Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové plátky se staročeskou rýží

Jedno z nejdokonalejších jídel domácí kuchyně, u kterého si řeknete ,,a přitom taková blbost". V jednoduchosti je zkrátka síla a to věděly už naše babičky. Pár základních surovin, poctivá příprava a výborný oběd máte na stole.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min příprava)

15. 7. 2009 20:02

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota6 969 kJ / 1 666 kcal
Bílkoviny21,00 g
Tuky85,75 g
Vláknina4,75 g
Cholesterol70 mg
Sodík1 618 mg
Sůl4,08 g
Sacharidy200,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

JanaDorazinova

24. 9. 2017 18:20

jiří: :-D ještě nikdy se mi to nestalo :-D

jiří

24. 9. 2017 17:58

Mirek: Varuji Tě, nikdy nemíchej rýži když se začne vařit, připálí se Ti, věř mě.

JanaDorazinova

29. 8. 2017 16:25

Mirek: No, návod je od syna, který v té době taky "kuchařil" :-D

Mirek

29. 8. 2017 15:30

Perfektní návod na rýži,zatím jsem ji vařil,a to jsem jeden čas dělal kuchaře.Tohle vyskouším.:yes:

Janinan

29. 6. 2017 17:32

Jindřich: Pro Jindřicha a ostatní, co nemají elektrickou troubu: Mám ji takto úplně nejraději. Fakt je,že neumím říci, na kolik stupňů a jak dlouho, neboť vlastním pouze plynový sporák,a tak odhaduji. Rýži je nutné důkladně proprat, až teče čistá voda. Potom se dá na připravenou nádobu, ve které se bude péct. Já ji dělám tak, že vypranou rýti restuji na másle, protože mi tak voní, až se zbavím zbytku vody. Potom zaliju dvojnásobným množstvím vody, přidám sůl, půl cibule, do které jsem zapíchala 6 hřebíčků, a mletý pepř. Taky mám ráda kari,. tak si ho tam taky někdy dám. Strčím do trouby tak, že si zvednu rošt o jedno poschodí, kastrol s rýží nezakrývám a peču asi na polovině knoflíku plynového hořáku. Po 15 minutách se podívám, jestli se ztrácí voda a podle toho odhaduji, jak dlouho ještě musím hlídat. Většinou u toho připravuji nějaké maso, takže mi nedělá problémy se občas do trouby mrknout, protože u toho stejně musím stát. Takto upravená rýže krásně voní a chutí se vůbec nedá srovnat s vařenou nebo dušenou. Tak a dostala jsem z toho hlad.;-)

JanaDorazinova

20. 1. 2017 18:44

Jindřich: Budu moc ráda a hlídat rýži ve sporáku! :-). Nejlépe Lagris :-)

Jindřich

20. 1. 2017 18:34

casino: ;-)

Jindřich

20. 1. 2017 18:32

Jana Remkova: Díky moc a příští týden jdu na to :-) Janí, ono opravdu jde o to, že ne každý je profík, takže možná to "zkrátka připojíme rekordér k TV" považuji za docela vhodný příklad. Mějte se krásně a dám vědět, jak to dopadlo :-Q

JanaDorazinova

20. 1. 2017 16:56

Jindřich: Omlouvám se, je to asi už zvyk. Já už jsem zde mnohokrát napsala, že ten čas vůbec, ale opravdu vůbec nesleduji. Ale abych aspoň trochu přiblížila postup u pečené rýže, já ji nikdy jinak nedělala. Tak na 160 určitě NE!!! Rozpálím troubu vždy na 220 a na 220 ji i peču. Takže zhruba 20-30 minut. Nemá se jak spálit, je v ní kupa vody. Já už vím, kdy se mám do trouby podívat a promíchat a případně vypnout. Slibuji, že příště si to opravdu stopnu :-8

casino

20. 1. 2017 16:09

Jindřich:
Jj, máte pravdu, asi :-p
Uznejte ale, že ta titulní fotečka je pěkně vypečená. Tedy obzvláště ta pečená rýže :yes::-D
Ptáte-li se, tak ochutnávat můžete začít kdykoli, že :-p
No, záleží na více podmínkách, ale já bych pec vyhřál na min. 160°C a dusil (pekl) min. 30 min. :-)
A pokud hodíte oko sem 18. 12. 2009 12:26:03 tak se konkrétně dovíte, že i na konkrétní otázku se málo co konkrétního dovíte;-)

Jindřich

20. 1. 2017 15:02

Dobrý den - trošku kriticky. Ne k receptu samému: po jeho přečtení se mi sbíhají sliny a chtěl jsem vyzkoušet, ale k jeho formě. A netýká se to jen tohoto... Víte: ne každý je kuchař profesionál a nestojí každý den u plotny. Takže mi to trochu přijde, jako kdybyste si v návodu na nový videorekordér přečetla "video připojíme k televizi" a tečka. To samé "rýži dáme do trouby a pečeme". Rýži jsem (a určitě nejen já) nikdy nepekl, jen vařil; naše trouba má nastavení od 0 do 250 stupňů, hodina má 60 minut. Takže prosím prosím: při jaké teplotě se rýže má péci a přibližně po jaké době začít ochutnávat, zda je hotová. Děkuji ;-)

JanaDorazinova

11. 11. 2016 00:50

jíťa: Budu ráda :-)

jíťa

10. 11. 2016 21:31

Vypada to famózně<3 zítřek to jistí:yes: děkuji moc,pokud se povede,přidám i foto :-p :-):-):-):-K

JanaDorazinova

3. 7. 2016 15:39

douver: děkuji :-8

douver

3. 7. 2016 14:31

rýže skvělá a plátky také, dohromady prostě super oběd.....díky :yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřové s rýží vepřová pečeně s rýží vepřový plátek s rýží vepřové plátky vepřová krkovice s rýží přírodní vepřový plátek s rýží vepřové maso s rýží krkovice s rýží vepřové plátky recept přírodní plátek s rýží recepty s rýží vepřové nudličky s rýží vepřová panenka s rýží vepřová pečeně plátky recepty vepřová krkovička s rýží platky s ryzi vepřová pečeně plátky přírodní vepřový plátek platek s ryzi vepřové rýže

Suroviny: maso vepřové, sůl, pepř, hořčice, cibule, olej, rýže, voda, sůl, majoránka, slanina anglická, cibule, olej

TopRecepty.cz

Vepřové plátky se staročeskou rýží

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JZJo