Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rillettes de Connerré - francouzské dušené vepřové

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 480 min Doba přípravy: 480 min

480 min (480 min příprava)

23. 5. 2013 11:22

Suroviny

Porce: strašně moc

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie34 930 kJ / 8 348 kcal
Bílkoviny1 252,60 g
Tuky368,00 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 3,22 g
Sodík 3,03 g
Sůl6,00 g
Sacharidy5,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dělám ho už léta podle tohoto receptu, který jsem jen malinko upravila: http://olivovakucharka.webgarden.cz/rubriky/seznam...

A jak už jsem se zde v komentářích zmínila, a tento recept je toho důkazem, vaříme z trojnásobné dávky, celkem tedy z devíti (ne, to není překlep) kila masa a sádla :-) Vzhledem k časové náročnosti se toto množství vyplatí. Maso se navíc nezkazí, a když je zavaříte, vydrží vám o to déle.

Pokud se Vám stýská po opravdu dobrých vepřových konzervách (tzv. "Vepřové maso ve vlastní šťávě"), věřte, že až si tuto dobrůtku vyrobíte sami, tak na konzervy ani nevzdechnete. Rillettes totiž není tak dobré jako ony - je mu chutí blízké, ale kdybych to měla porovnat, bylo by to asi jako boj mezi chlebem s marmeládou a buchtami od babičky .-)

Kupte opravdu pěkné maso, připravte se na puchýře od krájení masa, nenechte se odradit dobou přípravy - stokrát se Vám to vrátí při konzumaci. Mimochodem, doporučuji dát na ledničku alarm - rillettes totiž "záhadně" mizí, hlavně v noci :-)

A protože je jiný než ty ostatní, dovolila jsme si ho sem vložit. Fotky bohužel nemám (budu muset založit na novou várku..., kdyby přijela Magdalenka :-))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

danielle72 danielle72

23. 5. 2013 11:35

Nikina: Díky:-8:-8:-K

danielle72 danielle72

23. 5. 2013 11:34

magdalenka: 750 ml se dává na základní várku, která se dělá cca ze 3 kil, takže ano - a máš to ve dvou hrncích, takže 1,5 litru vody na hrnec. Můžeš jí ale dát trochu méně a pak ji samozřejmě podle potřeby dolévat.

magdalenka magdalenka

23. 5. 2013 11:30

Dani a voda - vyše 2 litre?

Nikina Nikina

23. 5. 2013 11:25

danielle72: asi ses překlepla, má tam být 15g soli na 1kg masa ;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rillettes z vepřového masa rilette rilletes rillets recept na pravé rillettes recept na rilletes rillettes dusene veprove rillettes recept rilletes recept francouzské sádlo pomalu dušené vepřové maso veprove rilletes francouzské rilletes rillettes de maso v sádle maso v sádle pomalu dušené vepřové francouzské vepřové maso francouzské vepřové ve vlastní šťávě

Suroviny: sádlo, kotleta, krkovice vepřová, plecko, voda, pepř mletý, sůl mořská

TopRecepty.cz

Rillettes de Connerré - francouzské dušené vepřové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lkg6