

Srnčí steaky s kaštany
Suroviny
- srnčí hřbet
- barevný pepř
- 10 dkg anglické slaniny
- 25 dkg jedlých kaštanů
- sádlo na opečení
- 1 lžíce polohrubé mouky
- asi 2 dcl bujónu nebo vývaru
Postup přípravy receptu
Z odleželého masa nakrájíme asi 3 cm vysoké steaky, osolíme je, obalíme v rozdrceném pepři a pak je zabalíme do plátků slaniny. Upevníme je párátkem. Maso přikryjeme a necháme uležet.
Mezitím si vezmeme kaštany, opláchneme je, slupku na povrchu několikrát nařízneme a vložíme je do vroucí vody. Vaříme doměkka asi 45 minut. Pak je scedíme a slupku oloupeme.
Nyní maso opečeme na sádle z obou stran, vyndáme je a uložíme do misky s pokličkou. Vypečenou šťávu zasypeme moukou, opražíme, podlijeme vývarem, vložíme kaštany a podusíme. Steaky rozložíme na talíře, obložíme kaštany a přelijeme šťávou.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s kroketami a salátem z čerstvé zeleniny.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Srnčí steaky s kaštany
-
No nezní to špatně ,asi se pozítří do toho pustím.ty kaštany mohou být i mražené ? Nebo čerstvé, teď neseženu.