

Přírodní krkovice s listovým špenátem a opečenou cuketou
Suroviny 1 porce
- 1 plátek vepřové krkovice bez kosti
- sůl
- pepř
- listový špenát mražený -(válečky)
- 1/2 cukety
- grilovací koření
- 2 stroužky česneku
- 1/2 cibule
- 1 vejce
- olej podle potřeby
Postup přípravy receptu
Plátek krkovice naklepeme, osolíme, opepříme a necháme chvíli odpočinout.
Mezitím si do misky vložíme zmražené válečky špenátu a spaříme je horkou vodou z konvice. Ponecháme v misce cca 20 minut.
Pak vodu slijeme, v kastrůlku si na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli dosklovata a přidáme špenát.
Chvíli jej obracíme vařečkou, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek, vajíčko, necháme je srazit a odstavíme ze zdroje tepla.
Cuketu nakrájíme na 1 cm kolečka, osolíme je a okořeníme grilovacím kořením.
Na pánvi pouze vymazané olejem ji z každé strany opečeme dorůžova.
Do další pánve nalijeme trochu oleje, necháme ho dobře rozpálit a pak na něm opékáme krkovici z každé strany cca 4 minuty.
Hotovou krkovici ještě na chvíli vložíme mezi dva talíře a necháme ji 5 minut odpočinout.
Maso podáváme se špenátem a opečenou cuketou
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Přírodní krkovice s listovým špenátem a opečenou cuketou
-
Mmelinda:
-
.....Pavlovův reflex je sviňa
.....vypadá to senzačně
-
Teda Jani,Ty děláš chutě
-
To bude dobrůtka.
Krkovičku i cuketu mám moc ráda.
-
-
nádherný pohled
tedy nejen pohled - mňam
-
- krkovice u nás v rychlé úpravě vede
-
ivulinka:
-
Jani, tak to je zdařilé jídlo, krkovička se jen směje a za cuketu bych i život dala, jak ji mám ráda.
-
Mňam
, fotečka je nádherná
-
krása