jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  41 000  receptů

Tatarák

Tatarák
nahoru
Tatarák
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu:

Hovězí maso

Počet porcí Počet porcí: cca. 10-12

Suroviny:

Na tatarák budete potřebovat :

300g zadní hovězí/svíčková
2 žloutky
česnek
cibule
hořčice
kečup
drcený kmín, sůl, pepř, chilli, worchestova omáčka ...
topinky potřené česnekem

Postup přípravy receptu

Jsou dva způsoby jak maso připravit : 1) škrábání

2) umletí

1) maso bude dokonale odblaněno, bude křehké, jako pasta. Jediná nevýhoda je snad čas. Na 300g masa si přichystejte pevné nervy asi na 1,5 hodinové škrábání.

2) ušetříte sice čas, ale ochudíte se o chuť.

Takže, pokud už jste si maso připravili způsobem č.1 nebo 2 začneme s dochucováním. Každý jedinec má své chutě, proto záleží čistě jen na vás, co do tataráku šoupnete. Cibuli nakrájejte opravdu velmi na jemno, přidejte 2 žloutky a pak už jen dochucujte a ochutnávejte, jak nejlíp Vám chuť sedí.

Jakmile budete se vším hotovi, nechte tatarák chvilku odpočinout v ledničce a vrhněte se na topinky! Osmažte je na oleji, po vyjmutí je osušte v kuchyňských útěrkách a potřete česnekem.

Teď přichází nejlepší chvíle - natírání tataráku na ještě teplou topinku a šup s tím do pusy! :)))

Poznámka

btw. Já si ještě tatarák potírám tatarkou! Nejenže tyhle slova k sobě pasují, ale chuti se pak nedá prostě už nic vytknout!

http://vareni-s-laskou.blogspot.cz/2012/10/nezdrav...

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
3 6 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Tatarák"

autor: Dajda
vloženo: 12.03.2015 16:58:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Aneta: Tak to jsem se dozvěděla poprvé, že název Tataři vznikl z jejich bojového pokřiku. Co jsem četla já v odborné literatuře, jmenoval se tak jeden z mongolských kmenů, a v Evropě tak začali označovat Mongoly v době jejich velké expanze ve 13. století všeobecně. Evropanům to prý připomínalo latinské slovo tartarus, což znamená podsvětí nebo peklo. Mongolové vzbuzovali během svých nájezdů do Evropy velké zděšení, a tak se věřilo, že přicházejí z pekla. Že si dávali maso pod sedlo, nejspíše platí, ale většinou to nebylo hovězí. Jako kočovníci brali s sebou na své nájezdy ovce a kozy, které spásly, kde se co dalo. smajlik
Ale jaká je souvislost s tatarskou omáčkou, to tedy nevím, slepice s sebou asi nevozili a olej neměli ...... smajlik

autor: Francik90 (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.03.2015 16:29:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

K té tatarce jen takový výtažek: "A jaká je realita? Podle historiků jídla vznikl tatarský biftek na přelomu 19. a 20. století v Paříži, kde se začalo nabízet syrové hovězí maso se syrovým žloutkem, kapary a cibulí. Tehdy se mu ovšem říkalo americký biftek, ale protože se k tomuto jídlu podávala ještě tatarská omáčka, získalo po čase název tatarský biftek.
Zdroj: http://cestovani.idnes.cz/tatarak-ve-svete-02s-/kolem-sveta.aspx?c=A130212_125346_kolem-sveta_tom - Kdo by si snad myslel, že ho vymysleli snad Tataři, i když to zní romanticky ...

autor: Radim (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.01.2015 15:16:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kadlik: S 80 DEKA SE NENAJI ANI JEDEN CLOVEK NATOZ TRI BEZNE SEZERU S CTVRT KILA NA DVE TOPINKY

autor: Aneta (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.05.2014 22:49:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

casino: to jste mě pobavila smajlik Název tataráku podle tatarské omáčky? Název je odvozen od bojovníků, kteří si dávali maso pod sedlo na koni (což ho rozmělnilo na onen tatarák) a ti při boji pokřikovali "trrtrrr" .. viz http://www.odpovedi.cz/otazky/proc-se-rika-tatarskemu-bifteku-tatarsky-biftek

autor: Leo Fender (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.01.2014 23:46:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ja delam Tatarak z kila svickove a sezeru to sam na posezeni !!!!smajliksmajliksmajlik

autor: casino (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.12.2013 00:22:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Marky:, myslím, že autorka si z nás promyšleně utahuje a jen testuje kdo se chytísmajlik Ta tatarka na tataráku není nic nového pod sluncem.
Francouzi, v době před Bonapartem, měli v oblibě tatarák s ochucenou majonézou, která právě od toho masa dostala svůj název - tatarská omáčkasmajlik

autor: hanneton (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.12.2013 22:06:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Marky: je to jen tip, nikoho nenutím ;)

autor: Marky (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.11.2013 16:13:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tatarák muluji,ale jsem názoru,že nejlepší je naškrábaný.smajlikA co se týče tý tatarky?Nic proti,nechci autorce kazit chuť,ale fuj fuj fuj smajlik

autor: Kadlik
vloženo: 28.01.2013 13:37:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tatarák miluju... a pravidelně dělám. Ovšem - třicet deka na tolik porcí??? Minule jsem dělal z 80 deka falešné svíčkové, a ve třech jsme sežrali k večeři!smajlik

vloženo: 02.01.2013 14:26:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

RFrodo: Tatarská omáčkasmajlik

autor: Frodo (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.01.2013 14:16:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

...z autorčiny poznámky o tatarce jistě vypadl usměvavý smajlík, jinak si to nedovedu vysvětlit...

autor: zeno (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.10.2012 15:09:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

www.toprecepty.cz/recept/29827-tatarak/
Tatarák je prostě delikatesa smajlik

autor: Chambord
vloženo: 26.10.2012 23:08:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já osobně jsem nadšen z provedení a prezentace tohoto pokrmu. Snoubí se zde minimalismus se spektakulárním akcentem na odkaz tohoto pokrmu, jehož historie se neváže s Francií, jak bylo mylně předesláno, ale zavádí nás do dob dávno minulých, kdy Tataři usurpovali polovinu Evropy, jež se bránila seč mohla jejich nájezdům, které byly podporovány dostatečnou výživovou hodnotou v PODOBĚ SYROVÉHO MASA POD SEDLEM, proto vznikl název tatarský biftek, neboť zadek tatarského nájezdníka vytvořil z pod sedla schovaného kusu masa totální šmelc, který byl už tehdy považován za pochoutku, jež splňovala všechny parametry dokonalého pokrmu plného nutriční a ostatní výživové hodnoty.

autor: BILKOVAI
vloženo: 26.10.2012 19:29:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je to neskutečná dobrota. Komu nevadí syrové maso, tak si určitě pošmáknesmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Svetlana
vloženo: 26.10.2012 19:25:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

...vloni jsme dostali asi kilo svíčkové z mladého býka od soukromníka...udělali jsme mísu tataráku a nestačili asi dvě hodiny smažit topinky...neskutečné orgie smajlik...vzpomínám, utírám klávesnici a posílám bodík...

autor: hanneton
vloženo: 26.10.2012 16:25:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nonya: Děkuji za připomenutí, o tomhle způsobu jsem tedy ještě neslyšela...ale asi zůstanu věrná tomu škrábání,kousky by mi asi vadily..

autor: Drobek
vloženo: 26.10.2012 15:25:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mně kdysi jeden profesionál poradit 4x přemlít, to udělá z masa pastu. Vyzkoušel jsem a funguje to.
S novou technikou používám food procesor, nožový mixer. Sekám a sekám až se z masa udělá koule a ta se zvolna koulí v nádobce. To je z masa opravdu pasta.
Vyzkoušel jsem i francouzský způsob, sekat na drobné kousky a abych řekl nás to nenadchlo. Jsme odchováni českým způsobem.smajlik

autor: Nonya
vloženo: 26.10.2012 14:34:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik musim ta sklamat ale je este tretia metoda okrem, mletia a skrabania jednoducho to maso pokrajat -posekat na male kusky ( tak to robia vo Francuzsku odkial je tatarak ). Aj tak bod odo mna smajlik ja mam tataraky velmi rad
http://www.foodnetwork.ca/recipes/Eggs/Dairy/recip...


Přidat komentář

Váš komentář se na stránkách zobrazí až po jeho ověření kliknutím na odkaz v emailu, který vám ihned zašleme na vyplněnou emailovou adresu. Z daného počítače poté můžete psát další komentáře bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

tatarak recept tatarák originál recepty na tatark jak se škrábe maso na tatarák tararak jak připravit maso na tatarák recept tatarak tatarák videorecept originální recept na tatarský biftek recept na tatarák jak se dělá tatarák škrábání tataráku tatarák nejlepší recept na tatarák tatarák z hovězího zadního top recepty tatarák tatarák z falešné svíčkové recepty na tatark suroviny na tatarák nejlepší tatarák recept jak škrabat maso jak udělat tatarák tatarak nejlepsi recept jak na tatarák tatarák ze svickove recepty na tatarak recepty tatarak škrábání masa na tatarák tatarský biftek recept originál tatarák z hovězí svíčkové co do tataraku kuřecí tatarák francouzsky tatarak tatarák recepty tatarak ze svickove recept tatarák recept originál jak skrabat tatarak jak škrábat maso na tatarák jak pripravit tatarak skrábání masa nejlepší tatarák top recept na tatarák



Copyright © 2008 - 2015 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partner: Videorecepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty | Google+ | přihlášení přes Facebook
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz