

Zelňačka z hlávkového zelí
Suroviny
- 1/4 hlávky menšího zelí
- 2 brambory
- klobása (jakou máme)
- 2-3 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček celého pepře
- kmín
- zeleninový masox
- sůl
- cibule
Postup přípravy receptu
Na sádle zesklovatíme cibuli, přidáme nakrájené zelí, zalijeme vodou, přidáme nakrájené brambory, koření, klobásu a vaříme do změknutí.
Zahustíme jíškou a ochutíme citronem nebo octem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zelňačka z hlávkového zelí
-
isindy: Díky,mám radost,že jsi polévku pochválila...
-
výborná
přidávám i fotku a bod
-
Polévka je skvělá, já dávám do základu kostičky anglické slaniny a místo klobásky dám nakonec játrovou zavářku, je to sice zvláštní, ale polévka má zase jiný rozměr, super recept
-
Je to jednoduché a výborné. Zelňačku mám rád do kysela, tak si pak do své porce trochu octa a dílo je dokonáno do úplné parády! Ale jasně, že to nemusí chutnat takto každému.
-
Žiju na Novém Zélandě uz 13 let rad vařím, zelñacka je supe
-
Nejlepší zelnáčka... taky dělám z hlav. Zelí za mě prostě jednička
-
Výborná a chutná
-
Ahoj.Teprv ted ji delam,ale ten postup jsi mohla mit podrobnejsi
-
MílaO.:To mě těší
-
Výborná polévka. Znám i jiné recepty, ale tenhle asi bude vítěz. Díky!
-
ricardo:To jsem ráda že zelňačka chutná v takové dálce
-
bydlim v andaluzii uz 25 let a varim rad zelñacka je superwww.toprcepty.cz
-
Jednoduchý receptík a opravdu výborně chutná!
Děkuji za něj!
-
jo - a mám ji taky do červena - díky klobásce a paprice, díky za skvělý recept
-
právě jsem ji dovařila - opravdu je to mňamka, mám ji na zejtra k obědu, dávám bodík a vřele doporučuji