Omáčka ze sušených hříbků

pajuska123 Kuchař: pajuska123

Omáčky 14 názorů

Suroviny

Sušené houby (jak kdo má rád)
smetana (žlutá)
mouka
máslo
sůl
5 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
trochu drceného kmínu
kostka masoxu
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Sušené houby dáme přes noc namočit do vody.

  2. Další den je dáme vařit, dolijeme vody jak kdo chce mít omáčky a přivedeme k varu.

  3. Přidáme sůl, kuličky pepře a nového koření, bobkový list, drcený kmín, masox a necháme vařit.

  4. Mezitím si připravíme zásmažku z másla a mouky, zase podle množství omáčky.

  5. Hned jak máme zásmažku udělanou, zahustíme houby a pomalinku provařujeme. Ke konci varu zjemníme smetanou a popřípadě můžeme ještě dosolit podle chuti. Může se podávat s knedlíkem nebo těstovinami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Omáčka ze sušených hříbků

  • pajuska123 pajuska123(autor receptu)

    Severinka:
    Mám na to vajíčko na koření,to jen pak vytáhnu a koření vyhodím:-8

    Odpovědět

  • pajuska123 pajuska123(autor receptu)

    chocolate:
    To je dobrá rada,to stím kořením,naštětí vajíčko mám :)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    no tohle je také dobrota :yes::-D

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • andrejka20 andrejka20

    Přidávám k oblíbeným. Máme celý mrazák hub, takže se tento recept určitě bude hodit! :-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    chocolate: v podstatě takhle používám čistý zeleninový nebo masový vývar, takže ho dělám několik litrů i s hodně kořením, přecedím a dám zmrazit. Klasické bujony nebo masoxy vlastně nepotřebuju ;-):-p

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik

    dneska budu dělat... akorát že na to dávám houby zavařené v sádle... ještě jich mám šest sedmiček flašek..;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • chocolate chocolate

    Ještě k tomu koření, jedna zkušená kuchařka mi radila dát všechno koření (nové, pepř, bobk.list) do cca hrnečku vody, povařit asi dvacet minut a přecezený "výluh" pak použít do základu omáčky.Funguje to a pokud vaříte větší množství omáčky (a tudíž i více koření) a nemáte vajíčko, je to i poměrně praktické;-).

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Dělám prakticky stejně, vařím houby v té vodě, ve které jsem namáčela. Přidávám ještě libeček, ale ne vždy.
    Jinak Severi, já už jinak celé koření nevařím, vkládám do nerez vajíčka na čaj ať třeba do polévek, omáček atd. vyndám jen vajíčko a je to. I takhle táhnu vývar třeba hovězí.;-):-p
    U nás letí spíš nakyslé omáčky, takže kápnu i ocet a citron

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Severinka:Vy nemáte drátěné vajíčko na koření?
    To je velmi praktická věc do každé kuchyně;-).Dělávám velmi podobně jako autorka, ke smetaně na šlehání (modré) přidávám i trochu zakysané, která omáčku zpikantní.

    Odpovědět

  • Severinka Severinka

    No vypadá to báječně, ale tolik koření, jak ho pak vylovíš:-?:-? Nebo dáváš do gázového pytlíčku :-?:-?

    Odpovědět

  • Masula Masula

    Taky dělávám,je to moc dobré a po těch masových orgiích o velikonocích-vynikající:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: houbova omacka ze susenych hub omáčka z hříbků jak použít sušené houby susene houby do omacky susene houby omacka recepty ze sušených hub sušené houby recepty jak upravit sušené houby jak vařit sušené houby použití sušených hub hřibová omáčka recept se smetanou jak vařit ze sušených hub omáčka sušené houby omačka s hříbků vaječina s hřibama susene houby pouziti sušené hřiby-recepty hřibova omačka hřibová vaječina sušené houby

Zapomněl/a jsem heslo