Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbová smaženice

Máte houby usušené i zamrazené a stále nosíte další košík? Připravte si čerstvou smaženici, která voní jako celý les. Receptů najdete na internetu nespočet, ale nejlepší je osvědčená klasika.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min

20 min (20 min příprava)

9. 9. 2008 12:49

Suroviny

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

BronislavaP

22. 6. 2021 10:42

:yes:

Dajda

15. 11. 2016 06:22

Smaženice s česnekem se u nás nikdy nedělala, ale jeden čas jsem si oblíbila chlebové smažené topinky s česnekem, na které se nandaly houby, podušené na cibulce, a posypaly se nastrouhaným sýrem. Byla to dobrota. :yes:

spagetka

15. 11. 2016 06:20

Ivana Ch: V tom s tebou souhlasím, každý dle své chuti, to by bylo dost nudné, kdyby všechno všem chutnalo stejně ;-);-):yes::yes:

Ivana Ch

15. 11. 2016 05:04

Já taky do smaženice česnek nikdy nedávám, nechutná nám .Já ale česnek používám docela málo. To je ale naše věc. Bratrance manželka dělala smaženici vždycky s koprem.Maminčina kamarádka zase dělala smaženici s mrkví a strouhankou. Každý to děláme jinak a každý si na tom svém pochutná.

Jarda

27. 10. 2016 20:48

Franta: pravda naco je mít upravenou chlorovanou vodou? Příroda je mocná a chuť hub z lesa jen očištěných je nenahraditelná:yes:

Iva

29. 7. 2016 14:54

Delam podobne. Jen nakonec jeste pridavam ocet. Cesnek jsem nikdy nedala, ale muze to byt taky fajn. Houby nemyju, jen cistim klasicky nozem a krajim na kousky.;-)

Tomáš

14. 7. 2016 10:35

Ahoj, moc dobrota. U nás se houby jedí hodně a obyč smáža vždycky potěší. K mytí hub: Já vždy houby nakrájím, dám do misky a zaleji celé vodou. Nechám tak hodku, pak vodu sleju a pak vařím. Někdy si houby předvařím, pak je jen hodím na zpěněnou cibulku a už nedusím. Jen dochutím přidám vejce a hotovo. Chuť je uplně stejná :-Q

Danca

10. 4. 2016 17:23

spagetka: já taky dělám houby s česnekem. Připravuji je ale v tom případě bez vejce a smíchám je s uvařenými těstovinami, horké sypu parmazánem...:-Q;-):-K

Miquel

10. 4. 2016 17:20

spagetka: ;-) souhlas

spagetka

10. 4. 2016 17:07

Miquel: no a u nás vždy s česnekem, prostě sto lidí, sto chutí........;-)

Miquel

10. 4. 2016 16:57

Použita mrazená směs hub, jinak smaženice se u nás doma dělala vždy bez česneku.

spagetka

5. 4. 2016 12:35

Franta: k tomu mytí, čtěte komentář 22. 9. 2013 19:38:57 :-D:-*

magdalenka

5. 4. 2016 12:21

Franta: ja si myslím, že všetko čo konzumujeme, je potrebné pred varením umyť. Aj huby - nečistota, hmyz, slimáci...

Franta

5. 4. 2016 07:55

Docela obyčejná smaženice z hub. Samozřejmě, že je to moc dobré. Ale za těch asi 55 let co toto jím, jsem nikdy neslyšel, že by se houby umývaly. ÚPLNÁ BLBOST.!!!!!!!!!!!!!!!

Martina

6. 10. 2015 08:44

Teď jsem dovařila a první, co vypadlo z úst milované polovičky poté, co dostal svojí porci, bylo "sakra, to je dobrý". :)
Takže recept můžu jen doporučit. Pokud se bojíte toho česneku a že vám přebije chuť hub, tak buďte v klidu. Pokud ho tam nedáte moc, tak to jen provoní a chuť nenaruší.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: smaženice z čerstvých hub smaženice z hřibů jak se dělá smaženice recept na houbovou smaženici smaženice z václavek smaženice s vejci - z mražených hub jak se dela smazenice z hub houbová praženice praženice z hub nejlepší smaženice praženice jak udělat dobrou smaženici dobrá smaženice smaženice s houbami nejlepší smaženice z hub praženice recept jak udelat houbovou smazenici vyborna smazenice smženice smažnice

Suroviny: houby, cibule, sádlo, česnek, kmín drcený, vejce, sůl

TopRecepty.cz

Houbová smaženice

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6pX