Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sušené švestky (v troubě)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 500 min

500 min (20 min příprava + 480 min tepelná úprava)

8. 8. 2012 19:13

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 107 kJ / 743 kcal
Bílkoviny8,13 g
Tuky2,50 g
Vláknina31,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 50 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy156,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Při vyšších teplotách švestky naběhnou, popukají a pustí mnoho šťávy. Horko nad 85°C ničí vůni a barvu ovoce i obsah vitaminů.

Je to sice zdlouhavé, ale o nic se nestaráte až na jedno vytažení. Ta pochoutka stojí za to.

USKLADNĚNÍ:

Nejlepší jsou vzduchotěsné dózy či sklenice. Ovoce by pak mělo být uloženo v temnu, nejlépe poslouží komora či spíž. Sušené ovoce může být i zmraženo a tím déle uchováno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Helka42

8. 8. 2018 20:32

V sušičce (máme infrasušičku yden) suším, co se dá. Od ovoce po zeleninu i maso.

Mirka

22. 9. 2015 16:45

Lenka: Ano, stačí je napěchovat vypeckované do skleničky a zavařit klasickým způsobem. Nic nepřidávat!! Jsou perfektní na koláče, do buchet, prostě všude, kde jste zvyklá je používat. Zavařujeme je takto spoustu let, takže je to sto pro odzkoušené. :-D

Lenka

16. 9. 2015 11:11

Dobrý den. Je možné švestky uchovat zavřením "nasucho" ? Děkuji za odpověď

Hořká mandle

5. 10. 2012 21:44

rebeka:Už se těším,mám jich za chalupou moc a moc.:-D

daniel1610

16. 8. 2012 16:26

můžete ještě napsat jak dlouho jinak díky za odpověd´

jahoda jahoda

16. 8. 2012 15:40

daniel1610: já suším v sušičce švestky rozpůlené a vypeckované:-p

daniel1610

9. 8. 2012 15:00

špagetka můžete mi prosím napsat jak sušíte švestky v sušičce děkuji

Iness Iness

9. 8. 2012 13:07

tejaja: To ano:-* a v čokoládě by to byl ještě lepší dárek:-).

tejaja tejaja

9. 8. 2012 12:54

Luxusné :yes: Kľudne by to mohlo poslúžiť ako darček, v peknom skle...;-):yes:

Oskeruska

9. 8. 2012 10:50

Senky: Prijed,muzes si natrhat ;-):-*

Oskeruska

9. 8. 2012 10:50

Iness,dekuji. Myslela jsem si ty dozy,jen bych jich nemela tolik :-) mrazeni mne nenapadlo,mrazak mam;-)

Iness Iness

9. 8. 2012 09:25

Vaclav Fronek:
Vašku děkuji Ti a všem ostatním taky:-K.

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

9. 8. 2012 08:51

To je náramná věc. To tě chválím a + bodík 10

Iness Iness

9. 8. 2012 08:40

Oskeruska:
Nejlepší jsou vzduchotěsné dózy či sklenice, méně vhodnou možností jsou sáčky. Ovoce by pak mělo být uloženo v temnu, nejlépe poslouží komora či spíž. Sušené ovoce může být i zmraženo a tím déle uchováno.
A ohledně půlení...klidně švestky natrni tak, že uvidíš jestli tam nájemník je nebo ne:-D. A nech ty půlky u sebe, neodtrhávej;-).

senky senky

9. 8. 2012 08:25

Zkusila bych;-) nemám trnky ;-( třeba někdo přivře oko a podaruje nebo odprodá:-D:-D

rebeka::-D:-D při lupu musíš klamat tělem:-K:-)):-))

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sušení švestek sušení švestek v troubě jak sušit švestky sušené švestky recept jak usušit svestky sušené švestky domaci sušene švestky sušení švestek v domácí sušičce sušené švestky recepty křížaly ze švestek jak se suší švestky recept na sušené švestky sušení švestek v sušičce suseni svestek v horkovzdusne troube jak susit svestky v susicce sušené švestky v sušičce sušení švestek v troubě recept sušení ovoce v troubě sušení trnek jak udelat sušené švestky

Suroviny: švestky

TopRecepty.cz

Sušené švestky (v troubě)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n7wD