Rizoto z václavek
Suroviny
Porce: 1-2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 359 kJ / 564 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,64 g |
Tuky | 1,56 g |
Vláknina | 16,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 34 mg |
Sůl | 0,04 g |
Sacharidy | 112,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Magdalenka se mne ptala, co zamýšlím s václavkami, které viděla na obrázku u mého receptu smažených bedel. Tak tady je odpověď, Magdi:-).. Já můžu buď maso se zeleninou, nebo přílohu-mimo brambor a knedlíků, ale bez masa. Bylo to skvělé. Pokud nasbíráte václavky, vyzkoušejte:-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 10. 2021 11:48
vynikajicí, chutné, milovníkům hub doporučuji
17. 11. 2012 19:41
magdalenka: klidně jsi mohla přidat, jak píše spagi, nejsme na výstavě a já poslední dobou taky zápasím s fotkama
17. 11. 2012 17:35
magdalenka:Magdi, tu nejsme na soutěži o fotkách. Ale dobře, pochutnali jste si? O tom to jééé
17. 11. 2012 17:33
Včera som robila, chcela som pridať foto, ale nepridám, ryžu som mierne rozvarila, takže neestetické...a v chladničke sa nachádzalo od leta to pikantné zelí s cesnakom a feferonkou, stálo to bolo jedlé. Stratilo mierne farbu aj říz, ale k rizotu v pohode...
9. 10. 2012 19:39
8. 10. 2012 12:55
magdalenka:Dělávám jako Ty,Magduško,jen si to ještě víc usnadním,že tu rýži uvařím v papiňákuVšak mě už trošku znáš
Jani,vypadá to moc hezky+6
Jani,vypadá to moc hezky+6
8. 10. 2012 11:03
Radulinka6: no, tlakáč proto, abych to měla opravdu pořádně uvařené, jak píše Andrea, václavky musí projít pořádnou tepelnou úpravou. Pak se ještě tepelně upraví v troubě a je to fakt delikatesa.
Jana Mašindová: Máš asi pravdu, ale tady u nás jsou houby pořád ještě málo, jsme rádi, když nějaké najdeme a šetříme si je třeba na Vánoce, my děláme houbovou polévku. Václavek je poměrně dost, krásně voní, tak proč je nezkusit do rizota?Ony tam nakonec nejsou nějak vidět, ale tomu jídlu daly super chuť a bylo jich tam na tu jednu porci docela hodně
Jana Mašindová: Máš asi pravdu, ale tady u nás jsou houby pořád ještě málo, jsme rádi, když nějaké najdeme a šetříme si je třeba na Vánoce, my děláme houbovou polévku. Václavek je poměrně dost, krásně voní, tak proč je nezkusit do rizota?Ony tam nakonec nejsou nějak vidět, ale tomu jídlu daly super chuť a bylo jich tam na tu jednu porci docela hodně
8. 10. 2012 08:48
moc pěkně to vypadá, jak je to naservírováno
8. 10. 2012 08:34
Pekné... u mňa ešte nerastú, ale príde čas o pár dní...
Ja mám jednoduchý soôsob na rizoto. Udusím huby (hocijaké) na cibuli, neskôr pridám zeleninu, solím, korením atď., vodu nechám odpariť. Ryžu zvlášť uvarím vo vode v inom hrnci. Scedím a vsypem do zmesi húb a zeleniny. Ale ja si vždy všetko zjednoduším...
Ja mám jednoduchý soôsob na rizoto. Udusím huby (hocijaké) na cibuli, neskôr pridám zeleninu, solím, korením atď., vodu nechám odpariť. Ryžu zvlášť uvarím vo vode v inom hrnci. Scedím a vsypem do zmesi húb a zeleniny. Ale ja si vždy všetko zjednoduším...
8. 10. 2012 08:21
Radulinka6:Václavky by měly minimálně 20 minut procházet varem, jinak jsou mírně jedovaté
7. 10. 2012 23:17
Jani, prima nápad! Akorát já bych si musela vyďoubat ty červený fazolky. Ale což, je spousta druhů mražených zelenin. Takže - bodík.
7. 10. 2012 22:48
Jani vypadá to lákavě,akorát jsem nepochopila ten papiňák.Já dělávám z václavek držkovku,ale zase ji tak dlouho nevařím.Jinak super nápad,taky dělávám rizoro z houbama.
7. 10. 2012 21:49
Z václavek dělám jen falešnou drštkovou ale tohle musí být delikatesa. Jestli ještě letos najdu budu muset vyzkoušet. Máš to nádherně nazdobené. Nevařilas v Alkronu
7. 10. 2012 21:34
rizoto je hezke. Proc nema bod????
7. 10. 2012 15:28
Toto rizoto mne zrovna neoslovilo. Když už houbičky do rizota, ta hřibovité.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez.
Přidáno před 1 hodinou
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 21 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 23 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Jarní palačinka z červené čočky s uzeným lososem a medvědím česnekem
kraloja uvařila před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 11 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 11 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamhladik uvařila před 11 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Mamhladik uvařila před 11 hodinami
Cheesecake - jednoduchý, pravý
Mamhladik uvařil před 11 hodinami
Drožďová pomazánka podle Matyska
VarilaMysicka uvařila před 12 hodinami
Pudinková bábovka bez mouky
Aneleh81 uvařil před 12 hodinami
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jedlé houby václavka recepty mražené václavky jak vypadá houba václavka vaclavky mražené smažené václavky václavky recepty rizoto s vaclavkami václavkové rizoto vaclavky rizoto jak vypadá václavka václavka tepelná úprava václavek recepty z vaclavek vaclavky recept václavky s rýží úprava václavek smažené rizoto jedlé houby václavka smaženice recept vaclavky recepty s václavek
Suroviny: houby václavky, rýže, zelenina, cibule, sůl, pepř, kmín mletý, vývar, sýr tvrdý, olej
Rizoto z václavek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y2JW
15 názorů