Steaky z vepřové panenky se zeleninou

Merylas Kuchař:

Minutky 36 názorů

516

Suroviny

Vepřová panenka
steakové koření
sůl dle potřeby
olej
hladká mouka
mražená zelenina (baby karotka, brokolice, nebo jiná)
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku nakrájíme na hrubší plátky, velmi mírně a jemně naklepeme - spíš jen roztáhneme do stran. Můžeme naklepat i hranou ruky nebo vůbec, jak je kdo zvyklý. Okořeníme a osolíme podle potřeby.

  2. Prudčeji opečeme v rozpáleném oleji po obou stranách, vyjmeme a udržujeme na teplém místě. Výpek zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vodou, přidáme v mikrovlnné troubě rozmrazenou zeleninu a necháme provařit.

Poznámka

Jelikož jsem na vlastní fotky k tomuto receptu opravdu nebyla moc pyšná, tak jsem je odstranila.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 351 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Steaky z vepřové panenky se zeleninou

  • planeta planeta

    dobré a oblíbené, pěkné foto:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    BILKOVAI: Ivetko, děkuji za přidané, moc hezké fotečky:-*:-K

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Naložila jsem do olivového oleje s šalvějí , bazalkou a drceným pepřem, nechala uležet 2 dny a bylo to moc dobré:-*:-p:yes: Jako přílohu jsem zvolila opečené brambory a ochucenou zakysanou smetanu. Bodík a obrázky už posílám;-)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Eli, já jsem si to tak trochu myslela, ale raději jsem se zeptala zkušených.:-8 Děkuji:-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    BILKOVAI: Ivetko, já se řídím podle barvy opečení, ale myslím tak 3-4 minutky z každé strany.

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Chtěla jsem se zeptat, jak dlouho se z každé strany opékají, aby byly jemně narůžovělé? Děkuji za radu:-K

    Odpovědět

  • sinuhet sinuhet(neregistrovaný)

    Moc dekuju za skvely recept,chutnalo.Urcite doporucim :D diky

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Lucky G.: To jsem opravdu ráda, děkuji:-K

    Odpovědět

  • Lucky G. Lucky G.(neregistrovaný)

    :yes:
    vyskusane, chutilo!

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Eliza: Eli, moc děkuji za nádherné fotečky, které jsi přidala.:-*:-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Jejda, Čokoládko, moc děkuju za pochvalu...předtím jsem měla otevřený recept, tak jsem tvůj komentář ještě nemohla vidět...:-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Mery, dělala jsem dnes panenku se zeleninou podle tebe, tak jsem ti poslala fotky. Až budeš mít svoje, ráda je posunu dozadu. ;-):-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Eli:-K, to jsou nádherné fotky!
    Merylas, pamatuji i Tvoji fotku a byla hezká...:-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Merylásku, vrať sem tu fotku...prosím. Ty tvoje obrázky jsou jedny z nejkrásnějších zde a jsou jedním z důvodů, proč jsem se do těchto stránek zamilovala...:-K
    Přece se nenecháme odradit nějakými rychlokvašenými rádoby "odborníky", kteří viděli pár televizních pořadů...;-):-*

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-Oať koukám jak koukám, "zprasenou" surovinu nevidím:-O......nechápu, jak to "znalec" myslel (musím přiznat, že mě jeho koment rozesmál:-8 ).......pokud panenku dělá v jiné úpravě, nemusí se pohoršovat nad touto.
    A oblohu si přece udělá každý podle chuti. Pana Pohlreicha mám moc ráda (a znám i jeho odpor k zeleninovému chroští na talíři), ale když na mě přijde chuť, udělám si přesně takovou oblohu, jakou on odsuzuje:-D:-D:-D

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo