Nejlepší bublanina

Libulka Kuchařka: Libulka

Doba přípravy: asi 20 minut Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 4 názory

Suroviny

200 g krystalový cukr
1 dcl vody
1 dcl oleje
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
200 g hladké mouky
1 vrchovatá lžíce polohrubé mouky
4 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
citronová kůra
ovoce (čerstvé či kompotované)
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s krystalovým a vanilkovým cukrem umícháme do pěny, přidáme vodu, olej a opět dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a opět promícháme.

  2. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
    Těsto nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s vyšším okrajem.

  3. Hustě posypeme ovocem (větší ovoce, např. meruňky, nakrájíme na kousky) a dáme péct do vyhřáté trouby. Pekla jsem na 170 st. asi 25 minut (záleží na vaší troubě, každá peče trochu jinak).

Poznámka

Je zde spousta receptů na bublaniny, ale všechny z polohrubé mouky, tato je z hladké a polohrubé je přidána pouze jedna polévková lžíce. Třeba malý detail, ale stojí za vyzkoušení. Recept není z mé hlavy, narazila jsem na něj v jedné FB skupině o pečení, vyzkoušela a jinou už nepeču, proto ten název "Nejlepší bublanina" i když chápu, že 100 lidí = 100 chutí. Přesto se s vámi o recept podělím - vyzkoušejte ;-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 689 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nejlepší bublanina

Tématické fráze: bublanina z hladke mouky bublanina bez oleje bublanina s rybízem nejlepší bublanina z polohrubé mouky bublanina recept bublanina hladká mouka bublanina s hladkou moukou bublanina bublanina s polohrubé mouky nwjlepší bublanina bublanina s hladke mouky nejlepší recepty.cz nadýchaná bublanina ovocná bublanina z hladké mouky nejlepší recepty nejlepšíbublanina nejlwpší bublanina recept na bublaninu z polohrubé mouky nejlpší bublanina nejepší bublanna vnejlepsi bublanina

Zapomněl/a jsem heslo