Vepřová panenka s bramborovo-kukuřičným dortíkem a sýrovou omáčkou, ozdobené slaninou

PatrikChefLizoTomis Kuchař: PatrikChefLizo…

Doba přípravy: 30 - 45 minut (minutka) 1 porce Vepřové maso 10 názorů

Suroviny

400 g vepřové panenky
250 g brambor
1 menší konzerva kukuřice v nálevu
100 ml 12 % smetany na vaření
100 g sýru (je jedno jakého dle chuti)
1 cibule
4 plátky slaniny
sůl
olej
mléko
máslo
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Panenku očistíme od blan, osolíme a potřeme olejem. Na pánvi nebo grilu maso zatáhneme, ať se udělá krusta (obal), který nepustí šťávu při pečení.

  2. Maso s plátky slaniny (uzeniny) na panence, s očištěnou cibulkou a nakrájenou, dáme na pekáč, podlijeme vodou a pečeme na 180°C cca 25 minut. Panenku vyjmeme (slaninu dáme bokem na ozdobu) a filírujeme na plátky.

  3. Očištěné brambory dáme vařit do osolené vody na cca 15 minut. Uvařené brambory vyjmeme a scedíme. Takto uvařené brambory rozšťoucháme s máslem a mlékem, přidáme procezenou kukuřici z nálevu a lžící zamícháme do bramborové kaše. Na talíř dáme formičku ve tvaru krychle a vyplníme směsí do příslušného tvaru.

  4. Smetanu nalijeme do hrnce, přivedeme lehce k varu, až je smetana horká, přidáme sýr (modrý, parmezán atd., dle chuti) a mícháme, než se sýr spojí se smetanou. Tyto 3 hotové suroviny dáme na talíř podle fotky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová panenka s bramborovo-kukuřičným dortíkem a sýrovou omáčkou, ozdobené slaninou

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    PatrikChefLizoTomis: Patriku, zrovna takhle bych to neformulovala :-)) - jen uz varim delsi dobu a bavi me to.
    Mel bys postup receptu upravit. A kdyz uz jsme u toho - v receptu pouzivas anglickou slaninu, ale na fotce to spis je jako libove uzene maso? Nebo to jen tak vypada?

    Odpovědět

  • cathleen:ano mate pravdu pri psani postupu sem si neuvedomil zakladni postpy.. jde videt ze ste na vysoke urovni

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Moc hezký recept, těším se na další...:yes::-p

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-) Tome, moc hezky vypadající recept. Jen si myslím, že osolením panenky 2 hodiny předem z ní vytáhnete vodu (šťávu)...že byste ji před vložením do trouby měl ze všech stran opéct (a tím zatáhnout). A bude ještě po třičtvrtě hodině pečení při 180°C šťavnatá? Přece jen je to minutkové maso, nejkvalitnější z vepřového.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Luxusní papáníčko:yes:

    Odpovědět

  • děkují všem .. až budu mít volno zapár dni dam tu další recepty.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :yes::yes: super, jen ten název, než jsem celý přečetla;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Patriku, koukám, že už jedeš jako ďas:-D-máš 4.bod:yes:

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

  • 1974andrea 1974andrea

    Máš pěkné recepty,ale pokud můžu teda mluvit za sebe,zdá se mi lepší dát jako hlavní pouze jednu fotku,je to takové přehlednější. Ale ty ostatní tam taky nech;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřové medailonky se sýrovou omáčkou vepřová panenka recepty panenka se slaninou sýrová omáčka k panence vepřova panenka obalená v krustě vepřové plátky se sýrovou omáčkou vepřova panenka v bramboraku recept panenka se slaninou vepřová pečeně se slaninou veprova panenka s bramboraky ozdoby ze salámů a sýrů panenka s anglickou slaninou vepřová panenka vepřový plátek se sýrovou omáčkou sýrová sekaná v bramborové krustě vepřová pečeně s anglickou slaninou syrová omáčka k vepřové panence vepřové maso se slaninou syrova omacka k veprove peceni štáva k minutkové vepřové panenc

Zapomněl/a jsem heslo