Srnčí steaky s kaštany

lenka-m Kuchařka:

Jiné maso 1 názor

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař
Buďte první a přidejte fotografii
21

Suroviny

srnčí hřbet
barevný pepř
10 dkg anglické slaniny
25 dkg jedlých kaštanů
sádlo na opečení
1 lžíce polohrubé mouky
asi 2 dcl bujónu nebo vývaru
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Z odleželého masa nakrájíme asi 3 cm vysoké steaky, osolíme je, obalíme v rozdrceném pepři a pak je zabalíme do plátků slaniny. Upevníme je párátkem. Maso přikryjeme a necháme uležet.

  2. Mezitím si vezmeme kaštany, opláchneme je, slupku na povrchu několikrát nařízneme a vložíme je do vroucí vody. Vaříme doměkka asi 45 minut. Pak je scedíme a slupku oloupeme.

  3. Nyní maso opečeme na sádle z obou stran, vyndáme je a uložíme do misky s pokličkou. Vypečenou šťávu zasypeme moukou, opražíme, podlijeme vývarem, vložíme kaštany a podusíme. Steaky rozložíme na talíře, obložíme kaštany a přelijeme šťávou.

Poznámka

Podáváme s kroketami a salátem z čerstvé zeleniny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Srnčí steaky s kaštany

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    No nezní to špatně ,asi se pozítří do toho pustím.ty kaštany mohou být i mražené ? Nebo čerstvé, teď neseženu.:-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo