Tatarák
Určitě jste již někdy ochutnali, nebo alespoň slyšeli, o tataráku neboli tatarském bifteku. Ideální je příprava z hovězí svíčkové, ale výborný je i z telecího. Příprava není složitá, ale je potřeba si pohrát s dochucením.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 878 kJ / 449 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,26 g |
Tuky | 16,55 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 567 mg |
Sodík | 166 mg |
Sůl | 0,37 g |
Sacharidy | 0,69 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jsou dva způsoby, jak maso připravit:
1) škrábání - maso bude dokonale odblaněno, bude křehké, jako pasta. Jediná nevýhoda je snad čas. Na 300 g masa přichystejte pevné nervy, asi na 1,5 hodinové škrábání.
2) umletí - ušetříte sice čas, ale ochudíte se o chuť.
btw. Já ještě tatarák potírám tatarkou! Nejenže tato slova k sobě pasují, ale chuti se pak nedá prostě už nic vytknout!
Z uvedeného množství je 10-12 porcí.
uri]vareni-s-laskou.blogspot.cz/2012/10/nezdrava-basta-tatarak.html
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 2. 2014 00:46
6. 12. 2013 01:22
Francouzi, v době před Bonapartem, měli v oblibě tatarák s ochucenou majonézou, která právě od toho masa dostala svůj název - tatarská omáčka
5. 12. 2013 23:06
26. 11. 2013 17:13
28. 1. 2013 14:37
2. 1. 2013 15:26
2. 1. 2013 15:16
27. 10. 2012 15:09
Tatarák je prostě delikatesa
26. 10. 2012 23:08
26. 10. 2012 19:29
26. 10. 2012 19:25
26. 10. 2012 16:25
26. 10. 2012 15:25
S novou technikou používám food procesor, nožový mixer. Sekám a sekám až se z masa udělá koule a ta se zvolna koulí v nádobce. To je z masa opravdu pasta.
Vyzkoušel jsem i francouzský způsob, sekat na drobné kousky a abych řekl nás to nenadchlo. Jsme odchováni českým způsobem.
26. 10. 2012 14:34
http://www.foodnetwork.ca/recipes/Eggs/Dairy/recip...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 10 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 13 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 14 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Právě bylo uvařeno:
Citrónová babeta
hellokittq.natq uvařila před 18 minutami
Maminčin rýžový nákyp
bohdana uvařila před 43 minutami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 52 minutami
Tuňáková pomazánka s kapary
Danoouch uvařila před 1 hodinou
Kynutý makový závin
Kamilana uvařila před 1 hodinou
Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Kika95 uvařil před 2 hodinami
Vepřová kýta na kmínu a česneku, zahuštěná jablkem
martiline uvařil před 3 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Tesmopsik uvařila před 3 hodinami
Babiččin králík na černo
AndelaC uvařila před 3 hodinami
Křehký mřížkový koláč
faluska uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak nakrájet cibuli. Zvládnete to bez říznutí i potoků slz. Poradíme, jak na to
Jak na dokonalý tvarůžkový tatarák: Zkuste fígl s máslem podle receptu z pořadu Prostřeno!
Karel Gott byl gurmán: Sám připravoval tatarák ochucený koňakem, za dobrou „čínou“ jezdil za Prahu a miloval vídeňský řízek s jemnou kaší
Další recepty
Tématické fráze: tatarák tatarak recept recept na tatarák tatarský biftek recept originál jak se dělá tatarák recept tatarak tatarák ze svickove jak udělat tatarák nejlepší tatarák tatarsky biftek jak pripravit tatarak nejlepší recept na tatarák nejlepší tatarák recept recepty tatarak recepty na tatarak originální recept na tatarský biftek falesny tatarak z hovezi zadni co do tataraku tatarák z mletého masa domací tatarak
Suroviny: hovězí zadní, žloutek, česnek, cibule, hořčice, kečup sladký, kmín drcený, sůl, pepř, chilli, omáčka worcesterová, chléb, olej
Tatarák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LWGW
29 názorů