Srnčí steaky s kaštany

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

srnčí hřbet
barevný pepř
10 dkg anglické slaniny
25 dkg jedlých kaštanů
sádlo na opečení
1 lžíce polohrubé mouky
asi 2 dcl bujónu nebo vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Z odleželého masa nakrájíme asi 3 cm vysoké steaky, osolíme je, obalíme v rozdrceném pepři a pak je zabalíme do plátků slaniny. Upevníme je párátkem. Maso přikryjeme a necháme uležet.

  2. Mezitím si vezmeme kaštany, opláchneme je, slupku na povrchu několikrát nařízneme a vložíme je do vroucí vody. Vaříme doměkka asi 45 minut. Pak je scedíme a slupku oloupeme.

  3. Nyní maso opečeme na sádle z obou stran, vyndáme je a uložíme do misky s pokličkou. Vypečenou šťávu zasypeme moukou, opražíme, podlijeme vývarem, vložíme kaštany a podusíme. Steaky rozložíme na talíře, obložíme kaštany a přelijeme šťávou.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s kroketami a salátem z čerstvé zeleniny.

Komentáře k receptu Srnčí steaky s kaštany

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    No nezní to špatně ,asi se pozítří do toho pustím.ty kaštany mohou být i mražené ? Nebo čerstvé, teď neseženu.:-)

    Odpovědět

Tématické fráze: srnčí maso recepty srnčí recepty srnčí maso recepty srnčí maso kucařka recepty na srnčí recepty na srnčí maso příprava srnčího masa recepty srnčí srnčí recept vařené jedlé kaštany vaření kaštanú maso s kaštany vařené kaštany steak ze srnčího hřbetu top recepty steaky steak ze srnčího steak ze srnčího masa jak upravit jedlé kaštany srnci na kastanech