Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička se staročeským zelím

Vepřo-knedlo-zelo je naše téměř národní jídlo, kde se knedlíky s masem připravují téměř všude stejně, a největší odlišnosti jsou právě v přípravě zelí. Liší se kraj od kraje a hospodyňky si na své receptuře zakládají.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

2. 2. 2009 13:27

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 710 kJ / 1 126 kcal
Bílkoviny104,71 g
Tuky52,68 g
Vláknina13,60 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 289 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy55,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept, především na zelí, mám od kamaráda. U nás tady na Karvinsku je velice oblíbené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mika59 mika59

29. 4. 2021 21:33

Přidala jsem fotku, pečená krkovice s dobrým zelím nemá chybu..

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 2. 2009 14:49

Angels, jsem ráda, že chutnalo! Já jsem z Orlové a jak se již zmiňuji, recept mám od kamaráda, hlavně ted na to zelí.;-)

Angels

15. 2. 2009 14:42

I u nás se zahuštuje zelí syr.bramborou a babička pochází z JČkraje-Mirotice. ;-)

Angels

15. 2. 2009 14:39

Hledala jsem inspiraci na krkovičku a našla :-D. Hned vyzkoušela a mohu doporučit,jen tu slaninu jsem tam musela dát dodatečně :-((,ale zas byla krkovička nasáklá trochou té slaniny a měla vyjímečnou chuť :yes: a i to zelí s trochou česneku.A knedle jsem zaměnila vař.brambora - knedle se u nás moc nejedí:no:. Děkuji za bezva recept . .:yes: . . ale i já se musím držet zkrátka - člověk už není nejmladší a kila :-// se lépe drží na těle. . . ;-( . . . .

BAJINA BAJINA

2. 2. 2009 20:59

jojo ženský,to je marný,jaro klepe na dveře,měla bych začít držet nšjakou dietkumale co pak to jde????:-(když sem člověk vleze tak se to prostě nedá!!!!;-(taková dobrota kdoby odolal a ještě dobré pivečko.....co víc si přát!;-):-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 2. 2009 17:57

Já Jiřko ani ne tak zažívací, jako, že se asi za chvíli nevlezu do dveří:-( Jinak to ale bylo mňam!:-p

Jikotka Jikotka

2. 2. 2009 17:54

Tedy Janko,ta fotka mi dělá chutě,ale musím se mírnit,mám dost velké zažívací potíže:-S.Zelí taky dělám podobné jenom bez té slaniny:-p:-p:-((

spagetka spagetka

2. 2. 2009 15:14

Já dělám zelí téměř stejně, nedávám pepř, ale vyzkouším ;-):-p:yes:

Bibinka Bibinka

2. 2. 2009 14:18

Já do zelí mouku nedávám, zahušťuji nastrouhanou syrovou bramborou. Snad to tak dělají moraváci. Můj tatínek nesmírně miloval vepřo-knedlo-zelo,mohl by ho jíst každý den a já to mám trošičku po něm, ale denně neee!:-p;-)

Lucka82

2. 2. 2009 13:50

...to vypadá krásně,hned bych si dala:-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: vepřová krkovice se zelím zahuštění zelí zelí k masu jak zahustit zelí veprova krkovicka se zelim krkovička vepřová krkovice na kyselém zelí vepřová krkovice na kyselém zelí krkovička recepty nadívaná krkovice recepty zahuštěné zelí vepřová krkovice na zelí zahuštěné kyselé zelí zahuštění bramborou zeli zahustene bramborou jak upéct krkovici jak upéct krkovičku zahustovani zeli kyselé zelí zahuštěné bramborem jak se dělá zelí

Suroviny: zelí bílé hlávkové, slanina, cibule, pepř mletý, sůl, kmín drcený, ocet, cukr, mouka hladká, krkovice vepřová, cibule, sůl, pepř mletý, česnek, koření grilovací

TopRecepty.cz

Krkovička se staročeským zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6xR