Houbová zelňačka s čočkou
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 482 kJ / 1 310 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,75 g |
Tuky | 28,67 g |
Vláknina | 91,23 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8,05 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 152,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Podávame s kyslou smotanou a čerstvým chlebom.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 1. 2014 18:27
hosta: a so sušenými hubami je to báseň!
18. 1. 2014 13:15
tak ta musí být taky moc dobrá - našla jsem ji, až když jsem přidávala tu svou - v létě s houbama zkusím taky
18. 1. 2014 13:12
Dája: u nás veľmi chutí. A na druhý deň, ako uvádzaš, ešte chutnejšia. Vďaka za komentár.
18. 1. 2014 12:46
I tato polívka je zajímaváUrčitě bude moc dobá i na další den,když se všechny chutě rozleží
4. 12. 2012 10:03
Eliza: ak poznáš vaše chute, tak to nevar, nemá to zmysel - týrať týmto svoju rodinu. Uvar, čo vám chutí.
(Mimochodom, mne by u teba chutilo...)
(Mimochodom, mne by u teba chutilo...)
3. 12. 2012 22:58
magdalenka:Tak jsem ty odkazy zkoukla všechny a některé se mi líbí. Asi je to nějaká slovenská specialita. Sama píšeš, že se Ti kombinace zprvu nezdála...
Ovšem nevím, kde vzal původ zde projevený názor, že čočka nijak nechutná, nebo resp. je chuťově nevýrazná. To bych spíš konstatovala o rýži, ale o čočce určitě ne. Čočka člověku buď chutná, nebo nechutná. Proto nemůže být indiferentní.
Recept ráda zkusím, uvidíme, co na to druzí. Ovšem já znám jejich chutě...
Ovšem nevím, kde vzal původ zde projevený názor, že čočka nijak nechutná, nebo resp. je chuťově nevýrazná. To bych spíš konstatovala o rýži, ale o čočce určitě ne. Čočka člověku buď chutná, nebo nechutná. Proto nemůže být indiferentní.
Recept ráda zkusím, uvidíme, co na to druzí. Ovšem já znám jejich chutě...
3. 12. 2012 20:56
Ďakujem za body a zdravím priaznivcov šošovice, húb a kyslej kapusty!
3. 12. 2012 20:49
Eliza: Doporučujem ti vyskúšať a možno zmeníš názor na moje patlaniny. Vedela som veľmi dobre, čo chcem a čo idem variť.
Zhruba pred 15 rokmi som v reštaurácii na jedálnom lístku uvidela kapustnicu s fazuľou a klobásou. So zvedavosťou a miernymi obavami som si objednala, nezdala sa mi kombinácia kyslej kapusty a fazule. Odvtedy patrí u nás v rodine k najobľúbenejším. Potom som v Maďarsku ochutnala niečo takéto http://www.toprecepty.cz/recept/15435-moje-cockova... a http://www.toprecepty.cz/recept/24152-cockova-zeln... a potom už bol krok k nahradeniu mäsa hubami v polievke.
Šošovica je chuťovo dosť nevýrazná, naučila som sa ju využívať aj na šaláty. Napr.http://www.toprecepty.cz/recept/30144-cockovy-sala...
http://www.toprecepty.cz/recept/27773-cockovy-sala...
http://www.toprecepty.cz/recept/17054-cockovy-sala...
http://www.toprecepty.cz/recept/17052-cockovy-sala...
Doteraz u mňa chutilo každému. (Ale je možné, že sa pretvarovali...)
Zhruba pred 15 rokmi som v reštaurácii na jedálnom lístku uvidela kapustnicu s fazuľou a klobásou. So zvedavosťou a miernymi obavami som si objednala, nezdala sa mi kombinácia kyslej kapusty a fazule. Odvtedy patrí u nás v rodine k najobľúbenejším. Potom som v Maďarsku ochutnala niečo takéto http://www.toprecepty.cz/recept/15435-moje-cockova... a http://www.toprecepty.cz/recept/24152-cockova-zeln... a potom už bol krok k nahradeniu mäsa hubami v polievke.
Šošovica je chuťovo dosť nevýrazná, naučila som sa ju využívať aj na šaláty. Napr.http://www.toprecepty.cz/recept/30144-cockovy-sala...
http://www.toprecepty.cz/recept/27773-cockovy-sala...
http://www.toprecepty.cz/recept/17054-cockovy-sala...
http://www.toprecepty.cz/recept/17052-cockovy-sala...
Doteraz u mňa chutilo každému. (Ale je možné, že sa pretvarovali...)
3. 12. 2012 17:17
Eliza: ale Eli, vždyť se nikdo nezlobí
3. 12. 2012 17:05
Já taky ne. Tohle zkusím a uvidím...
Jako jedna z mála zde znám Magdalenku osobně. A víte, co je na ní - kromě spousty jiných předností - sympatické? Nebere se smrtelně vážně a nezlobí se za názor druhých...
Františko, díky, zkusím.
Jako jedna z mála zde znám Magdalenku osobně. A víte, co je na ní - kromě spousty jiných předností - sympatické? Nebere se smrtelně vážně a nezlobí se za názor druhých...
Františko, díky, zkusím.
3. 12. 2012 16:53
porada: já taky ne
3. 12. 2012 16:51
Moje nej uprava cocky je cockova polevka s kysanym zelim.Takze kdyz tam pridam jeste houby(coz mi nikdy nenapadlo), bude to primo zazitek pro labuzniky!Dekuji tudis timto Magdalence.
3. 12. 2012 15:56
Už se sem nemohu vracet, protože dostávám chutě, ale ještě jsem tu neviděl od Magdalenky špatný nebo spatlaný recept.
3. 12. 2012 14:28
Elizo neboj vyborne se to doplnuje :) jen teda musite mit radi lusteniny
3. 12. 2012 11:19
Mě to tedy "spatlané" nepřijde, protože kyselé zelí a houby jdou báječně dohromady a čočka není moc chuťově výrazná, ta to jen zahustí a dodá energii. Mě se ta polévka líbí, podobnou děláme doma dost často a nikdy si nikdo nestěžoval Magdalenko, posílám hezký, kulatý 15. bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 4 hodinami
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 9 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 11 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno 6. 5. 2024 13:01
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno 6. 5. 2024 12:15
Právě bylo uvařeno:
Muffiny s kousky čokolády
JitkaSchusterova uvařila před 53 minutami
Kakaový zákusek s tvarohem a meruňkami
Miska2 uvařila před 1 hodinou
Domácí kmínový chleba
knedlifek uvařila před 2 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Miiichiii21 uvařil před 2 hodinami
Brownie
Terinkacicinka uvařila před 3 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Mensi uvařil před 3 hodinami
Placky s medvědím česnekem
MarcelaPa uvařil před 3 hodinami
Nadýchaný perník
MartinaKucharka uvařil před 3 hodinami
Vepřová kýta po uhersku
Ivet88 uvařila před 3 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
eskymak uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Slavná americká pink lemonade se připravuje z citronů, skvěle osvěží a typicky růžovou barvu jí dodá netradiční surovina
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: zelnacka s cockou zelňačka z kyselého zelí s houbami zelňačka s červenou čočkou čočka s houbami krkonošská zelňačka z cockou houbová zelňačka zelnacka s houbami zelňačka energie zelňačka s cockou recept zelňačka z červené čočky zelnačka s čočkou a houbami recept zelnačka s čočkou zelňačka s s čočkou recept houby čočka zelňačka madarska houbova polevka kysele zeli recepty po maďarsku zelňačka z hlávkového zelí s fazulou zelnacka s houbami vánoční zelňačka s čočkou
Suroviny: zelí kysané, čočka zelená, houby lesní, voda, sůl, pepř, kmín celý, koření nové koření, bobkový list, maggi, cibule, olej, mouka hladká, česnek, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, smetana zakysaná
Houbová zelňačka s čočkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j61P
34 názorů