Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem

Bublanina je asi nejznámější a nejrychlejší moučník. Receptů existuje celá řada, ovšem klasika od našich babiček, olejová bublanina s třešněmi se nikdy neomrzí. Přestože se jedná o typický letní moučník, dopřát si ho můžete během celého roku s různým sezónním ovocem.

Hodnocení receptu je 4,9 (327×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

5. 6. 2009 16:02

Suroviny pro 12 porcí

12 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie20 088 kJ / 4 801 kcal
Bílkoviny100,68 g
Tuky201,96 g
Vláknina13,05 g
Cholesterol 1,56 g
Sodík 785 mg
Sůl2,37 g
Sacharidy638,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Bublanina je opravdu krásně nadýchaná a přitom není suchá. Příprava je rychlá a stejně rychle pak bublanina zmizí z talíře.

Toto těsto můžeme použít i na bábovky a dortové korpusy. Pokud pečete bublaninu v dortové formě, bude se vám hodit rozpis na 4 vejce:

4 vejce, 200 g cukru, 100 g mléka, 100 g oleje, 290 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, citronová kůra, vanilkový cukr. Pokud si přejeme mramorovou bábovku, přidáme do poloviny těsta kakao.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Sona123

15. 7. 2024 18:13

Jinou už nepeču. Je opravdu výborná. Ze 4 vajec stačí i na menší plech. Dávám více citronové kůry aby byla aromatická. Kouzlo je opravdu v hodně našlehaných vejcích s cukrem, až do hustého světlého krému. Vždycky je krásně nadýchaná. Skvělý recept. Děkuji !

katkablack

23. 6. 2024 14:13

Luxusní :-) třešně pokládám rozkrojenou půlkou nahoru, aby neklesly do těsta ;-) pečeno 25 minut

Je naprosto luxusní 😁

cathleen cathleen (moderátorka)

18. 6. 2024 08:32

Na tuhle úžasnou bublaninu se vždycky těším :-) Pečeme ji pouze tehdy, kdy je nás doma víc, jinak (jen pro nás dva, mě s manželem) zůstáváme u tohoto receptu

Ivcatkoo Ivcatkoo

14. 6. 2024 22:25

Opravdu výborný, nadýchaný. Připomíná mi to dětství 🥰

Tynaja

14. 6. 2024 06:17

Dobrá bublanina.

Valinell

8. 6. 2024 12:57

Výborný recept, bublanina je jako peřinka ❤️

S kombinací jahod a třešní je skvělá, nadýchaná, jemná <3 bojím se, že do zítra ani nevydrží

Marie Svarcova Marie Svarcova

27. 5. 2024 07:44

:-)<3:yes::yes: je výborná :-K

fanifany

21. 4. 2024 10:55

volhpe1: je tam prášek do pečiva ala ja dávám 1.5 sáčku

fanifany

21. 4. 2024 10:55

volhpe1: je tam prášek do pečiva ala ja dávám 1.5 sáčku

Bayta (moderátorka)

13. 4. 2024 19:54

Je moc dobrá a opravdu nadýchaná :-)

Paulika Paulika

12. 12. 2023 19:17

Rybízová bublanina z mraženého rybízu.Moc se mi povedla.Nadýchaná vysoká výborná.Díky za recept.

Paulika Paulika

30. 9. 2023 17:28

Paulika: Také jsem pekla v dortové formě jako dort ,pekla jsem korpus místo půl hodiny ,celou hodinu.Vynikající ovocný jahodový dort.;-)

TyetCoven TyetCoven

20. 9. 2023 11:16

Upekla jsem to s rebarborou, bylo skvělé

1 2 3 19

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: bublanina s ovocem bublanina recept na bublaninu bublanina recept recept na bublaninu s ovocem vynikající bublanina recept bublanina s ovocem výborná bublanina s ovocem recept na nadýchanou bublaninu vyborna bublanina recept bublanina nejlepší bublanina s ovocem nejlepší bublanina bublanina babica bublanina na plech jahodova bublanina dobrá bublanina jednoducha bublanina s ovocem bublanina recepty piškotová bublanina

Suroviny: cukr krupice, vejce, olej, mléko, mouka polohrubá, cukr vanilkový, kůra citronová, prášek do pečiva, ovoce, mouka hladká, tuk, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GZEr