Mexické ohnivé brambůrky

www.toprecepty.cz Kuchař:

Bramborová jídla 4 názory

43
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Suroviny

80 dkg drobnějších brambor
Nyní v akci
4 lžíce oleje
Nyní v akci
1 svazek pórku
2 feferonky
3 stroučky česneku
15 dkg strouhaného sýra
bylinková sůl
mletý pepř
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Brambory dobře opereme a v osolené vodě je uvaříme ve slupce do měkka.

  2. Hned je propláchneme studenou vodou, aby se daly snadněji loupat.

  3. Ve vyšší a širší pánvi rozehřejeme olej.

  4. Vsypeme do ní oloupané brambory a asi 10 minut je opékáme za stálého míchání, dokud se nevytvoří zlatá kůrka.

  5. Pórek důkladně opereme a nakrájíme na drobné špalíčky, zelenou nať na nudličky.

  6. Feferonky nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme a všechno přidáme k bramborám a ještě opékáme 5 minut.

  7. Osolíme, opepříme a na talíři bohatě posypeme sýrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Mexické ohnivé brambůrky

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Jana Remkova:Jani tohle bude chutnat nám všem, jen co budu mít drobnější brambory na vaření tak to udělám. Už to mám uložený. Kluk mě teďko přivez brambory z trhu, ty sou jak trdla velký. Včera jsem k večeři pro tři lidi oloupala dva.:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Andrejkaaz Andrejkaaz

    Omlouvám se, ale manžel je Mexikán a tohle v životě neslyšel:no:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Brambory milujeme ve všech podobách. Ukládám a brzy vyzkouším. Mňam:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Vynikající pikantní večeře. Přítel si moc pochutnal, voněl a ještě voní celý byt. Přidávám fotky a chválím plusíkem;-):yes:+

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo