Sušené houby z trouby
Našli jste v lese spoustu hříbků a nevíte co s úrodou? Usušte je v troubě a poté skladujte v zavařovacích sklenicích v chladné a suché místnosti. Budete si tak moci vychutnat hříbková jídla po celý rok.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 9. 2014 19:48
medmic: Suším taky tak, předsuším venku na vzduchu a dosouším v troubě, je menší spotřeba proudu. Ale to lze jen když je hezké počasí. Kdysi jsem nad starými kamny měla vyrobenou sušárnu - několik pater plechových dírkovaných plat zavěšených na řetízkách. Pak jsme koupili krbová kamna s výměníkem a kouřovod vede přímo vzhůru, takže už nic takového mít nemůžu Je to škoda, sušila jsem tam všechno, bylinky, houby, švestky i jiné ovoce. Teď musím hodně improvizovat
14. 9. 2014 19:30
Po dlouhém zkoušení a testování doplňuji, jde to urychlit, když ztratí většinu vody, tak se zvyšuje teplota na šedesát stupňů - více http://www.rady-kutilum.com/suseni-hub-v-troube-77...
jinak dvanáct hodin je podle mě fakt moc, možná je to tím deseticentimetrovým otevřením, stačí jen na tloušťku vařečky, kterou vsuneme do dvířek.
Taky je můžeme podsušit na vzduchu a do trouby zasunout jen na dosušení tak na půl hodiny
jinak dvanáct hodin je podle mě fakt moc, možná je to tím deseticentimetrovým otevřením, stačí jen na tloušťku vařečky, kterou vsuneme do dvířek.
Taky je můžeme podsušit na vzduchu a do trouby zasunout jen na dosušení tak na půl hodiny
13. 9. 2014 13:34
U nás je sušení hub velkovýroba - viz přidané foto - jeden den nad kamny ve vysoké vrstvě, tříděné na hřiby a ostatní, druhý den sesypané na míň sít a potom suché houby dávám do d v o u do sebe vložených tmavých mikrotenových pytlů do odpadkového koše, zauzluji a hotovo. Na sklenice si v tom rozsahu opravdu hrát nemohu, zavalily by mne. V těch pytlích vydrží bez úhony roky, musí být ale bezvadně suché a vychladlé.
13. 9. 2014 13:27
No, pokud někdo suší houby bez nepropustné podložky (plech, papír) přímo na tělesech topení, pak vlastně provozuje velmi účinný prachový filtr
13. 9. 2014 12:24
mně se osvědčilo nasypat do sklenice s usušenými houbami rýži, vydrží dobré i několik let.
4. 3. 2013 02:03
Já bych ten elektrotroubový sušící systém zdokonalil: Na rošt položit plech s houbami na peč. papíru, na šíř přes něj položit 2 tyčky (klacky nebo něco, co bude plech přečuhovat), na to další plech s houbami na papíře, 2 klacky,... atd., da capo al fine, co se tam jen plechů vejde (a kolik jich máme v šuplíku pod troubou nebo od sousedů...) Takhle se dá nasušit najednou celej koš! A před to na otevřená dvířka bych postavil el.větrák, co se nám od léta válí na skříni a nechal do trouby fučet vzduch (nucená výměna vzduchu, rychlejší sušení). A ještě se doma pěkně přitopí
20. 10. 2012 18:02
Eliza:Elizko,u nás nejsou"lidi"kteří by chodili po hříbkáchtak vždy,když se náhodou o nějaký cestou zavadí a už v paneláku funguje ústřední topení,tak to řeším taktoA protože těch nasušených bývá opravdu jen velice málo,tak se ani moli,ani nic jiného do toho nestihne pustit
Byl to od Tebe dobrý nápad,tento typ tady přidat
Byl to od Tebe dobrý nápad,tento typ tady přidat
20. 10. 2012 08:32
Anna Kocikova: Aní, děkuji za příspěvek, já jsem právě vůbec nevěděla, jak na to a s dotazem v diskuzi jsem moc neuspěla.
Jinak už jsem k těm houbičkám nacpala kdeco - v podstatě vše podle vašich rad. Děkuji za ně.
Molů se až tak nebojím, ale jednou mi sušené houby nějak "zasmrádly" a po uvaření vůbec nebyly dobré.
Jinak už jsem k těm houbičkám nacpala kdeco - v podstatě vše podle vašich rad. Děkuji za ně.
Molů se až tak nebojím, ale jednou mi sušené houby nějak "zasmrádly" a po uvaření vůbec nebyly dobré.
18. 10. 2012 17:14
Elizko,přidávám pár fotek ze sušení na ústředním topení a další+9Já takto sušívám(pokud vůbec je co sušit)když je malé množství houbiček.Tentokrát to bylo 5 menších suchohříbků a jeden smrkový.Pokrájené rozložím na ustřižený pruh svačinového papíru,přenesu na ústřední topení a po 24 hodinách,když hezky šustí uložím do uzavíratelné nádobky.
Šenky,nevím,jaký pepř přidává Ivana Ch,ale já,pokud mám větší množství nasušených hříbků,tak prosypávám mletým pepřem.Takto to dělávala i moje prababičkaBobkový list dávám do úložných vaků k oblečení(v hřibech jsem ještě nezkusila)a fakt to těm molům asi smrdí,ještě se mi do žádné textilie,ani dek nedostali
Šenky,nevím,jaký pepř přidává Ivana Ch,ale já,pokud mám větší množství nasušených hříbků,tak prosypávám mletým pepřem.Takto to dělávala i moje prababičkaBobkový list dávám do úložných vaků k oblečení(v hřibech jsem ještě nezkusila)a fakt to těm molům asi smrdí,ještě se mi do žádné textilie,ani dek nedostali
8. 10. 2012 21:23
Díky za odpovědi dám lístek bobkáče a do šroubovací sklenice(teda spíš skleničky),jiné už nepoužívám a vysaju vzduch VacSy a bude
8. 10. 2012 20:48
magdalenka:Magdi, přesně tak, je to o tom, je dobře uzavřít a pak se tam moli nedostanou. Taky dávám do šroubovacích sklenic
8. 10. 2012 20:38
Taky dávám k houbám bobkový list a moly též nemám.
8. 10. 2012 20:33
senky:Ja sušené huby ukladám do zavaraninových pohárov so šróbovacím uzáverom, navrch dám bobkový list. Mole ho musia nenávidieť, lebo sa dnu nenasťahovali. Keď som dala mletý pepř, nedopadlo to dobre, objavili sa larvy.
8. 10. 2012 20:29
Já, pokud sušila ještě v troubě (teď mám sušičku), tak jsem je sušila 12 hodin, jak píše Eliz, ale pak vypnula, nechala vychladnout a druhý den sušila ještě 6 hodin. Pak teprve po vychladnutí dávala do velkých sklenic zakrytých ubrouskem, nikdy jsem k tomu žádné koření nepřidávala a moly jsem fakt neměla. Je dobré je dávat do chladu a tmy. Babička je dělala taky tak, ale dávala do plátěných pytlů, což tea nedělám.
8. 10. 2012 20:08
Ivana Ch: Ivi, a ten pepř dáváš jak špetku mletého nebo pohodíš pár kuliček Vloni jsem se s tím krájela a sušila a pak vysypala.....byli tam, haj..... nenažraní
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 9 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 10 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 11 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 18 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 6 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 6 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 6 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 6 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 7 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 7 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 8 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 9 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sušení zeleniny v troubě je skvělým způsobem konzervace. Podívejte se na náš videonávod
Jak skladovat sušené houby. Vyvarujte se začátečnických chyb. Poradíme vám, které to jsou
Jak na houbové rizoto podle Jamie Olivera? Když zvolíme správnou rýži a vše dochutíme citronem a parmazánem, bude jídlo dokonalé
Další recepty
Tématické fráze: sušení hub v troubě jak sušit houby v troube suseni hub v elektricke troube jak dlouho sušit houby v troubě jak sušit houby sušené houby recepty sušené houby jak ususit houby v troube suseni hribu v troube sušení hub v el. troubě jak dlouho varit houby jak dlouho vařit sušené houby sušení hub jak se susi houby sušené houby recept dosušení hub v troubě jak dlouho sušit houby jak susit hriby v troube recepty ze sušených hub jak usušit houby
Suroviny: houba hřib, pečící papír
Sušené houby z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w7Rw
35 názorů