Krkovička se staročeským zelím

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Vepřové maso 9 názorů

Suroviny

hlávka bílého zelí (malá)
slanina
cibule
pepř
sůl
drcený kmín
lžíce octa
lžíce cukru
lžíce hladké mouky (na zahuštění)
Maso:
vepřová krkovička
cibule
sůl
pepř
česnek
grilovací koření (nebo jakékoliv kdo má na vepřovém rád)
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si slaninu na kostičky, uškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cubuli a pokrájené zelí. Zelí osolíme, opepříme, okmínujeme, promícháme s cibulí a špekem a zalijeme malým množstvím vody(asi 1 dcl) a dusíme asi půl hodiny. Hlídáme, aby se nám voda úplně nevypařila, ale moc jí nepřiléváme.

  2. Když máme zelí měkké, zaprášíme asi jednou lžící hladké mouky a provaříme, dochutíme octem a cukrem, jak jsme zvyklí, někdo má raději sladší, někdo kyselejší.

  3. Maso si klasicky upečeme, jak jistě každý zvládne a podáváme se zelím a knedlíkem.

Poznámka

Recept především na zelí, mám od kamaráda. U nás tady na Karvinsku je velice oblíbené.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 147 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovička se staročeským zelím

  • Angels, jsem ráda, že chutnalo! Já jsem z Orlové a jak se již zmiňuji, recept mám od kamaráda, hlavně ted na to zelí.;-)

    Odpovědět

  • Angels Angels

    I u nás se zahuštuje zelí syr.bramborou a babička pochází z JČkraje-Mirotice. ;-)

    Odpovědět

  • Angels Angels

    Hledala jsem inspiraci na krkovičku a našla :-D. Hned vyzkoušela a mohu doporučit,jen tu slaninu jsem tam musela dát dodatečně :-((,ale zas byla krkovička nasáklá trochou té slaniny a měla vyjímečnou chuť :yes: a i to zelí s trochou česneku.A knedle jsem zaměnila vař.brambora - knedle se u nás moc nejedí:no:. Děkuji za bezva recept . .:yes: . . ale i já se musím držet zkrátka - člověk už není nejmladší a kila :-// se lépe drží na těle. . . ;-( . . . .

    Odpovědět

  • BAJINA BAJINA

    jojo ženský,to je marný,jaro klepe na dveře,měla bych začít držet nšjakou dietkumale co pak to jde????:-(když sem člověk vleze tak se to prostě nedá!!!!;-(taková dobrota kdoby odolal a ještě dobré pivečko.....co víc si přát!;-):-p

    Odpovědět

  • Já Jiřko ani ne tak zažívací, jako, že se asi za chvíli nevlezu do dveří:-( Jinak to ale bylo mňam!:-p

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Tedy Janko,ta fotka mi dělá chutě,ale musím se mírnit,mám dost velké zažívací potíže:-S.Zelí taky dělám podobné jenom bez té slaniny:-p:-p:-((

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já dělám zelí téměř stejně, nedávám pepř, ale vyzkouším ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Já do zelí mouku nedávám, zahušťuji nastrouhanou syrovou bramborou. Snad to tak dělají moraváci. Můj tatínek nesmírně miloval vepřo-knedlo-zelo,mohl by ho jíst každý den a já to mám trošičku po něm, ale denně neee!:-p;-)

    Odpovědět

  • Lucka82 Lucka82

    ...to vypadá krásně,hned bych si dala:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřová krkovice se zelím zahuštění zelí zelí k masu jak zahustit zelí veprova krkovicka se zelim krkovička vepřová krkovice na kyselém zelí vepřová krkovice na kyselém zelí krkovička recepty nadívaná krkovice recepty zahuštěné zelí zahuštěné kyselé zelí zahuštění bramborou zeli zahustene bramborou jak upéct krkovici jak upéct krkovičku zahustovani zeli kyselé zelí zahuštěné bramborem jak se dělá zelí vepřové,zelí.knedle recept

Zapomněl/a jsem heslo