Bublanina pro pokročilé
K létu neodmyslitelně patří nadýchaná a vanilkovou provoněná bublanina. Na povrch můžete použít zralé třešně anebo jahody. Tento moučník bude zaručeně příjemnou sladkou tečkou nejen u nedělní kávy.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 16 781 kJ / 4 011 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,48 g |
Tuky | 150,17 g |
Vláknina | 23,30 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 2,68 g |
Sůl | 2,26 g |
Sacharidy | 564,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jedlá soda udělá to, že třešničky neklesnou do těsta a těsto bude nadýchané. Třešně nenamáčejte ve vodě, jenom lehce opláchněte na sítu. Když děláte jahodovou bublaninu, tak bez citronové kůry i šťávy. Recept mám od své tchyně a ta měla 5 dětí, takže tento recept je dokonale vyzkoušen! Umíte si představit, kolik asi těch bublanin upekla, já tedy ne!
Přidáváni fotek v jakémkoli množství požadováno!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 6. 2012 09:56
I s meruňkami vynikající pěkně pikantní +8 a foto
16. 6. 2012 15:44
senky:Aspoň ti tu bublaninu nikdo nesní ,jako mě včera. A to jsem myslela ,že budu mít i na dnes kousíček.Teď jsem si dala kávičku a bublaninku jsem si přimyslela.
16. 6. 2012 11:09
Bublaniny jsou teď v kurzu!
16. 6. 2012 11:08
Krucityrgl zase nebyly na trhu jahody, třešně ani náhodou tak bude s meruňkami a už se taky těším
16. 6. 2012 09:16
Irrena: Určitě,se téšíš? Jseš si jistá?Plech s koláčem nestačí ani dostatečně vystydnout a je v tahu !Hodinu se točíš v kuchyni, deset minut a je sež...o!
16. 6. 2012 09:08
Parádní kousekurčitě vyzkoušímProstě fotky od Rebeky ty přímo člověka popoženou vyzkoušet
15. 6. 2012 20:08
Veronika.Hrozna: jojoooo už se těším
15. 6. 2012 19:17
rebeka:Já sem ten recept, asi neměla dávat! To ješté budou chvilku jahody i třešně ,pak přijdou meruňky,rybíz ,maliny ,boruvky a nevím co ještě ! Ach, jo ! A višně ach,jo!
15. 6. 2012 19:12
Veronika.Hrozna: jsi zvědavá, co zbude já to vím: NIC v neděli bude repete asi vytáhnu z mrazáku maliny, borůvky a rybíz.. stejně už budou za chvíli čerstvé
15. 6. 2012 19:02
rebeka:Já to tušila ,že tu bublaninu jako nepoživatelnou určitě vyhodíš.? Jsem zvědava, co ti zbyde do rána, při tom vichru? Ty povětrnostní podmínky v kuchyních ,by se měli určité zlepšit!
15. 6. 2012 18:52
Veronika.Hrozna: chudáku.. ty se s tím děláš a ono ti všechno zbaští je vážně vynikající.. půl plechu je v tahu.. asi vítr, Máchale
15. 6. 2012 18:47
rebeka: Já mám obyčejnou troubu ,mám mnoho všelijakých pomocníku doma ,ale troubu mám asi 15 let,tedy starý model,žádný technický zázrak. Já žádné foto nepřidám byla tady dcera a syn.... ! Zase mi zustal jenom plech na pečení a jeden kousek "ukradenej" ve špajzu! Oni snad cítí až do práce ,že něco peču! Zasloužený bodík ,ale není pro mě ,nýbrž pro moji tchýni.Já jenom pekla co ona vymyslela a velmi ráda předala dál. Děkuji za fotečku je překrásná ,a asi jdu sež...t,ten odložený kousek na zítra po obědě.
15. 6. 2012 16:26
Veronika.Hrozna: Veru, hlásím hotovo výsledek výborná, lehká bublačka
měla jsem trochu obavy z jedké sody, nikdy jsem ji do bublaniny nedávala, ale není tam vůbec cítit
možná by bylo dobré napsat, že doba pečení je v závislosti na troubě.. já jsem pekla přesně polovinu udaného času
moc děkuju za recept, určitě jsem tuto bublačku nepekla naposledy
přidávám zasloužený bodík a foto.. až budeš mít vlastní, tak moje smaž nebo upozaď
měla jsem trochu obavy z jedké sody, nikdy jsem ji do bublaniny nedávala, ale není tam vůbec cítit
možná by bylo dobré napsat, že doba pečení je v závislosti na troubě.. já jsem pekla přesně polovinu udaného času
moc děkuju za recept, určitě jsem tuto bublačku nepekla naposledy
přidávám zasloužený bodík a foto.. až budeš mít vlastní, tak moje smaž nebo upozaď
15. 6. 2012 13:30
rebeka:Do bublaniny obyčejný vanilínový cukr.Ten se osvědčil nejlíp. Dát na velký hluboký plech nahoře je rozměr ,jinak to vybublá ! Já jdu do kuchyňě péct také !
15. 6. 2012 10:45
Veronika Hrozná: mám práškovou vanilku i vanilkové lusky a taky vanilkovou esenci.. co z toho doporučíš
a ještě dotaz: dát to na klasický velký plech
a ještě dotaz: dát to na klasický velký plech
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 1 hodinou
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 6 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 8 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
tomekat uvařila před 6 minutami
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 7 minutami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Nat_Nemcova uvařila před 15 minutami
Grilované makrely
mkab uvařil před 36 minutami
Jahodové řezy
Soninka uvařila před 2 hodinami
Kuřecí plátky na sušených rajčatech, bylinkách a česneku
Ivapur uvařila před 2 hodinami
Polévka z mladého zelí
terezaST uvařil před 2 hodinami
Babiččin perník
horackovapetra uvařila před 2 hodinami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
Pavla.D uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bublanina recept jak dlouho péct bublaninu bublanina se sodou albert bublanina nadýchaná jahodová bublanina bublanina albert jahodový bublanina bublanina ze špaldy bublanina báječná bublanina luxusní bublanina recept na bublaninu nejlepší recepty.cz nadýchaná bublanina bublanina z jedlé sody bublanina jedlá soda nejlepší bublanina bublanina ze sody těsto na bublaninu s olejem merunkova bublanina nadychana babiccina tresnova bublanina
Suroviny: třešně, vejce, cukr vanilkový, cukr krystal, voda, olej slunečnicový, mouka polohrubá, šťáva citronová, kůra citronová, soda jedlá, sůl, cukr moučkový
Bublanina pro pokročilé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/22Oj
83 názorů