Sušená zelenina jako koření
Pokud máme sušičku potravin, můžeme si díky ní oblíbenou zeleninu do polévek uschovat. Vyhneme se tím znehodnocení zeleniny a výslednou směs můžeme používat i všude tam, kde bychom sáhli po komerčním kořenícím přípravku.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 376 kJ / 329 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,81 g |
Tuky | 3,24 g |
Vláknina | 35,19 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 632 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 44,52 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Je nutné nakrájet opravdu na jemno. Používám v zimě jako koření do polévek, pod maso, do směsi na špagety atd. Je to bez chemických přísad.
Podle chuti je samozřejmě možné míchat zeleninu podle vaší fantazie.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 5. 2014 16:34
Fakt moc dobré do polévek, pod maso, pode všechno a do všeho, i do křenové a svíčkové omáčky.
HLAVNĚ se to nikdy nerozvaří, takže když se dělá vývar je opravdu moc dobré zeleninu dělat hned od začátku 2 hodinky s masem na mírném ohni... a ten vývar se nedá vůbec srovnávat s tím mdlým vývarem z čerstvé zeleiny - díky Bohu, že mne to babička naučila...
Jinak my nedáváme feferonku. Celer nať a petržel nať sušíme zvlášť, stejně se do polévky mají dávat na konec, aby neztratily vitamíny. :)
23. 9. 2013 17:42
23. 9. 2013 16:14
23. 9. 2013 15:39
26. 9. 2012 22:13
26. 9. 2012 22:10
8. 8. 2012 19:32
8. 8. 2012 10:50
10. 2. 2012 16:20
8. 10. 2009 21:28
8. 10. 2009 07:34
Tak v knížce Sto receptů pro mikrovlnné trouby (Karel Koudelka, nakladatelství SATURN, 1997) jsem se dočetla, že se v mikrovlnce dají sušit houby, bylinky i natě, tedy ta zelenina by šla taky.
Plochý talíř vyložíme papírem nebo papírovým ubrouskem (kuchyňskou papírovou utěrkou), na něj se rozloží omyté, osušené bylinky (zelenina, houby), to se shora přikryje opět papírem a vlníme 3 minuty při výkonu 850W. V polovině sušení ubrousek obrátíme, zkontrolujeme, jak se bylinky suší a proces dokončíme. Po vypnutí trouby je necháme ještě chvíli nezakryté, pomalu dosušit.
Přidala jsem to i do rubriky Tipy a triky.
7. 10. 2009 15:40
7. 10. 2009 10:00
6. 10. 2009 22:35
6. 10. 2009 22:33
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 6 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 9 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 13 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Právě bylo uvařeno:
Marlenka jednoduchá, výborná
611Elenka uvařila před 14 minutami
Krkovička s kuřetem a žampiony v lorně
Lisa444 uvařila před 1 hodinou
Salát s kuřecím masem
Jitka J. uvařila před 2 hodinami
Bezová limonáda
MagdalenaMarie uvařil před 3 hodinami
Pečené vepřové koleno
Hadryk uvařil před 5 hodinami
Balkánská pomazánka s pórkem
jjirka uvařil před 5 hodinami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
adamos uvařila před 6 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
denitek uvařila před 6 hodinami
Kuře à la husa
Gregusa uvařila před 8 hodinami
Poctivá květáková polévka
TondaJ uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: sušení kořenové zeleniny sušení feferonek sušená zelenina do polévky jak usušit feferonky jak susit feferonky sušení mrkve jak sušit mrkev sušená kořenová zelenina domácí vegeta sušená recept sušení mrkve v sušičce jak sušit zeleninu sušení petržele jak usušit mrkev jak usušit zeleninu jak sušit kořenovou zeleninu feferonky sušení sušení bylinek v mikrovlnce jak usušit petržel sušení v mikrovlnce jak sušit petržel
Suroviny: celer, petrželka kořenová, mrkev, paprika čerstvá červená, feferonka, petržel, pažitka, citron
Sušená zelenina jako koření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OyQL
28 názorů