Bublanina pro pokročilé
K létu neodmyslitelně patří nadýchaná a vanilkovou provoněná bublanina. Na povrch můžete použít zralé třešně anebo jahody. Tento moučník bude zaručeně příjemnou sladkou tečkou nejen u nedělní kávy.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 16 781 kJ / 4 011 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,48 g |
Tuky | 150,17 g |
Vláknina | 23,30 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 2,68 g |
Sůl | 2,26 g |
Sacharidy | 564,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jedlá soda udělá to, že třešničky neklesnou do těsta a těsto bude nadýchané. Třešně nenamáčejte ve vodě, jenom lehce opláchněte na sítu. Když děláte jahodovou bublaninu, tak bez citronové kůry i šťávy. Recept mám od své tchyně a ta měla 5 dětí, takže tento recept je dokonale vyzkoušen! Umíte si představit, kolik asi těch bublanin upekla, já tedy ne!
Přidáváni fotek v jakémkoli množství požadováno!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 7. 2013 08:55
petulinaS:Děkuji za foto ! Dobře jsi šlehala ,třešničky jsou krásné nahoře ,tam kde mají být ! Dobrou chuť ! Bodík předávám tchýni,jestli se na nás kouká z nebe , tak má radost,že její recept někdo zkusil.
30. 6. 2013 22:07
Uděluji bodík , je opravdu luxusní, s čerstvě natrhanými třešničkami a děkuji za skvělý receptík, dovolila jsem si také vložit foto
14. 2. 2013 13:08
Irrena:Jo, to ty fotky od Rebeky ,dělají tady reklamu bublanině !
Vždycky když na ně kouknu,jenom si představím tu chuť těch šťavnatých třešniček a nebo jahod, měkounké šťávou nasáklé těstíčko kolem !
Huš ,aby ta zima brzy skončila !!!
Vždycky když na ně kouknu,jenom si představím tu chuť těch šťavnatých třešniček a nebo jahod, měkounké šťávou nasáklé těstíčko kolem !
Huš ,aby ta zima brzy skončila !!!
14. 2. 2013 10:35
Jelikož mám v mrazáku ještě hodně třešní, přišla opět na řadu tahle skvělá bublanina
3. 2. 2013 23:44
Irrena: A jakou jsi dělala třešňovou nebo meruňkovou ? Já budu zítra péct třešňovou ! Ať se ty kompoty spapají ,už aby byl červen a byly čerstvé ,zralé a šťavnaté třešnicky !
28. 1. 2013 11:28
Provelký úspěch dnes znovu upečena
30. 7. 2012 08:41
Tresnicka80:Fotečkááááá?????Nebude???????
29. 7. 2012 16:25
Bodík letí, bublanina je luxusnííí , díky moc za receptík
5. 7. 2012 21:04
Pajaja: Já měla problém ,ze začátku rozeznat tuhý sníh a našlehat sníh z bílku,taková " šikovnice " já byla! Tak proto pro pokročilé. Mně to naučila až moje tchýně.Já byla takové kuchařské nemehlo ,jaké asi nenajdeš. Ze začátku vařil manžel,než jsem se naučila držet vařechu ,dodnes si ze mné utahuje, že mně utáh na vařenou nudli"mimochodem byl to "pečený zajíc na zelenině" žádná nudle!
5. 7. 2012 18:24
Bublanina je pěkná, jak malovaná, pravda! Jen na tom nějak nechápu, proč se jmenuje "pro pokročilé". Myslím, že je postup napsaný dost podrobně na to, aby to pochopila i začátečnice.
4. 7. 2012 10:55
Bibinka: Děkuji za bodík ! Doufám,že bude chutnat !
3. 7. 2012 13:36
Veronika.Hrozna: Verunko, tak tuto báječnou bublaninu jsem úplně přehlídla, ještě že jsou tu náhodné recepty, kde se objevila a možná ji udělám s jahodamaDávám ti krásnej kulatej 10.bodík
29. 6. 2012 21:54
Veronika.Hrozna: Fakt, Albert 69,90 . Dražší, než jahody
29. 6. 2012 20:31
Jana Remkova:Kolik 70 za pul kilo ,to snad jsou pozlacený ,nebo có ? Tady v Bratislavě už třešně nejsou ,teď jsou višně, meruňky a rybíz.Bohužel,také drahota ! Jídlo asi šlo nahoru nejvíc ,za poslední tři roky.
29. 6. 2012 20:24
Veronika.Hrozna: Tak aspoň vidíš, že zaujala. Já jsem si jí všimla na FB, jak tam dala rebeka fotku. taky jsem chtěla z třešní, ale teda 70kč za půl kila nedám! a teď zrovna niko nemá a kámoš je má ještě nezralé. Takže rybíz a byla fakt skvělá. Ta výška..no, mám menší plech, tak asi proto
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 1 hodinou
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 3 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 21 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno 6. 5. 2024 08:08
Křupavé gnocchi
Přidáno 6. 5. 2024 06:46
Právě bylo uvařeno:
Rybí salát podle ČSN z roku 1967
Alvinsatya uvařil před 9 minutami
Pfeferonový (feferonový) salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Alvinsatya uvařila před 10 minutami
Banánová bábovka
Babicka32 uvařila před 11 minutami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Alvinsatya uvařila před 12 minutami
Mini Pavlova se šlehačkou
kastan72 uvařila před 16 minutami
Bramborovo - kuřecí guláš
Marie65 uvařila před 40 minutami
Kuřecí prsa s omáčkou
Verounek uvařila před 57 minutami
Pšenično-žitné rohlíky
Tonja uvařila před 1 hodinou
Květák z horkovzdušné fritézy
vladhn uvařila před 15 hodinami
Obalovaný gothaj
vladhn uvařila před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bublanina recept jak dlouho péct bublaninu bublanina se sodou albert bublanina nadýchaná jahodová bublanina bublanina albert jahodový bublanina bublanina ze špaldy bublanina báječná bublanina luxusní bublanina recept na bublaninu nejlepší recepty.cz nadýchaná bublanina bublanina z jedlé sody bublanina jedlá soda nejlepší bublanina bublanina ze sody těsto na bublaninu s olejem merunkova bublanina nadychana babiccina tresnova bublanina
Suroviny: třešně, vejce, cukr vanilkový, cukr krystal, voda, olej slunečnicový, mouka polohrubá, šťáva citronová, kůra citronová, soda jedlá, sůl, cukr moučkový
Bublanina pro pokročilé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/22Oj
83 názorů