Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadýchaný a vláčný mazanec

Nadýchaný a vláčný mazanec rozvoní domov zejména na svátky jara, tedy Velikonoce. Usnadnit práci si můžeme díky domácí pekárně, která nám vypomůže s výrobou těsta. A navíc, tento mazanec je okořeněn kapkou rumu.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 60 min

150 min (90 min příprava + 60 min tepelná úprava)

2. 5. 2011 07:53

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 231 kJ / 4 118 kcal
Bílkoviny90,84 g
Tuky144,40 g
Vláknina21,36 g
Cholesterol 905 mg
Sodík 196 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy572,57 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Mazanec je krásně nadýchaný a vláčný i druhý den. Pokud vytvoříme houstičky, tak ty pečeme na 170 °C.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ivulinka ivulinka

2. 5. 2020 13:14

Dnes jsem upekla jen z poloviční dávky. Těsto jde vymíchat i ručně, sladěnka není třeba. Peču za průběžného potírání máslem.

ivulinka ivulinka

10. 4. 2020 13:09

Z poloviny těsta jsem upekla mazanec a z druhé poloviny loupáčky:-8
S těstem se velmi dobře pracovalo. Lepší mazanec jsem ještě nejedla, těsto uvnitř je jako dech:yes::yes::yes:
Děkuji za bezva recept:-K

Olga aglo

1. 4. 2018 11:33

Vyzkoušeno, jen na mě málo sladký, ale příště přidám vic cukru. Jinak dokonalý ;-):-D

Luďka

15. 4. 2017 20:41

Nejlepší mazanec jaký jsem kdy jedla, ani moje mamka takový neumí!:-

BILKOVAI BILKOVAI

30. 3. 2013 16:51

Upečeno, udělala jsem z této dávky dva. S těstem se krásně pracovalo. Jsem zvědavá, až zakrojím, jak bude chutnat. Děkuji za recept:-K Tak je druhý den a po zakrojení můžu doporučit.:yes::-p:-* Je skvělý a vůbec se nedrobí. Vláčný a nadýchaný. :-O:yes:

alena1103

6. 4. 2012 11:53

tak ho teda zkoušim a jsem zvědavá jaký bude.:-)

Kratochvílová Jana

4. 11. 2011 22:24

Tak vam reknu mile damy, mazanec byl VYBORNY! a ja jsem docela vybirava :)pekla jsem ho v troube, ne v pekarne, tu nemame... Takze doporucuji, opravdu na jednicku...:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

2. 5. 2011 19:38

Vypadá moc pěkně:-p+:yes:

xanny

2. 5. 2011 11:20

vypadá nádherně, o víkendu vyzkouším :-p:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 5. 2011 10:32

:yes::yes::yes:

spagetka spagetka

2. 5. 2011 10:04

Zdenka +++ - mrkni sem na odkaz - cathleen používá často Sladěnku a tady to ve svých stránkách vysvětluje, co to je: http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/surovin...

Zdenka +++ Zdenka +++

2. 5. 2011 08:51

Ten teda je super:-K jen se chci zeptat co je to sladěnka:-O dávám 1:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nadýchaný výborný velikonoční mazanec vláčný velikonoční mazanec nadýchaný velikonoční mazanec mazanec nejlepší máslový mazanec maslovy mazanec velikonocni mazanec vlacny nejlepsi mazanec nadýchaný mazanec z domácí pekárny mazanec recept mazanec z hladké mouky vláčný kynutý mazanec velikonoční mazanec nadýchaný z jaké mouky mazanec vyborny vlacny velikonoční mazanec nadýchaný mazanec-recept nadýchaný mazanec-recept velikonoční vlačný mazanec nahychany mazanec máslový velikonoční mazanec

Suroviny: droždí čerstvé, mouka hladká, mouka polohrubá, cukr krupice, žloutek, máslo, tuk, rum, mléko, sladěnka, kůra citronová, sůl, žloutek, mléko, máslo

TopRecepty.cz

Nadýchaný a vláčný mazanec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ovwN