Špalíčky z vepřové panenky se smetanovou omáčkou, parmezánem a chřestem
Opečená panenka s křehkým a šťavnatým chřestem vařeným s máslem, podlitá smetanovou parmazánovou omáčkou podávaná s pečenými rozmarýnovými brambory potěší nejen vaše chuťové buňky, ale vypadá i krásně na talíři.
Suroviny pro 1 porce
1 porce
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 5. 2016 15:46
25. 1. 2013 20:47
23. 1. 2013 23:02
Abych pravdu řekla, tak já osobně mám radši právě Grand Moravii,je jemnější, pravý parmezán je na můj vkus hodně pikantní - štipkavý, ale manžel ho miluje, takže mu občas udělám radost
Ivusa: Tak nahradit se dá určitě i něčím jemnějším, nemusí to být zrovna parmezán...Ale právě ve spojení s tím chřestem je to hrozně dobrá kombinace, původně to byla hokus - pokus, prostě zbytky v ledničce a výsledek byl nakonec i jedlý Možná bych zkusila Gorgonzolu, nebo naši Nivu, ta je taky taková pikantnější, celkem dobře se ve smetaně rozpouští a možná by to šlo i s tím chřestem Dobře rozpouštět by se měl i Ementál...Taková omáčka bude i krémovější....Tak snad jsem poradila
23. 1. 2013 18:22
23. 1. 2013 18:14
Keby som bola rozumela, nebola by som sa pýtala...!
U nás je Parmezán Parmezán a žiadne "napodobeniny" nenesú taký názov.
Alexiss, myslím, že ste na niektoré slová príliš háklivý (zvlášť ak niekto píše po slovensky) a že by ste mohli myslieť aj na to, že ak sa niekto niečo pýta, nemusí vždy žiť v Čechách alebo na Slovensku a teda nemusí vdžy poznať rôzne náhražky.
Určite Váš Gran Moravia je jedlý syr, ale nie všetci máme možnosť poznať českomoravský Parmezán.
Preto som sa opýtala a očakávala odpoveď civilizovanou formou.
Vidím, že je lepšie sa nepýtať, hlavne ak odpovie niekto, kto nie je autor receptu.
Do Wikipedie môže prispieva každý, kto sa prihlási a tak jej autentičnosť nie je vedecky podložená.
23. 1. 2013 17:07
23. 1. 2013 17:02
23. 1. 2013 16:58
23. 1. 2013 16:54
Parmezán (Parmigiano Reggiano) existuje len jeden.
23. 1. 2013 15:05
ale jinak
23. 1. 2013 14:41
23. 1. 2013 14:13
23. 1. 2013 12:00
23. 1. 2013 11:14
23. 1. 2013 10:33
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 2 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 5 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 7 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 10 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 12 hodinami
Salát s pečeným květákem a granátovým jablkem
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 39 sekundami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 6 minutami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 25 minutami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Javor uvařila před 1 hodinou
Pečené vepřové koleno
Jirik S uvařil před 2 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
panilek uvařila před 4 hodinami
Cikánská hovězí pečeně
Vanda_A uvařila před 5 hodinami
Gnocchi po česku - se zelím a slaninou
Denny2111 uvařila před 6 hodinami
Hovězí guláš z kližky
Vivikina uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve: Šťavnaté jemné masíčko ve smetanové omáčce skvěle ladí s kolínky
Jak připravit panenku? Poradíme vám tipy, jak dosáhnout šťavnaté a zároveň křupavé vepřové panenky
Který chřest se musí oloupat a jak jednoduše na to, vám prozradí naše názorné video
Další recepty
Tématické fráze: veprova panenka s omackou vepřová panenka na smetaně vepřová panenka na smetaně recept panenka se smetanovou omáčkou vepřová panenka s parmazánem vepřová panenka recepty s omáčkou veprova panenka omacka vepřová panenka vepřové maso s chřestem panenka na smetaně omacka k veprove panence vepřová panenka v parmazánu vepřove s chrestem panenka s parmazánem omáčka z vepřové panenky kuchař ví panenka vepřová panenka na smetaně recepty vepřová panenka recept špalíky z vepřové panenky smetanová omáčka s parmazanem
Suroviny: panenka vepřová, sůl, pepř čtyř barev, olej, chřest, máslo, smetana na vaření, parmazán, brambory, sůl, pepř, rozmarýn
Špalíčky z vepřové panenky se smetanovou omáčkou, parmezánem a chřestem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mXq3
16 názorů