Pečený vepřový jazyk na žampionech
Suroviny
Porce: 2-3, podle velikosti jazyků
Nutriční hodnoty
Energie | 1 376 kJ / 329 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,32 g |
Tuky | 22,15 g |
Vláknina | 13,62 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 354 mg |
Sůl | 0,91 g |
Sacharidy | 24,19 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud do mísy k jazykům přidáme ještě kuřecí stehýnko a upečeme společně, bude hotová šťávička ještě chutnější. Zbytek vývaru z jazyků použijeme třeba jako základ na zeleninovou nebo jinou polévku. Dobrou chuť.
P.S. Pokud budeme jazyky vařit v obyčejném hrnci, tak od doby varu asi 40-45 minut, při použití papiňáku 25-30 minut.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 11. 2017 18:20
Simona Skolakova: Simi,díky
casino:na těchto webovkách jsem patriot a upřednostňuji odkazy na zdejší recepty
casino:na těchto webovkách jsem patriot a upřednostňuji odkazy na zdejší recepty
26. 10. 2017 11:58
casino:
25. 10. 2017 23:16
Simona Skolakova:
No, nemusíme vždy hovořit stejným jazykem ale pokud jazyk nevadí vašemu jazýčku, můžete zkusit třeba i toto: https://www.labuznik.cz/recept/maso-s-tunakovou-ma...
No, nemusíme vždy hovořit stejným jazykem ale pokud jazyk nevadí vašemu jazýčku, můžete zkusit třeba i toto: https://www.labuznik.cz/recept/maso-s-tunakovou-ma...
25. 10. 2017 21:23
casino: je to asi poprvé kdy s vámi souhlasímjazyky se po nabodnutí nesklouzlya já vím,jak loupat jazyky,to jsem nedělala prvněAle o tom řeč není,já jsem si vybrala receptík a ten doporučuji dále,protože to byla fakt mňamka.Jinak jsme ho vždy dělali tak,že uvařit a sníst to jako ovar,né,že by to nebyla dobrá volba,ale chtěla jsem zkusit něco jiného a povedlo se!!!!!Tak receptík doporučuji!!!!!
25. 10. 2017 19:42
No, myslím že na tuhost masa může mít vliv akorát tak, jestli byl brávek ukecaný, či zda ještě za života mlčel jako zařezaný
Jazyky prakticky nelze převařit, ale stačí je vařit do chvíle kdy po nabodnutí na vidlici samy sklouznou
Jazyky se loupou od kořene ke špičce
V rcp není zmíněno podjazyčí... ale pokud ho chcete odstranit, tak lépe se to dělá po vychladnutí masa
Jazyky prakticky nelze převařit, ale stačí je vařit do chvíle kdy po nabodnutí na vidlici samy sklouznou
Jazyky se loupou od kořene ke špičce
V rcp není zmíněno podjazyčí... ale pokud ho chcete odstranit, tak lépe se to dělá po vychladnutí masa
25. 10. 2017 18:42
Anna Kocikova: Anni nevím,ale stále jsem zkoušela zda už by byly a bohužel to bylo tuhé,ale neva asi to byly opravdu ze staršího pašíka.ale vůbec mi to nevadilo,já to psala kdyby někdo taky vařil v hrnci,aby se nedivil,že se to může stát a nepsal,že v receptu je udána kratší doba.
25. 10. 2017 16:17
Simona Skolakova: Simonko,děkuji za"oprášení"receptu po tak dlouhé doběDěkuji i za komentář a fotoTěší mě,že sis vybrala zrovna tento recept a jsem ráda,že chutnalo
Simuš,teda tak dlouhou dobu jsem jazyky v obyčejném hrnci nikdy nevařila.Většinou těch cca 50 minut a když ještě připočtu 30minut pečení v troubě,tak byly krásně měkké.Asi to museli být starší čuníciAle hlavní je,že Vám jídlo chutnalo
Simuš,teda tak dlouhou dobu jsem jazyky v obyčejném hrnci nikdy nevařila.Většinou těch cca 50 minut a když ještě připočtu 30minut pečení v troubě,tak byly krásně měkké.Asi to museli být starší čuníciAle hlavní je,že Vám jídlo chutnalo
25. 10. 2017 13:50
Dnes jsem si vybrala tento recept,měla jsem dva vepřové jazyky a tak volba byla jasná.Moc nám to chutnalo.Ale jazyky jsem musela vařit dobrou hodinu a půl v hrnci,nemám papiňák.
6. 1. 2012 20:15
Ooooo,jemné maso z jazyka a houby,to musí šmakovat.
5. 1. 2012 23:03
+
5. 1. 2012 21:46
mysulka:Děkuji
5. 1. 2012 14:40
mňam a fotka je krásná
5. 1. 2012 13:55
Děkuji všem za kladné ohlasy a hlavně díky za moc milé komentáře,které mě zahřály u srdíčka
Jani R.ani nevíš,jakou jsi mi udělala radost
Jani R.ani nevíš,jakou jsi mi udělala radost
5. 1. 2012 09:08
4. 1. 2012 23:48
krása15
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečené ziti
Přidáno před 4 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Mňamka
Přidáno před 6 hodinami
Ptačí mléko se špetkou skořice
Přidáno před 7 hodinami
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
American pancakes
mibrix uvařila před 9 minutami
Jablečná ovesná kaše
evoule uvařila před 23 minutami
Jarní cupcaky
S.pavla uvařil před 32 minutami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
S.pavla uvařila před 33 minutami
Kuřecí (skoro) perkelt s noky
MajaFero uvařila před 38 minutami
Máslový kuřecí plátek se zeleným chřestem a parmezánem
Verusla uvařila před 39 minutami
Milionová polévka našich babiček
MajaFero uvařila před 40 minutami
Koprová omáčka
ZdeLena uvařila před 1 hodinou
Vepřové nudličky na hořčici
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Sýrové bulky
Slozilova uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Slavná americká pink lemonade se připravuje z citronů, skvěle osvěží a typicky růžovou barvu jí dodá netradiční surovina
Tereza z Peče celá země nabídla recept na koňakové špičky do skleničky: Vejde se do nich víc likéru, říká s úsměvem
Další recepty
Tématické fráze: vepřový jazyk pečený hovězí jazyk veprovy jazyk recept pečený vepřový ořech vepřový jazyk recepty vepřové jazyky recepty hovězí jazyk pečený vepřové na žampionech s rýží hovězí jazyk na žampionech hovězí jazyk recepty vepřové jazyky recept na vepřový jazyk recept vepřový jazyk vepřový jazyk na houbách hovězí jazyk s rýží veprovy jazyk v papiňáku vepřovi jazik pčený vepřový ořech pečenývepřový jazyk vepřový jazyk v troubě
Suroviny: jazyk vepřový, masox, olej, omáčka sojová indonesia, cibule, česnek, žampióny, kmín celý, máslo, koření nové koření, pepř celý
Pečený vepřový jazyk na žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M54G
28 názorů