a to peču na klasik program já už to vzdám ale neumím prohrát tak potřebuji pomoc dík zajtra ho peču na posledy než mi dojdou nervy pak změním repertuár ps: všechno dělám podle vašich pravidel

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo