Vepřové plátky se staročeskou rýží
Jedno z nejdokonalejších jídel domácí kuchyně, u kterého si řeknete ,,a přitom taková blbost". V jednoduchosti je zkrátka síla a to věděly už naše babičky. Pár základních surovin, poctivá příprava a výborný oběd máte na stole.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 969 kJ / 1 666 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,00 g |
Tuky | 85,75 g |
Vláknina | 4,75 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 1,62 g |
Sůl | 4,08 g |
Sacharidy | 200,10 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 9. 2017 18:20
jiří: ještě nikdy se mi to nestalo
24. 9. 2017 17:58
Mirek: Varuji Tě, nikdy nemíchej rýži když se začne vařit, připálí se Ti, věř mě.
29. 8. 2017 16:25
Mirek: No, návod je od syna, který v té době taky "kuchařil"
29. 8. 2017 15:30
Perfektní návod na rýži,zatím jsem ji vařil,a to jsem jeden čas dělal kuchaře.Tohle vyskouším.
29. 6. 2017 17:32
Jindřich: Pro Jindřicha a ostatní, co nemají elektrickou troubu: Mám ji takto úplně nejraději. Fakt je,že neumím říci, na kolik stupňů a jak dlouho, neboť vlastním pouze plynový sporák,a tak odhaduji. Rýži je nutné důkladně proprat, až teče čistá voda. Potom se dá na připravenou nádobu, ve které se bude péct. Já ji dělám tak, že vypranou rýti restuji na másle, protože mi tak voní, až se zbavím zbytku vody. Potom zaliju dvojnásobným množstvím vody, přidám sůl, půl cibule, do které jsem zapíchala 6 hřebíčků, a mletý pepř. Taky mám ráda kari,. tak si ho tam taky někdy dám. Strčím do trouby tak, že si zvednu rošt o jedno poschodí, kastrol s rýží nezakrývám a peču asi na polovině knoflíku plynového hořáku. Po 15 minutách se podívám, jestli se ztrácí voda a podle toho odhaduji, jak dlouho ještě musím hlídat. Většinou u toho připravuji nějaké maso, takže mi nedělá problémy se občas do trouby mrknout, protože u toho stejně musím stát. Takto upravená rýže krásně voní a chutí se vůbec nedá srovnat s vařenou nebo dušenou. Tak a dostala jsem z toho hlad.
20. 1. 2017 18:44
Jindřich: Budu moc ráda a hlídat rýži ve sporáku! . Nejlépe Lagris
20. 1. 2017 18:34
casino:
20. 1. 2017 18:32
Jana Remkova: Díky moc a příští týden jdu na to Janí, ono opravdu jde o to, že ne každý je profík, takže možná to "zkrátka připojíme rekordér k TV" považuji za docela vhodný příklad. Mějte se krásně a dám vědět, jak to dopadlo
20. 1. 2017 16:56
Jindřich: Omlouvám se, je to asi už zvyk. Já už jsem zde mnohokrát napsala, že ten čas vůbec, ale opravdu vůbec nesleduji. Ale abych aspoň trochu přiblížila postup u pečené rýže, já ji nikdy jinak nedělala. Tak na 160 určitě NE!!! Rozpálím troubu vždy na 220 a na 220 ji i peču. Takže zhruba 20-30 minut. Nemá se jak spálit, je v ní kupa vody. Já už vím, kdy se mám do trouby podívat a promíchat a případně vypnout. Slibuji, že příště si to opravdu stopnu
20. 1. 2017 16:09
Jindřich:
Jj, máte pravdu, asi
Uznejte ale, že ta titulní fotečka je pěkně vypečená. Tedy obzvláště ta pečená rýže
Ptáte-li se, tak ochutnávat můžete začít kdykoli, že
No, záleží na více podmínkách, ale já bych pec vyhřál na min. 160°C a dusil (pekl) min. 30 min.
A pokud hodíte oko sem 18. 12. 2009 12:26:03 tak se konkrétně dovíte, že i na konkrétní otázku se málo co konkrétního dovíte
20. 1. 2017 15:02
Dobrý den - trošku kriticky. Ne k receptu samému: po jeho přečtení se mi sbíhají sliny a chtěl jsem vyzkoušet, ale k jeho formě. A netýká se to jen tohoto... Víte: ne každý je kuchař profesionál a nestojí každý den u plotny. Takže mi to trochu přijde, jako kdybyste si v návodu na nový videorekordér přečetla "video připojíme k televizi" a tečka. To samé "rýži dáme do trouby a pečeme". Rýži jsem (a určitě nejen já) nikdy nepekl, jen vařil; naše trouba má nastavení od 0 do 250 stupňů, hodina má 60 minut. Takže prosím prosím: při jaké teplotě se rýže má péci a přibližně po jaké době začít ochutnávat, zda je hotová. Děkuji
11. 11. 2016 00:50
jíťa: Budu ráda
10. 11. 2016 21:31
Vypada to famózně zítřek to jistí
děkuji moc,pokud se povede,přidám i foto
3. 7. 2016 15:39
douver: děkuji
3. 7. 2016 14:31
rýže skvělá a plátky také, dohromady prostě super oběd.....díky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Italský venkovský kotlík těstovin s fazolemi
Přidáno před 9 hodinami

Holandský řízek pečený s bramborami
Přidáno před 13 hodinami

Hraběnčiny brambory
Přidáno před 17 hodinami

Zelný salát s jogurtovo-hořčicovou zálivkou
Přidáno 29. 6. 2022 18:06

Domácí vegan ledňáky bez lepku, mléka, vajec a sóji
Přidáno 29. 6. 2022 13:58

Domácí rýžová smetana
Přidáno 29. 6. 2022 13:37
Právě bylo uvařeno:

Rychlá marináda na kuře
uvařil/a mazlak
před 12 hodinami

Jednoduchá mramorová bábovka
uvařil/a Aelin
před 14 hodinami


Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
uvařil/a siana
před 14 hodinami

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
uvařil/a Wanilor
před 15 hodinami

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
uvařil/a 41744
před 18 hodinami

Moravský vrabec podle Receptur teplých pokrmů (tzv. normy)
uvařil/a MarieKris
před 18 hodinami

Snadný štrúdl
uvařil/a Lenka Cech
před 18 hodinami

Falešný španělský ptáček
uvařil/a Alenapalanova
před 19 hodinami

Krůtí miniřízečky v kari těstíčku
uvařil/a Hanes
29. 6. 2022 21:39
Další recepty
Tématické fráze: vepřové s rýží vepřová pečeně s rýží vepřový plátek s rýží vepřové plátky vepřová krkovice s rýží přírodní vepřový plátek s rýží vepřové maso s rýží krkovice s rýží vepřové plátky recept přírodní plátek s rýží recepty s rýží vepřové nudličky s rýží vepřová panenka s rýží vepřová pečeně plátky recepty vepřová krkovička s rýží platky s ryzi vepřová pečeně plátky přírodní vepřový plátek platek s ryzi vepřové rýže
Suroviny: maso vepřové, sůl, pepř, hořčice, cibule, olej, rýže, voda, sůl, majoránka, slanina anglická, cibule, olej
Vepřové plátky se staročeskou rýží
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JZJo
46 názorů