Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem

Bublanina je asi nejznámější a nejrychlejší moučník. Receptů existuje celá řada, ovšem klasika od našich babiček, olejová bublanina s třešněmi se nikdy neomrzí. Přestože se jedná o typický letní moučník, dopřát si ho můžete během celého roku s různým sezónním ovocem.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

5. 6. 2009 16:02

Suroviny pro 12 porcí

12 porcí

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše kuchařka obsahuje
150 nejlepších receptů
včetně tohoto.

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie20 088 kJ / 4 801 kcal
Bílkoviny100,68 g
Tuky201,96 g
Vláknina13,05 g
Cholesterol 1,56 g
Sodík 785 mg
Sůl2,37 g
Sacharidy638,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Toto těsto můžeme použít i na bábovky a dortové korpusy. Pokud pečete bublaninu v dortové formě, bude se vám hodit rozpis na 4 vejce:

4 vejce, 200 g cukru, 100 g mléka, 100 g oleje, 290 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, citronová kůra, vanilkový cukr. Pokud si přejeme mramorovou bábovku, přidáme do poloviny těsta kakao.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bethaany

15. 5. 2022 17:30

výborná, určitě jsem nepekla naposled <3

Merylas Merylas

10. 5. 2022 22:45

Ondrej1407: Na remosku, i když tu větší, to je hodně těsta. Je to množství na hluboký plech s okraji a ta bublanina je vysoká, peču ji. Zkuste příště dávku do remosky snížit na 6 nebo 8 porcí maximálně. Spíš bych asi uvažovala o poloviční dávce, vyzkoušíte, uvidíte. :-) A pokud v průběhu pečení začíná shora hnědnout, pomůže povrch překrýt kolečkem alobalu. Dejte ještě tomuto receptu jednu šanci. :-K

Ondrej1407

10. 5. 2022 21:26

Merylas: Merylas: mam tu velkou 4L. A pekl celkem dlouho,35 minut určitě. Ještě jsem to pak dopekal když jsem zjistil,že je to uprostřed syrové. Kraje byly ok. Těsto je docela vysoké to je pravda. Pekl jsem 12 porcí verzi receptu

Merylas Merylas

10. 5. 2022 21:20

Ondrej1407: Z jakého množství jste těsto udělal a jak velkou máte remosku? A taky, jak dlouho jste pekl?

Ondrej1407

10. 5. 2022 21:15

alikul: DIKY za info,taky ma tu s okenkem. priste udelam tedy v troube.

alikul

10. 5. 2022 21:13

Ondrej1407: Taky se mi to stalo. Pekla jsem v remosce s okénkem. Můj názor byl, že tam není spirála, tak to není upečené. V pekáči v troubě byla vynikající.:-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

10. 5. 2022 21:07

Ondrej1407: příště zkuste tu špejli věřte mi,jak na ní bude ještě těsto to poznáte,tak není ještě upečená i kdyby jste jí měl zakrýt alobalem.;-)

Ondrej1407

10. 5. 2022 20:50

Simona Skolakova: byla uz krasne hneda,tak jsem myslel,ze uz je hotova a prd. pekl jsem v remosce ... . :

Simona Skolakova Simona Skolakova

10. 5. 2022 20:48

Ondrej1407: já myslím,že né,teda pokud ovoce nebylo až moc mokré,ale spíše bych se přikláněla k tomu,že jste nedopekl,já zkouším špejlí a pokud na ní nezůstane žádné těsto tak je hotovo.;-)

Ondrej1407

10. 5. 2022 20:41

DObry den. Ovoce jsem oplachl a ihned dal do nalitého testa. bublanina byla bohuzel uprostred syrova. Mohlo to byt tim omytym ovocem?dekuji

Ala787

23. 1. 2022 12:41

Dala jsem borůvky mražené a obalené v mouce, navrch drobenku. Borůvku se drží nahoře a spodní část koláče jako bublanina je nádherně vláčná a nadýchaná <3

kucharka-pekarka

21. 1. 2022 23:27

Výborná. Doporučuji. :-) :yes: Děkuji za recept.

Merylas Merylas

11. 10. 2021 16:09

jirih: Ano, ovoce se dává až nakonec na těsto. :-K

jirih

11. 10. 2021 15:41

Bublanina vypadá pěkně. Já myslel, že ovoce se až pak dává na vylité těsto? :-O

Stanislaw

24. 8. 2021 19:21

Merylas:
Tisíceré díky!!!! :-)
Dnes to není jako kdysi, když měli všichni jeden model pečicí trouby.
Myslím, že by velikost plechu, potažmo formy, měla být nedílnou součástí receptu.

1 2 3 4 5 9 12 16

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Sladká první republika

Kristina Šemberová

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bublanina s ovocem bublanina recept na bublaninu bublanina recept recept na bublaninu s ovocem vynikající bublanina recept bublanina s ovocem výborná bublanina s ovocem recept na nadýchanou bublaninu vyborna bublanina recept bublanina nejlepší bublanina s ovocem nejlepší bublanina bublanina babica bublanina na plech jahodova bublanina dobrá bublanina jednoducha bublanina s ovocem bublanina recepty piškotová bublanina

Suroviny: cukr, vejce, olej, mléko, mouka polohrubá, cukr vanilkový, kůra citronová, prášek do pečiva, ovoce, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GZEr