Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním
Pro získání domácí uzené ryby je nutná kulinářská dovednost, udírna a vhodné dřevo. A samozřejmě dobrý rybář v rodině. Pokud toto všechno máte, riskujete závislost na domácích uzených výrobcích, které svou chutí lehce překonají ty koupené.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 799 kJ / 430 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,80 g |
Tuky | 1,12 g |
Vláknina | 39,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60,06 g |
Sůl | 150,00 g |
Sacharidy | 84,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Zdroj – časopis Rybářství č.2 a 3 ročník 1984.
Tip - kůži v masitých částech proříznětě, sůl s česnekem lépe proniknou do masa
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 8. 2014 11:27
Udili jsme poprvé, riskovali jsme 4 kapry, dopadlo to fantasticky!
Dokonce tak fantasticky, že z obrovského úspěchu, který ryby sklidily, nám zbyla jediná podkova na ochutnání
Právě loupu česnek na další trojku ryb
Díky!
23. 7. 2013 11:31
23. 7. 2013 08:02
22. 7. 2013 12:45
28. 6. 2013 07:40
Já udím zítra. Kapry, cejny a ouklejky. Ouklejky budou jako uzené šproty. Rošt na uzení malých rybek a ryb bez kůže jsme na klubovém rybníku měli. Ale moc se nepoužíval. Každý raději udil porce kapra v kůži.
27. 6. 2013 19:53
27. 6. 2013 16:55
Takže Ti přidávám jen fotky hotové dobroty,kterou jsem jedla poprvé v životě a byla jsem nadšenaAle také velice mile překvapená,že kromě dvou velkých kostí a kousku páteřní,jsem si nemusela dávat majzla na drobounké kůstky,ze kterých mám obrovský respektSmaženého kapra miluji,ale od této ochutnávky uzeného kapříka ještě víc+14
Jinak k dotazu o uzení bez kůže-kamarád takové kousky udí na specialním roště,který udělal z pletiva s velice drobnými očky
24. 3. 2013 21:47
Velice si vážím Vaší nabídky a pokud si nebudu vědět rady, s radostí se na vás brátím s prosbou o radu. Nyní vím na koho a kam se obrátit. Děkuji Vám velice.
Zdraví Vás Milan P.
19. 3. 2013 08:44
18. 3. 2013 22:01
Milan P.
12. 10. 2012 08:41
Zkus ve vyhledávači zadat - grilování ryb - určitě nějaký recept najdeš.
Pokud grilujeme kapra , tak jen jednoduše....nasolit, potřít rozmačkaným česnekem, nechat odležet.....
Zkus se podívat i na - http://www.grilovani-barbecue.com/
Andrea - do síťky, to by šlo. Dobrý nápad.
12. 10. 2012 08:35
12. 10. 2012 08:27
12. 10. 2012 07:48
Tak jsme udili - na roštu z pletiva - malé rybky, ale ty byly v kůži. Je mi líto, nezkoušel jsem, nemám zkušenost. Ani toho jesetera jsem ještě neměl.
12. 10. 2012 07:25
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 49 minutami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 22 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Soufflé buchta
Přidáno 4. 5. 2024 06:45
Právě bylo uvařeno:
Špagety ala carbonara
AlesV uvařil před 8 minutami
Dušené hlávkové zelí na slanině
renatamalis@seznam.cz uvařil před 33 minutami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Sasenka uvařil před 35 minutami
Vepřové na kari
Petra Dvor. uvařila před 2 hodinami
Bábovka mramorová (olejová)
Eviks33 uvařila před 9 hodinami
Rebarborový koláč s drobenkou
Marcela0123 uvařila před 10 hodinami
Citrónová babeta
hellokittq.natq uvařila před 11 hodinami
Maminčin rýžový nákyp
bohdana uvařila před 12 hodinami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 12 hodinami
Tuňáková pomazánka s kapary
Danoouch uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: uzení ryb uzeny kapr postup uzeni uzeni kapra jak vyudit kapra jak udit kapra jak naložit ryby na uzení uzené ryby naložení kapra na uzení domácí uzení ryb recepty uzení ryb jak udit ryby konzervace uzených ryb jak naložit kapra a vyudit uzené ryby v oleji uzený kapr v oleji jak uchovat uzené ryby recept na uzení ryb jak naložit kapra na uzení naložení ryb na uzení uzene ryby recept
Suroviny: sůl, česnek, olej, bobkový list, pepř, koření nové koření
Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m8An
43 názorů