Bublanina pro pokročilé
K létu neodmyslitelně patří nadýchaná a vanilkovou provoněná bublanina. Na povrch můžete použít zralé třešně anebo jahody. Tento moučník bude zaručeně příjemnou sladkou tečkou nejen u nedělní kávy.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 16 781 kJ / 4 011 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,48 g |
Tuky | 150,17 g |
Vláknina | 23,30 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 2,68 g |
Sůl | 2,26 g |
Sacharidy | 564,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jedlá soda udělá to, že třešničky neklesnou do těsta a těsto bude nadýchané. Třešně nenamáčejte ve vodě, jenom lehce opláchněte na sítu. Když děláte jahodovou bublaninu, tak bez citronové kůry i šťávy. Recept mám od své tchyně a ta měla 5 dětí, takže tento recept je dokonale vyzkoušen! Umíte si představit, kolik asi těch bublanin upekla, já tedy ne!
Přidáváni fotek v jakémkoli množství požadováno!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 6. 2012 20:05
Jana Remkova:Janičko ,co smazat,koho smazat jen ať dámy pečou, nebo z těch "bliv..."co se koupí v obchodu a tváří jako zákusek všichni brzo onemocníme ! Už jsem ji sem dala ,tak có!
29. 6. 2012 19:54
Veronika.Hrozna: Mám to smazat??
29. 6. 2012 19:51
Jana Remkova: Ty fotky jsou perfektní - nádhera, ale asi jsem ji sem neměla dávat! Když všem doma chutná ,tak budou škemrat! Do podzimu už nebudete ani chtít slyšet slovo bublanina!
29. 6. 2012 19:44
Irrena:Já jenom jednu a tady vzdychám a nadávám,že jsem kuchyňská otrokyně a tak! A ty, už tři ?
Všechny bublaniny jsou nádherné fotky taky ,a doufám,že z nich nic nezbylo!
Všechny bublaniny jsou nádherné fotky taky ,a doufám,že z nich nic nezbylo!
29. 6. 2012 13:00
Veronika.Hrozna:už jsem ji dělala 3x a vždy se povedlaMyslím že je u Jany vyšší protože tam má malinkaté bobulky ovoce (rybíz), ale já ji měla vysokou i s třešněma i s jahodama
29. 6. 2012 12:52
Veronika.Hrozna: Jen jsem postupovala podle receptu
29. 6. 2012 12:16
Jana Remkova:Jak si to udělala ,že to vypadá tak krásně,že je tak vysoká, to se mi v životě nepovedlo,taková " BUBLANINA" !
Jenom tiše zírám ! O tom že jsi pokročilá není žádná pochybnost,mám spíše dojem ,že já jsem břídil.
Jenom tiše zírám ! O tom že jsi pokročilá není žádná pochybnost,mám spíše dojem ,že já jsem břídil.
29. 6. 2012 00:10
Děvčata máte to opravdu všechny krásné
Veruš, Tvůj receptík se mi moc líb+9í
Veruš, Tvůj receptík se mi moc líb+9í
28. 6. 2012 23:12
Jana Remkova: no prosím.. co dokáží média
28. 6. 2012 22:10
Já su tak šťastná, že se mi to povedlo! Snad už jsem taky pokročilááá! Tentokrát s rybízem. Přidávám foto,plus jsem dala hned, jak jsem si prostřednictvím rebeky na FB receptu všimla
20. 6. 2012 20:20
Irrena:Když nic nepíšeš,tak nevím jestli jsi to jako nepoživatelné, nedala vrabcum.
18. 6. 2012 21:05
Děkuji všem, za krásná fota a dobrou chuť !
18. 6. 2012 20:55
Irrena:Pošli fotečku a dobrou chuť,ale chvíli počkej než vystydne ! Dala bych si také!
18. 6. 2012 20:05
Právě jsem dopekla tuhle krásnou bublaninkuPovedla se perfektně, ještě jsme ji neochutnali
17. 6. 2012 12:33
senky:Senky dala jsi citronek a citronovou kurku,že jo!
Fotka je nádherná ,překrásná a meruňky se ponořili přesně jak z velké knihy ! Mňam
Ten citron zvedne chuť meruněk ,i když nejsou dost zralé. To samé višně a třešně , malinovou jenom bez citronu a jahodovou také.Kochám se fotkami,už jdu pryč nebo si oslintám klávesnici.
Fotka je nádherná ,překrásná a meruňky se ponořili přesně jak z velké knihy ! Mňam
Ten citron zvedne chuť meruněk ,i když nejsou dost zralé. To samé višně a třešně , malinovou jenom bez citronu a jahodovou také.Kochám se fotkami,už jdu pryč nebo si oslintám klávesnici.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 1 hodinou
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 6 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 8 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
tomekat uvařila před 15 minutami
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 16 minutami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Nat_Nemcova uvařila před 25 minutami
Grilované makrely
mkab uvařil před 45 minutami
Jahodové řezy
Soninka uvařila před 2 hodinami
Kuřecí plátky na sušených rajčatech, bylinkách a česneku
Ivapur uvařila před 2 hodinami
Polévka z mladého zelí
terezaST uvařil před 2 hodinami
Babiččin perník
horackovapetra uvařila před 2 hodinami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
Pavla.D uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bublanina recept jak dlouho péct bublaninu bublanina se sodou albert bublanina nadýchaná jahodová bublanina bublanina albert jahodový bublanina bublanina ze špaldy bublanina báječná bublanina luxusní bublanina recept na bublaninu nejlepší recepty.cz nadýchaná bublanina bublanina z jedlé sody bublanina jedlá soda nejlepší bublanina bublanina ze sody těsto na bublaninu s olejem merunkova bublanina nadychana babiccina tresnova bublanina
Suroviny: třešně, vejce, cukr vanilkový, cukr krystal, voda, olej slunečnicový, mouka polohrubá, šťáva citronová, kůra citronová, soda jedlá, sůl, cukr moučkový
Bublanina pro pokročilé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/22Oj
83 názorů