Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním

Pro získání domácí uzené ryby je nutná kulinářská dovednost, udírna a vhodné dřevo. A samozřejmě dobrý rybář v rodině. Pokud toto všechno máte, riskujete závislost na domácích uzených výrobcích, které svou chutí lehce překonají ty koupené.

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 285 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 240 min

285 min (45 min příprava + 240 min tepelná úprava)

20. 8. 2012 21:02

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 799 kJ / 430 kcal
Bílkoviny16,80 g
Tuky1,12 g
Vláknina39,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 60,06 g
Sůl150,00 g
Sacharidy84,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Zdroj – časopis Rybářství č.2 a 3 ročník 1984.

Tip - kůži v masitých částech proříznětě, sůl s česnekem lépe proniknou do masa

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Masula Masula

22. 8. 2012 09:54

Krásný recept a rybky ještě krásnější,že se jen sliny sbíhají:-p:-)):yes:.Letos jsem si na farmářských trzích koupila kousek uzeného kapříka a to byl průvan v peněžence:-O:-D:-K.

jarka skrobakova

21. 8. 2012 18:29

tak to je teda nádhera, perfektní recept, :-O:-O:-O:-O:-p:yes::yes::-K:-))

Nonya

21. 8. 2012 17:17

bod odo mna , mal som pockat na tento recept nedaval som pozor a vela tuniaka islo na fasirku :-((

rebeka rebeka

21. 8. 2012 16:54

tak toto si, bohužel, nikdy neudělám, páč nemám ten udící barák atd:-D:-D, ale za ten krásný postup a hezké foto další bodík pro Jirku;-):-):-K:yes:

Bibinka Bibinka

21. 8. 2012 16:42

Jiri V.: Jiříku, to je paráda, že bych do toho šla, ale přísun ryb zatím není. Máš to i krásně napsaný, tak ti dávám 6.bod:yes:

Jiri V. Jiri V.

21. 8. 2012 14:38

Jano, a co ten kapr v zázvorovo-česnekové marinádě? :-):-)
Kde jsi ho vzala?:-D:-D Asi se na tebe bude muset kouknout rybářská stráž;-):-D:-D:-D:-D:-D Tolik krásných receptů na ryby, co dáváš na Topky:-O:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 8. 2012 14:32

Jéééééé, to je nádhera!!:-O:-O!! Jak to visí na té zahradě!! A já nemám nic!!:-( No, už to bude viset na FB!!:-)):-)) Jirko, to nemá chybu!!:yes::yes::yes:

Jiri V. Jiri V.

21. 8. 2012 08:46

Kadlíku, ve velké plechovce s pilinami jsem taky zkoušel udit. Taky mi to pěkně čmoudilo.:-)Ale co by se pro nějakou dobrotu nevytrpělo. :-D Spotřebu uzených rybek mám ,,větší", :-D:-p;-)tak žádnej div, že jsem začal na zahradě dělat udírnu. Tam se vleze ryb více. Časem přidám pár receptů, co z uzených ryb doma děláme. :-K

Kadlik Kadlik

21. 8. 2012 08:35

Paráda... Já měl loni tak neskutečnou chuť na uzenou rybu, že jsem nožem nažpižlal hromadu třísek, dal do starého zavařovacího hrnce, na to dal starý pařák na knedlíky, položil karásky, postavil ve sklepě na elektrický vařič... Čmoudu a smradu požehnaně, ale dílo se podařilo!!!Udírničku, a hlavně přísun rybyček závidím!:yes:

Jiri V. Jiri V.

21. 8. 2012 07:30

BilkovaI - násadový kapřík i 10kg kapr mají stejný počet kostí.
Jen ten 10kg kapr má kostičky ,,lépe" obalené masem.:-)
Tak raději použít větší ryby. :-)

BILKOVAI BILKOVAI

20. 8. 2012 23:09

Děkuji ti za krásně popsaný postup jak vyudit rybu.Tak nějak podobně jsme udili velké kapry.A to uchování ryb je bezvadné.:yes: Ale to chce jenom ryby, které mají málo kostí, že?

Jiri V. Jiri V.

20. 8. 2012 21:24

Andreo, uďák ještě není dodělaný, tak jak bych chtěl. Ale pokušení vyudit si rybu bylo moc velké. Udělat si něco dobrého na zoubek....tomu se nedá odolat;-):-)):-))

1974andrea 1974andrea

20. 8. 2012 21:09

Jiříku, dala bych si uzenou rybku:-p. Velmi dobře popsaný a nafocený recept. Bohužel nemáme udírnu, tak udíme v krabici a taky je to lahůdka;-) http://www.toprecepty.cz/recept/21081-losos-vyuzen...

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: uzení ryb uzeny kapr postup uzeni uzeni kapra jak vyudit kapra jak udit kapra jak naložit ryby na uzení uzené ryby naložení kapra na uzení domácí uzení ryb recepty uzení ryb jak udit ryby konzervace uzených ryb jak naložit kapra a vyudit uzené ryby v oleji uzený kapr v oleji jak uchovat uzené ryby recept na uzení ryb jak naložit kapra na uzení naložení ryb na uzení uzene ryby recept

Suroviny: sůl, česnek, olej, bobkový list, pepř, koření nové koření

TopRecepty.cz

Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m8An