Vepřové plátky se staročeskou rýží

Jana Remkova Kuchařka:

Vepřové maso 41 názorů

Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů
528

Suroviny

Plátky vepřového masa
sůl
pepř
lžička hořčice
půl cibule
olej
Staročeská rýže:
Hrnek rýže
2 hrnky vody
sůl
lžička majoránky
10 dkg anglické slaniny
půl cibule
olej
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso si naklepeme, osolíme, opepříme a z každé strany potřeme hořčicí. Cibuli si osmažíme mírně do růžova a na ni prudce opečeme plátky masa z obou stran, podlejeme trochou vody a dusíme do měkka.

  2. Když je maso měkké, vyjmeme je a šťávu zaprášíme troškou hladké mouky a provaříme.

  3. Rýže: Anglickou slaninu si nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět, přidáme asi půl cibule, na to hrnek rýže a mírně ji orestujeme. Pak přidáme 2 hrnky vody, lžičku i více majoránky, sůl a dáme do trouby. Během pečení ji promícháme, aby se majoránka dostala do celé rýže.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 482 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové plátky se staročeskou rýží

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Jindřich: Budu moc ráda a hlídat rýži ve sporáku! :-). Nejlépe Lagris :-)

    Odpovědět

  • Jindřich Jindřich(neregistrovaný)

    casino: ;-)

    Odpovědět

  • Jindřich Jindřich(neregistrovaný)

    Jana Remkova: Díky moc a příští týden jdu na to :-) Janí, ono opravdu jde o to, že ne každý je profík, takže možná to "zkrátka připojíme rekordér k TV" považuji za docela vhodný příklad. Mějte se krásně a dám vědět, jak to dopadlo :-Q

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Jindřich: Omlouvám se, je to asi už zvyk. Já už jsem zde mnohokrát napsala, že ten čas vůbec, ale opravdu vůbec nesleduji. Ale abych aspoň trochu přiblížila postup u pečené rýže, já ji nikdy jinak nedělala. Tak na 160 určitě NE!!! Rozpálím troubu vždy na 220 a na 220 ji i peču. Takže zhruba 20-30 minut. Nemá se jak spálit, je v ní kupa vody. Já už vím, kdy se mám do trouby podívat a promíchat a případně vypnout. Slibuji, že příště si to opravdu stopnu :-8

    Odpovědět

  • casino casino

    Jindřich:
    Jj, máte pravdu, asi :-p
    Uznejte ale, že ta titulní fotečka je pěkně vypečená. Tedy obzvláště ta pečená rýže :yes::-D
    Ptáte-li se, tak ochutnávat můžete začít kdykoli, že :-p
    No, záleží na více podmínkách, ale já bych pec vyhřál na min. 160°C a dusil (pekl) min. 30 min. :-)
    A pokud hodíte oko sem 18. 12. 2009 12:26:03 tak se konkrétně dovíte, že i na konkrétní otázku se málo co konkrétního dovíte;-)

    Odpovědět

  • Jindřich Jindřich(neregistrovaný)

    Dobrý den - trošku kriticky. Ne k receptu samému: po jeho přečtení se mi sbíhají sliny a chtěl jsem vyzkoušet, ale k jeho formě. A netýká se to jen tohoto... Víte: ne každý je kuchař profesionál a nestojí každý den u plotny. Takže mi to trochu přijde, jako kdybyste si v návodu na nový videorekordér přečetla "video připojíme k televizi" a tečka. To samé "rýži dáme do trouby a pečeme". Rýži jsem (a určitě nejen já) nikdy nepekl, jen vařil; naše trouba má nastavení od 0 do 250 stupňů, hodina má 60 minut. Takže prosím prosím: při jaké teplotě se rýže má péci a přibližně po jaké době začít ochutnávat, zda je hotová. Děkuji ;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    jíťa: Budu ráda :-)

    Odpovědět

  • jíťa jíťa(neregistrovaná)

    Vypada to famózně<3 zítřek to jistí:yes: děkuji moc,pokud se povede,přidám i foto :-p :-):-):-):-K

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    douver: děkuji :-8

    Odpovědět

  • douver douver

    rýže skvělá a plátky také, dohromady prostě super oběd.....díky :yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    tejaja: Děkuji, Terezko :-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Řezník od vedle (neregistrovaný/á) : Neurážajte autorku, ktorá aj keby chcela, mazať komentáre nemôže, jednoducho to môžu robiť LEN moderátorky a admini. Vzhľadom k tomu, že vaše 2 komentáre boli vulgárne a urážajúce, zmazala som ich. Prajem pekný deň. ;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    O.Oscar: Moc děkuji. Jéé, to je tak dávno, co jsem ho tady dala;-)

    Odpovědět

  • O.Oscar O.Oscar

    Ahoj. Prave tenhle receptik delam k obedu. Laka me ta ryze. Jani moc rad delam tvoje recepty. Jsou moc chutne..
    Uděluju bodika:-K

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    mAKY: děkuji :-)

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo