Velikonoční jidáše řezané
Toto sladké kynuté pečivo se tradičně podává na Zelený čtvrtek. V tomto receptu si přípravu usnadníme tak, že jednotlivé jidáše netvarujeme, ale ukrajujeme z rolády, kterou naplníme máslem, rozinkami a mandlemi a ochutíme skořicí a vanilkou.
Suroviny pro 2 plechy
2 plechy
Nutriční hodnoty
Energie | 14 811 kJ / 3 540 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,07 g |
Tuky | 158,83 g |
Vláknina | 28,20 g |
Cholesterol | 1,03 g |
Sodík | 654 mg |
Sůl | 1,53 g |
Sacharidy | 435,48 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept pochází z "kuchařky " z roku 1949.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 4. 2013 17:02
31. 3. 2013 12:30
Opravdu vypadjí krásně, +5
31. 3. 2013 12:05
Jana Remkova: Mouka je "Předměřická pšeničná jemná celozrnná plnohodnotná - celé zrno s klíčkem". Toť celý nazev na žlutém sáčku.
Výrobky tolik nevyběhnou ale jsou trvanlivější (pokud se po nich nezapráší hned) a zdravější.
Výrobky tolik nevyběhnou ale jsou trvanlivější (pokud se po nich nezapráší hned) a zdravější.
31. 3. 2013 09:54
Vypadají luxusně-příští rok vyzkouším!
31. 3. 2013 00:55
Vůbec nevím, co je to za mouku, celozrnná s klíčkem a určitě jsem ji tady nikde neviděla. Ale ty jidášky jsou krásné a dala bych si..
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 5 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 7 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 18 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 22 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Právě bylo uvařeno:
Vepřová bratislavská plec
esindler@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Italská čočková polévka
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Vepřová játra - luxusní
Haniina uvařil před 2 hodinami
Kuřecí prsa v zeleninové krémové omáčce
esindler@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Cibulový quiche
Veronika.cho uvařila před 3 hodinami
Vajíčková pomazánka ze tří ingrediencí
Marketa Volfova uvařila před 3 hodinami
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
esindler@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Sádlové rohlíky se škvarkovými knoflíčky
Rorejsek uvařila před 5 hodinami
Zapečené brambory s hermelínem
Peter xx uvařila před 6 hodinami
Podzimní čočková polévka s křenem
Petra Dvor. uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: recept na velikonoční jidáše fenykl velikonoční jidáše jidáše se skořicí jidáše s rozinkami recept na jidase jidáše jidase z praskoveho droždí jidáše velikonoční recept na velikonoční jidáše velikonoční jidáše se skorici velikonoční jidáše recept jidas s rozinkami velikonoční jidášky recept velikonoční jidáši se skořicí recept na velikonoční jidáše se skořicí jidase-zviřatka jidase zviratka recept na řezané cukroví klasické jidáše medové jidáše se skořicí
Suroviny: mouka polohrubá, mouka celozrnná, máslo, cukr moučkový, mléko, žloutek, sůl, droždí, kůra citronová, fenykl, vejce, máslo, rozinky, mandle, cukr vanilkový, skořice
Velikonoční jidáše řezané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DZ9Y
5 názorů