Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka ze sušených hříbků

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

27. 4. 2011 11:29

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jirina Marie Jirina Marie

7. 4. 2020 16:56

Já vždy dělám tyhle dobré recepty jak jsou napsané a jídlo mám vynikající! Děkuji za recepty a na zítra bude dobrý a rychlý oběd, že sušené houby jsem již namočila. :-)<3:-*:-K:-D:-8

pajuska123

28. 4. 2011 11:23

Severinka:
Mám na to vajíčko na koření,to jen pak vytáhnu a koření vyhodím:-8

pajuska123

28. 4. 2011 11:21

chocolate:
To je dobrá rada,to stím kořením,naštětí vajíčko mám :)

Dana61

28. 4. 2011 09:38

no tohle je také dobrota :yes::-D

ivulinka ivulinka

27. 4. 2011 21:27

:-p:yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

27. 4. 2011 16:32

:-p:-p:-K:-K:yes:

andrejka20

27. 4. 2011 14:45

Přidávám k oblíbeným. Máme celý mrazák hub, takže se tento recept určitě bude hodit! :-))

spagetka spagetka

27. 4. 2011 13:24

chocolate: v podstatě takhle používám čistý zeleninový nebo masový vývar, takže ho dělám několik litrů i s hodně kořením, přecedím a dám zmrazit. Klasické bujony nebo masoxy vlastně nepotřebuju ;-):-p

Kadlik Kadlik

27. 4. 2011 13:12

dneska budu dělat... akorát že na to dávám houby zavařené v sádle... ještě jich mám šest sedmiček flašek..;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 4. 2011 13:03

:yes::yes:

chocolate chocolate

27. 4. 2011 12:57

Ještě k tomu koření, jedna zkušená kuchařka mi radila dát všechno koření (nové, pepř, bobk.list) do cca hrnečku vody, povařit asi dvacet minut a přecezený "výluh" pak použít do základu omáčky.Funguje to a pokud vaříte větší množství omáčky (a tudíž i více koření) a nemáte vajíčko, je to i poměrně praktické;-).

spagetka spagetka

27. 4. 2011 12:41

Dělám prakticky stejně, vařím houby v té vodě, ve které jsem namáčela. Přidávám ještě libeček, ale ne vždy.
Jinak Severi, já už jinak celé koření nevařím, vkládám do nerez vajíčka na čaj ať třeba do polévek, omáček atd. vyndám jen vajíčko a je to. I takhle táhnu vývar třeba hovězí.;-):-p
U nás letí spíš nakyslé omáčky, takže kápnu i ocet a citron

chocolate chocolate

27. 4. 2011 12:25

Severinka:Vy nemáte drátěné vajíčko na koření?
To je velmi praktická věc do každé kuchyně;-).Dělávám velmi podobně jako autorka, ke smetaně na šlehání (modré) přidávám i trochu zakysané, která omáčku zpikantní.

Severinka Severinka

27. 4. 2011 12:20

No vypadá to báječně, ale tolik koření, jak ho pak vylovíš:-?:-? Nebo dáváš do gázového pytlíčku :-?:-?

Masula Masula

27. 4. 2011 11:40

Taky dělávám,je to moc dobré a po těch masových orgiích o velikonocích-vynikající:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: houbova omacka ze susenych hub omáčka z hříbků jak použít sušené houby susene houby do omacky susene houby omacka recepty ze sušených hub sušené houby recepty použití sušených hub jak upravit sušené houby jak vařit sušené houby hřibová omáčka recept se smetanou jak vařit ze sušených hub omáčka sušené houby omačka s hříbků vaječina s hřibama susene houby pouziti sušené hřiby-recepty hřibova omačka hřibová vaječina sušené houby

Suroviny: houby sušené, smetana, mouka, máslo, sůl, pepř, koření nové koření, bobkový list, kmín drcený, masox

TopRecepty.cz

Omáčka ze sušených hříbků

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NE3L