Srnčí steaky s kaštany

lenka-m Kuchařka:

Jiné maso 1 názor

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař
Buďte první a přidejte fotografii
21

Suroviny

srnčí hřbet
barevný pepř
10 dkg anglické slaniny
25 dkg jedlých kaštanů
sádlo na opečení
1 lžíce polohrubé mouky
asi 2 dcl bujónu nebo vývaru
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Z odleželého masa nakrájíme asi 3 cm vysoké steaky, osolíme je, obalíme v rozdrceném pepři a pak je zabalíme do plátků slaniny. Upevníme je párátkem. Maso přikryjeme a necháme uležet.

  2. Mezitím si vezmeme kaštany, opláchneme je, slupku na povrchu několikrát nařízneme a vložíme je do vroucí vody. Vaříme doměkka asi 45 minut. Pak je scedíme a slupku oloupeme.

  3. Nyní maso opečeme na sádle z obou stran, vyndáme je a uložíme do misky s pokličkou. Vypečenou šťávu zasypeme moukou, opražíme, podlijeme vývarem, vložíme kaštany a podusíme. Steaky rozložíme na talíře, obložíme kaštany a přelijeme šťávou.

Poznámka

Podáváme s kroketami a salátem z čerstvé zeleniny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Srnčí steaky s kaštany

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    No nezní to špatně ,asi se pozítří do toho pustím.ty kaštany mohou být i mražené ? Nebo čerstvé, teď neseženu.:-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: srnčí maso recepty srnčí recepty srnčí maso recepty srnčí maso kucařka recepty na srnčí recepty na srnčí maso příprava srnčího masa recepty srnčí srnčí recept vařené jedlé kaštany vaření kaštanú maso s kaštany vařené kaštany top recepty steaky jak upravit jedlé kaštany steak ze srnčího kucharka srnci maso recepty-srnčí kucařka online

Zapomněl/a jsem heslo