

Čočková zelňačka s masovými knedlíčky
Suroviny
- 300 g čočky
- 700 g kysaného zelí
- pepř
- bobkový list
- kmín
- sůl
- voda
- tekuté polévkové koření (kdo používá)
- Na knedlíčky:
- 300 g mleté maso - vepřové - vepřové plecko
- 1 vejce
- sůl
- 2 PL strouhanky
- 1 PL polohrubé mouky
- 1-2 stroužky česneku
- pepř
- zakysaná smetana
Postup přípravy receptu
Prebratú umytú šošovicu dáme variť s bobkovým listom do vody.
Zvlášť dáme variť do vody kyslú kapustu s čiernym korením a rascou, varíme cca 15 minút.
Do mletého mäsa vpracujeme ostatné prísady, formujeme knedlíčky - guličky o primere cca 3 cm. Necháme odstáť.
Keď je šošovica skoro úplne uvarená, osolíme, vložíme knedlíčky a uvaríme ich - cca 8 minút - ochutnáme po uplynulej dobe, príp. dovaríme.
Do šošovice s knedlíčkami vlejeme uvarenú kyslú kapustu, dochutíme a vypneme zdroj tepla.
Poznámka od kuchařky
Servírujeme s kyslou smotanou.
Je možné aj zasmažiť, ja som dnes od zásmažky - jíšky upustila.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Čočková zelňačka s masovými knedlíčky
-
Tak tuhle mňamku bych si dala i já
+6
-
Taky se mi polévka líbí
-
To musí být potom "kanonáda"
Čočku i zelí máme rádi, takže proč ne?
-
HankaPu: Bude mi potešením...ja ju vlastne varím aj tak, že do skoro - uvarenej čočky dám surovú kyslú kapustu, varím a potom neskôr knedlíčky, je to v podstate jedno, hlavne, aby tam všetko bolo...Je dobré knedlíčky výraznejšie ochutiť korením, cesnakom a príp. aj pálivou paprikou, chuť sa vyvarí do polievky. Na druhý deň je odstáta a zas lepšia.
-
Magdi,tak tahle polévka by nám určitě chutnala
brzo vyzkouším
+
-