Šuhajdy maminky Aničky
Bez tohohle cukroví si leckdo neumí Vánoce ani představit. Řeč je o tradičních česko-slovenských nepečených šuhajdách. V papírových košíčcích se ukrývá různorodá náplň, v tomto případě ořechová, která je zalitá řádnou vrstvou čokoládové polevy.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 12 443 kJ / 2 974 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,74 g |
Tuky | 205,10 g |
Vláknina | 14,50 g |
Cholesterol | 321 mg |
Sodík | 21 mg |
Sůl | 0,04 g |
Sacharidy | 233,64 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám od maminky mé kamarádky, šuhajdy takhle děláme už roky - patří u nás k nejoblíbenějšímu cukroví.
Podobné tu máme už párkrát (přidávám do Podobných receptů), ale vždy se - hlavně v "čokoládě" - od receptu maminky Aničky dost liší.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 12. 2015 21:13
Herta:to sme volakedy robievali s mamou a ta to ma od svojej mamy-mojej babky...dakujem za námet na buduci rok to spravim
5. 12. 2015 09:13
Ja ich tiež robím, ale namiesto orechov dávam do nich čierne ríbezle.
Ríbezle po obratí odstopkujem, umyjem a nechám odkvapkať, po vrstvách ich preložím kryštálovým cukrom a nechám stáť do konca novembra v špajzi. Potom ich zalejem vodkou (1/2 litra na jeden sedemdecový pohár a nechám dva týždne postáť. Potom ich precedím. Scedené ríbezle použijem v šohajdách a precedený likér je super. Ten po troške (denné za malý štamperlík) popíjame cez vianoce ako aperitív. Tento repect mám od svojho strýka a jeho manželky.
Ríbezle po obratí odstopkujem, umyjem a nechám odkvapkať, po vrstvách ich preložím kryštálovým cukrom a nechám stáť do konca novembra v špajzi. Potom ich zalejem vodkou (1/2 litra na jeden sedemdecový pohár a nechám dva týždne postáť. Potom ich precedím. Scedené ríbezle použijem v šohajdách a precedený likér je super. Ten po troške (denné za malý štamperlík) popíjame cez vianoce ako aperitív. Tento repect mám od svojho strýka a jeho manželky.
19. 2. 2013 22:20
Tak dneska jsem vyzkoušela,je to jednoduché a dobré. Příště jen akorát dám do čokolády méně cukru, na mě to bylo trošku víc sladké.
27. 10. 2012 19:38
Vypadá to úžasně. Určitě vyzkouším. Ty ořechy mají být na prach nebo stačí rozsekat v mixéru? Nemám totiž mlýnek na ořechy.
4. 1. 2012 17:52
Moc príma šuhajdy+6Řekla bych,že ten překrásný andílek je háčkovaný-řetízkové oka,krátký a dlouhý sloupek a po zhotovení naškrobenýJe opravdu nádherný
4. 1. 2012 11:10
Majdula, rebeka: holky andělíčka jsem dostala od své virtuální kamarádky Daniely...nevím, jakou technikou je dělaný, ale líbí se mi tak moc, že jsem ho chtěla mít na fotce s cukrovím pro zdůraznění vánoc
3. 1. 2012 20:15
Šuhajky super ale ten andílek!!!!Nádherný! To je vlastní práce? Je to technika rišelijé?-nevím jak se to píše Nechtěla bys ho dát do Topkoníčka ?
3. 1. 2012 19:46
hezulinké ale ten andělíček je překrásný
3. 1. 2012 14:13
Cathleen, já to sladké nemusím, to víš, ale taťulda by se pěkně namlsal, má to rád a ledové kaštany zejména Dávám ti 2.bod
3. 1. 2012 13:49
Ledové kaštany jsou na polevu super
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 7 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 8 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 9 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 17 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Právě bylo uvařeno:
Sýrové bulky
Slozilova uvařil před 1 hodinou
Hrnkový koláč s rebarborou
lenkavincibrova@seznam.cz uvařila před 5 hodinami
Muffiny s lesním ovocem
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Žampionoví rarášci
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Salát z ředkviček
Rudischova uvařil před 7 hodinami
Tvarožník s drobenkou
prochajdam uvařila před 7 hodinami
Hovězí Wellington
MartinRezac uvařil před 10 hodinami
Žampiónová omáčka
LuciePa uvařil před 10 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborovým tvarohem
Jarka72 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Wurstsalat: Pikantní německá salámová pochoutka může být i z točeňáku nebo českých špekáčků, nejlepší je k pivu
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Další recepty
Tématické fráze: suhajdy z ledových kaštanu ořechové šuhajdy háčkovaný andělíček postup háčkovaní andělíčci postup suhajdy rajče net rajče net háčkování háčkovaný andělíček suhajdy recept šuhajky šohajky z ledových kaštanů háčkovaní andílci šuhajdy z kaštanů háčkovaní andělíčci rajče net háčkovaní andílci rajče net fotky 2015 jednoduché šuhajdy háčkovaný andílek dobré šuhajdy rajče háčkování
Suroviny: ořechy strouhané, cukr moučkový, rum, mléko, tyčinka ledové kaštany, máslo, kakao, cukr moučkový
Šuhajdy maminky Aničky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gQzk
10 názorů