Vepřové plátky se staročeskou rýží

Jana Remkova Kuchařka:

Vepřové maso 46 názorů

532

Suroviny

plátky vepřového masa
sůl
pepř
lžička hořčice
půl cibule
olej
Staročeská rýže:
1 hrnek rýže
2 hrnky vody
sůl
lžička majoránky
10 dkg anglické slaniny
půl cibule
olej
Recept si zatím oblíbilo 32 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z každé strany potřeme hořčicí. Cibuli mírně osmažíme a na ní prudce opečeme plátky masa z obou stran, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.

  2. Když je maso měkké, vyjmeme ho, šťávu zaprášíme troškou hladké mouky a provaříme.

  3. Rýže: anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět, přidáme asi půl cibule, na to hrnek rýže a mírně restujeme. Pak přidáme 2 hrnky vody, lžičku, i více majoránky, sůl a dáme do trouby. Během pečení ji promícháme, aby se majoránka dostala do celé rýže.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 717 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové plátky se staročeskou rýží

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    jiří: :-D ještě nikdy se mi to nestalo :-D

    Odpovědět

  • jiří jiří(neregistrovaný)

    Mirek: Varuji Tě, nikdy nemíchej rýži když se začne vařit, připálí se Ti, věř mě.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Mirek: No, návod je od syna, který v té době taky "kuchařil" :-D

    Odpovědět

  • Mirek Mirek(neregistrovaný)

    Perfektní návod na rýži,zatím jsem ji vařil,a to jsem jeden čas dělal kuchaře.Tohle vyskouším.:yes:

    Odpovědět

  • Janinan Janinan(neregistrovaný)

    Jindřich: Pro Jindřicha a ostatní, co nemají elektrickou troubu: Mám ji takto úplně nejraději. Fakt je,že neumím říci, na kolik stupňů a jak dlouho, neboť vlastním pouze plynový sporák,a tak odhaduji. Rýži je nutné důkladně proprat, až teče čistá voda. Potom se dá na připravenou nádobu, ve které se bude péct. Já ji dělám tak, že vypranou rýti restuji na másle, protože mi tak voní, až se zbavím zbytku vody. Potom zaliju dvojnásobným množstvím vody, přidám sůl, půl cibule, do které jsem zapíchala 6 hřebíčků, a mletý pepř. Taky mám ráda kari,. tak si ho tam taky někdy dám. Strčím do trouby tak, že si zvednu rošt o jedno poschodí, kastrol s rýží nezakrývám a peču asi na polovině knoflíku plynového hořáku. Po 15 minutách se podívám, jestli se ztrácí voda a podle toho odhaduji, jak dlouho ještě musím hlídat. Většinou u toho připravuji nějaké maso, takže mi nedělá problémy se občas do trouby mrknout, protože u toho stejně musím stát. Takto upravená rýže krásně voní a chutí se vůbec nedá srovnat s vařenou nebo dušenou. Tak a dostala jsem z toho hlad.;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Jindřich: Budu moc ráda a hlídat rýži ve sporáku! :-). Nejlépe Lagris :-)

    Odpovědět

  • Jindřich Jindřich(neregistrovaný)

    casino: ;-)

    Odpovědět

  • Jindřich Jindřich(neregistrovaný)

    Jana Remkova: Díky moc a příští týden jdu na to :-) Janí, ono opravdu jde o to, že ne každý je profík, takže možná to "zkrátka připojíme rekordér k TV" považuji za docela vhodný příklad. Mějte se krásně a dám vědět, jak to dopadlo :-Q

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Jindřich: Omlouvám se, je to asi už zvyk. Já už jsem zde mnohokrát napsala, že ten čas vůbec, ale opravdu vůbec nesleduji. Ale abych aspoň trochu přiblížila postup u pečené rýže, já ji nikdy jinak nedělala. Tak na 160 určitě NE!!! Rozpálím troubu vždy na 220 a na 220 ji i peču. Takže zhruba 20-30 minut. Nemá se jak spálit, je v ní kupa vody. Já už vím, kdy se mám do trouby podívat a promíchat a případně vypnout. Slibuji, že příště si to opravdu stopnu :-8

    Odpovědět

  • casino casino

    Jindřich:
    Jj, máte pravdu, asi :-p
    Uznejte ale, že ta titulní fotečka je pěkně vypečená. Tedy obzvláště ta pečená rýže :yes::-D
    Ptáte-li se, tak ochutnávat můžete začít kdykoli, že :-p
    No, záleží na více podmínkách, ale já bych pec vyhřál na min. 160°C a dusil (pekl) min. 30 min. :-)
    A pokud hodíte oko sem 18. 12. 2009 12:26:03 tak se konkrétně dovíte, že i na konkrétní otázku se málo co konkrétního dovíte;-)

    Odpovědět

  • Jindřich Jindřich(neregistrovaný)

    Dobrý den - trošku kriticky. Ne k receptu samému: po jeho přečtení se mi sbíhají sliny a chtěl jsem vyzkoušet, ale k jeho formě. A netýká se to jen tohoto... Víte: ne každý je kuchař profesionál a nestojí každý den u plotny. Takže mi to trochu přijde, jako kdybyste si v návodu na nový videorekordér přečetla "video připojíme k televizi" a tečka. To samé "rýži dáme do trouby a pečeme". Rýži jsem (a určitě nejen já) nikdy nepekl, jen vařil; naše trouba má nastavení od 0 do 250 stupňů, hodina má 60 minut. Takže prosím prosím: při jaké teplotě se rýže má péci a přibližně po jaké době začít ochutnávat, zda je hotová. Děkuji ;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    jíťa: Budu ráda :-)

    Odpovědět

  • jíťa jíťa(neregistrovaná)

    Vypada to famózně<3 zítřek to jistí:yes: děkuji moc,pokud se povede,přidám i foto :-p :-):-):-):-K

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    douver: děkuji :-8

    Odpovědět

  • douver douver

    rýže skvělá a plátky také, dohromady prostě super oběd.....díky :yes:

    Odpovědět

1 2 3 4

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo