Mexické fazole z Blavy
Tato fazolová směs zahřeje i zasytí. Do cibulového základu přidáme maso, slaninu a klobásu. Směs zalijeme rajčatovým protlakem, přidáme fazole a povaříme. Chilli a klobáska dodávají tomuto jídlu výraznou chuť.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 559 kJ / 373 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,98 g |
Tuky | 9,77 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 162 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 11. 2016 16:55
cecilka: protože to přivezl manžel když byl na montáži z Bratisl. a já jelikož vždy když řekl že chce ty fazole z Blavy tak se to u nás zažilo , ale lidi jsou tu jak malí děti na písku budou řešit takovou koninu jako proooč a jak tooo no prostě když je někde víc bab tak budou rozebírat kraviny (těch co neřeší název ať si to neberou)
18. 11. 2016 18:11
spagetka: autorka receptu mala na mysli Blavu, rekreačnú oblasť pri Trnave. Je mi ale záhadou, prečo tam varia mexickú fazuľu?
17. 11. 2016 10:20
magdalenka: Přesně, Bratislava je Bratislava a tohle je jen název jídla.
17. 11. 2016 10:18
Aj ja som z Bratislavy...preto viem, že žiaden Bratislavčan NIKDY nepovie "Blava"...
17. 11. 2016 09:34
Sonja: taky jedna z těch, co nechápe, že jde o nějak nazvané skvělé jídlo, a ne odkud pocházejí vámi prezentovaní "Blaváci"
17. 11. 2016 09:30
No len aby sa tu všetci Blaváci nepotentovali ...... a pritom polovica z nich pochádza z východu
Ale k receptu - robievam to často a máme to hrozne radi medzi dvomi zemiakovými plackami a obed ako vyšitý.
Slaninku opražím ako prvú - (potom netreba aj olej) , ku slaninke pridám cibuľu a cesnak a po opražení do zlatista pridávam mäsko - väčšinou morčacie prsia alebo stehno posekané na rezančeky. Chutí skoro ako bravčové, no je mäkké skôr. Všetko to kus prifarbím - používam Červené zlato nepálivé a keďže máme radi pikantné, pridám ešte pol lyžičky paprikovej pasty Erős Pista. Chvíľku restujem a pridám hrášok/mrkvu/kukuricu - mrazenú mám stále v mrazničke. Nakoniec tam šupnem plechovku paradajkovej fazule a už veľa nemiešam, aby si fazuľa uchovala tvar. Voláme to Mexická placka
Ale k receptu - robievam to často a máme to hrozne radi medzi dvomi zemiakovými plackami a obed ako vyšitý.
Slaninku opražím ako prvú - (potom netreba aj olej) , ku slaninke pridám cibuľu a cesnak a po opražení do zlatista pridávam mäsko - väčšinou morčacie prsia alebo stehno posekané na rezančeky. Chutí skoro ako bravčové, no je mäkké skôr. Všetko to kus prifarbím - používam Červené zlato nepálivé a keďže máme radi pikantné, pridám ešte pol lyžičky paprikovej pasty Erős Pista. Chvíľku restujem a pridám hrášok/mrkvu/kukuricu - mrazenú mám stále v mrazničke. Nakoniec tam šupnem plechovku paradajkovej fazule a už veľa nemiešam, aby si fazuľa uchovala tvar. Voláme to Mexická placka
7. 11. 2016 19:30
dana matova: jestli se vám to nelíbí tak máte smůlu jde o jídlo ne o název
28. 10. 2016 13:40
Z Blavy? To musel vymyslieť len riadny sedlák.
31. 3. 2014 11:34
Irule:ten sýr mě nenapadl taky to zkusím díky
31. 3. 2014 11:32
olousek 68:děkuji moc jsem ráda že vám chutnalo
24. 3. 2014 21:14
výborné fazole, navíc jsem je posypala sýrem , bod jsem dala už dávno, tak teď posílám jen foto
20. 3. 2014 07:50
Zdravím budu je dělat k obědu, miluji jídla z jednoho hrnce podle surovin to musí být dobré a podle reakcí na název žasnu vím,že tady ode mě nic neuvidíte moc by mě mrzelo,že dobroty které dělám spoustu let nějaký rýpal rozpitvá kvůli názvu
20. 2. 2014 17:23
mně osobně je jedno jak se co jmenuje,hlavně že je to dobré
je to dobrý recept.
je to dobrý recept.
5. 2. 2013 16:47
bohumila:děkuji zrovna dnes jsem je zase dělala
5. 2. 2013 10:41
Byly výborné,moc jsme si pochutnali.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 2 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 12 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 51 minutami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 3 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 3 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 4 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 4 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 5 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 5 hodinami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 6 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 8 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat dětem radost? Upečte s nimi Mikuláše a čerta z kynutého těsta. Názorné video předvede tvoření postaviček
Jak nakrájet cibuli a neuronit jedinou slzu? Máme pro vás 3 tipy
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Další recepty
Tématické fráze: mexické fazole mexické fazole recept recept na mexické fazole výborné fazole mexické čili fazole recepty fazole recept recepty na mexické fazole recept mexické fazole mexická polévka fazolová v chlebu recepty z fazolí recept na fazole mexické speciality recepty mexické recepty výborné mexické fazole fazole s masem recepty na fazole mexicka fazolova pasta dobré mexické fazole blava bratislava
Suroviny: olej, fazole červené, fazole bílé v tomatové omáčce, maso vepřové, klobása, chilli, sůl, pepř mletý, cibule, slanina, protlak rajčatový
Mexické fazole z Blavy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n7k7
37 názorů