Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem

janaka Kuchařka:

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 176 názorů

5138

Suroviny

300 g cukru
6 vajec
150 g oleje
150 g mléka
435 g polh. mouky
vanilkový cukr
trochu citronové kůry
1 prášek do pečiva
ovoce ( třešně, jahody, borůvky)
Recept si zatím oblíbilo 138 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce ušleháme s cukrem + vanilkovým cukrem + citronovou kůrou do husté pěny (to neodbudeme, čím déle šleháme, tím bude bublanina nadýchanější).

  2. Pak postupně přidáváme olej, mléko a nakonec mouku s kypřícím práškem.

  3. Vlijeme na vymazaný pekáč a poklademe ovocem, které trochu poprášíme hladkou moukou.

  4. Pečeme na cca 180 stupňů.
    Bublanina je opravdu krásně nadýchaná a přitom není suchá. Příprava je rychlá a stejně rychle pak zmizne z talíře

Poznámka

Toto těsto můžeme použít i na bábovky a dortové korpusy, nebo pokud pečete bublaninu v dortové formě, tady je rozpis na 4 vejce:

4 vejce, 200g cukru, 100g mléka, 100g oleje, 290g pol. mouky, 1/2 kypř. prášku, citr. kůra, van. cukr. Pokud chceme mramorovou bábovku přidáme do 1/ těsta kakao.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 018 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem

  • Iveta Iveta(neregistrovaná)

    Děkuji za recept, včera jsem jí dělala s meruňkami, je dokonalá, nadýchaná, prostě úžasná :yes: <3

    Odpovědět

  • Rebbeka Rebbeka

    Dobrý den,přeji. Je v troubě, tak potom určitě hodím palec. Vypadá krásně i neupečená <3

    Odpovědět

  • Irena S. Irena S. (neregistrovaný)

    Nemá chybu, peču ji velice často. Někdy místo mléka dávám kefír vyrobený tibetskou houbou, přidávám taky trochu rumu... Ale to jsou už detaily. Sama o sobě je bublanina podle originálního receptu luxusní

    Odpovědět

  • Sudet Sudet

    Do receptu jsem dala vanilkové aroma místo cukru a do těsta jsem zašlehala 0,5kg holandii, protože jí docházela lhůta. Recept výborný!<3

    Odpovědět

  • mata3636 mata3636

    výborná bublanina. robila som z tej menšej dávky, na malý plech, cukru som dala 130g + vanilkový a pre nás stačilo.:yes:

    Odpovědět

  • Kateřina Kateřina(neregistrovaná)

    Je úžasná. Včera jsem pekla jinou co jsem tady našla a vůbec se nedá srovnat. je nadýchaná jako obláček. Pekla jsem ji z poloviční dávky a za 3 hodiny jsem pekla znovu. Chlap jak má rád jen bílou buchtu snědl celý plech A :-Q:-D to už je převeliká pochvala :-D:-K:-K. Už jí mám v oblíbených. A letos ji nepeču naposled... :yes::yes::yes::yes::yes: děkuji ještě jednou za skvělý recept.

    Odpovědět

  • Stanicka90 Stanicka90

    Super recept i postup. Bublanina se doslova rozplývá na jazyku. Recept ukládám a moc děkuji.

    Odpovědět

  • Zdenka Zdenka(neregistrovaná)

    janaka:
    Prosím o sdělení rozměru plechu na bublaninu. Děkuji Zdenka :-)

    Odpovědět

  • polmik polmik

    Moc dobrá a hezky nadýchaná. Můj druhý pekařský výtvor. Podle doporučení jsem šlehání neodfláknul a šlehal jsem jako o závod. Fotku přikládám

    Odpovědět

  • Marcela Marcela(neregistrovaná)

    Já ji dělám dětem často a místo mléka dávám kyšku a vypeckované višně a je kyprá velice a přidávám 2 polévkové lžíce rumu do vajíček s cukrem a trochu soli. :-8

    Odpovědět

  • Liduš Liduš(neregistrovaný)

    mno, chuťově prima, ale je suchá -(.. kydnu na to šlehačku <3

    Odpovědět

  • Petaja Petaja

    Dnes jsem dělala z menší dávky na malý plech a přítel ohodnotil jako nejlepší bublaninu. Přidala jsem mražené maliny a borůvky...:-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    mmruzkova: váš komentář mažu - i nesouhlas se dá vyjádřit slušně.

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Vynikající :yes:<3

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    Ukladam..je výborná.Krásně nadychana :-8:yes:

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další >>

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo