Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové ve vlastní šťávě

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min

180 min (60 min příprava + 120 min tepelná úprava)

29. 12. 2009 09:04

Suroviny

Porce: ?

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Je to vynikající pochoutka na chleba.Příště zkusím tuto směs ochutit buď čenekem,nebo osmaženou cibulí.Tady se prostě meze nekladou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

magdalenka

31. 10. 2020 14:54

ruda43: Moribundus možno nie, ale Clostridiumbotulinum áno, ten vytvára spóry, ktoré sú termorezistentné. Práve v anaeróbnom prostredí vyklíčia jeho vegetatívne formy produkujúce toxín botulín, ktorý je už termolabilný...A otrava botulotoxínom ohrozuje život. Preto dvojité zaváranie.

Frantiska

31. 10. 2020 14:48

ruda43: https://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/domaci-m...
V konzervárnách se používá sterilace při teplotě 120 °C, v domácích podmínkách je nutné potraviny sterilovat dvakrát s časovým odstupem. Maso, ale i zeleninu či houby ve slaném nálevu zavařujte první den 2 hodiny při 100 °C, nechte vychladnout a po 24 hodinách zavařujte opět při 100 °C alespoň hodinu. Zničí se tím všechny bakterie, jejich spory a případně vzniklý botulotoxin (jedná se o látku bílkovinné povahy citlivou na vysoké teploty). Klasické zavařování postačí, pokud obsah ve sklenicích chrání kyselé prostředí z octového nálevu nebo přirozeně se vyskytující kyseliny z ovoce nebo například rajčat.

ruda43

31. 10. 2020 14:29

Karel Kosek: Vařím jenom jednou,asi 3 hodiny a jsou výborný,proč zavařovat 2x??Takovou dávku varu by nepřežil ani moribundus..:-D

Karel Kosek

29. 4. 2017 11:30

Vepřové ve vlastní šťávě dělám již roky.Bůček,plecko,krkovici,jednotlivě,nebo namíchám./syrové/Pokud ho chci mít jako dobrou večeři na chleba,namelu na velké šajbě.Pokud třeba k použití např.do rizota tak nakrájím na 2x2 cm.nebo jako vrabce3x3cm k KVZ.Do každé sklenice lžičku soli,trochu kmínu,vyzkoušejte i osmaženou cibulku.Navrch stroužek,nebo víc ,podle vaší chuti.Nahoru kůži z bůčku a dvě lžíce převařené vody.Naplnit asi 2cm pod okraj.Šroubovací víčko dobře utáhnout.Víčka dávám i opakovaně.Vařit při 100st,celé ponořené 2 hodiny.Přes noc nevyndávám sklenice,druhý den vařím znova 2 hod.Pak vytáhnout a nechat na chladném místě ochladit.Skladovat nejlépe v lednici,ale i v chladné spíži.Nejdéle jsem otevřel po půl roce/v ledničce/.Je to pochoudka.Tak je možné udělat i ptáčky,ražniči,prejt,vlastně jakékoli maso mít rychle přichystané k příloze.

ginasouth

18. 6. 2016 11:10

Lenka: nameleme nahrubo

ginasouth

18. 6. 2016 11:09

Tak to dekuji a hned po nedeli se do toho pustim sezenu levnejsi maso a bude forota na zimuuuuuuuuuuu.:-*

Lenka

7. 10. 2013 06:02

Colombo65
chtěl sem se vás zeptat,ten bůček taky krajíte na kostky 6cm,nebo jej na hrubo namelete?
předem děkuji

su1enka

13. 4. 2013 20:44

:yes::yes:Colombo65:

su1enka

13. 4. 2013 20:44

:yes::yes:Colombo65:

honauerová dana

11. 5. 2012 10:50

ahojky já je zavařuju dlouho jsou prima,ale dnes mi ztuhlo pouze pulka várky nevím čím to je ale muže mi někdo poradit nebo že by sklínky byly špatné uzávěry-,ještě se mi to nestalo děkuji.:-(

Miriam

5. 4. 2012 22:38

Sklenice plním asi do 3/4,kolik Wat. má mikrovl.nevím,je jí už 20let.Nejdříve dám plný výkon,po 5 min. uberu,nechám jen aby obsah ve sklenici probublával ještě dalších 5 min.Víčka používám šroubovací,maso syrové,po vychlazení se dá bez další úpravy konzumovat,je uvařené.

Sopicek

31. 3. 2012 17:13

Miriam,mam dotaz jak dlouho 0,7 sklenici a kolik Wattů v mikro zpracovávat?:-O

Miriam

29. 3. 2012 08:16

Výborný recept,přidávám i králičí maso,podle chuti pepře,zavařím v mikrovlnce.Bez sanytru a pod,jsem jejich odpúrce,dost mě vadí,že dnes se bez těchto chemikálií nedá koupit téměř nic,takže se snažím z čistého masa utvořit různé dobroty doma.Zdravím všechny podobně smýšlející a přejí mnoho nápadů,o které se tu s námi jistě rádi podělí.Díky.

Mojto

31. 10. 2011 13:43

Ešte lepšie je ked je mäso nakrájané na kocky a nie bočik ale pliecko.Moji zákaznici sa nevedia dojest:yes:

jarka 67

9. 7. 2011 13:30

Colombo65:tak to je přesně to pravé ořechové, když vyrazíme na dovču vezeme sebou tyhle kompoty a pak kámoši zírají že k pivku nevláčíme švestkáč ale tuhle dobrotu. zdravím a doporučuji všem ptotože koupit pravou vepřovku dneska nelze(teda pokud není domácí):-p:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: zavařování masa vepřové maso na šťávě zavarujeme veprove maso zavarovani veproveho masa zavařujeme maso veprove na stave zavařování masa do sklenic vepřové maso na šťávě recepty maso na šťávě vepřová štáva recept vepřová kyta na stave maso na stave recept veprove maso na stave recept zavařování vepřového do sklenic zavařování vepřového masa do sklenic zavařovani masa na dovolenou zavařené vepřové maso lidl vepřová krkovice ve vlastní šťávě maso ve vlastní šťávě dušené vepřové maso na šťávě

Suroviny: bůček vepřový, sůl, kmín celý, voda,

TopRecepty.cz

Vepřové ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XLlA