Kadlíkův vepřový jazyk na houbách

Kadlik Kuchař: Kadlik

Doba přípravy: 30 minut 3 porce Pokrmy z vnitřností 1 názor

Suroviny

uvařený malý vepřový jazyk
(cca 1/3 litru vývaru z jazyka)
200 gramů malých žampionů
200 gramů hlívy
1/2 sáčku mražená zelenina do polévky
menší cibule
2 deci mléka
vrchovatá lžíce hladké mouky
na špičku vařečky sádlo
3 sterilované feferonky
sůl
pepř
tymián
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi jsem rozehřál sádlo, osmažil cibuli. Přidal na kostky pokrájený uvařený jazyk. Když se trochu osmahl ze stran, nasypal jsem na půlky nakrájené žampiony, na větší kusy nasekanou hlívu, nasypal mraženou polévkovou zeleninu, nasekané feferonky, chviličku osmahl, podlil vývarem, dochutil a slabých deset minutek pomalu dusil pod pokličkou.

  2. Dal jsem vařit těstoviny.

  3. Sundal poklici, přidal teplotu na odpaření části vody. Pak zahustil moukou rozkvedlanou v mléce, chvilku povařil. Podával jsem s těstovinami.

Poznámka

Z předešlého dne mi zbyl jeden uvařený vepřový jazyk, a při pozdně večerním nákupu v Kauflandu jsem uviděl drasticky zlevněné houby.

Tak jsem zaimprovizoval.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kadlíkův vepřový jazyk na houbách

Tématické fráze: vepřový jazyk recepty vepřový jazyk recept vepřový jazyk s těstovinami recepty vepřový jazyk recepty s těstovinami vepřový jazyk na hoibách uvařeny jazyk recept na uvařený jazyka vepřový jazyk shoubama vepřový jazyk recept na uvařený jazyk hovězí jazyk na houbách uvařený vepřový jazyk recepty vepřový jazyk