Vepřové ve vlastní šťávě

Zavařeniny Doba přípravy: 1+2 na zavařování 22 názorů

Zavařeniny Doba přípravy: 1+2 na zavařování 22 názorů

Suroviny ?

Vepřový bůček
sůl
kmín
kůže
voda
(Soli se dává 2 dkg na kilo masa)

Postup přípravy receptu

  1. Bůček vykostíme, pomeleme na velké šajbě, přidáme sůl a důkladně promícháme.

  2. Nacpeme do tří čtvrtin do zavařovacích sklenic, navrh položíme kůži, mírně posypeme drceným kmínem a do každé sklenice dáme 2 PL vody a zavařujeme při 100 stupních 2 hodiny. Kůži tam dáváme z toho důvodu, aby se vytvořil rosol.

Poznámka od kuchařky

Je to vynikající pochoutka na chleba.Příště zkusím tuto směs ochutit buď čenekem,nebo osmaženou cibulí.Tady se prostě meze nekladou.

Komentáře k receptu Vepřové ve vlastní šťávě

  • magdalenka magdalenka

    ruda43: Moribundus možno nie, ale Clostridiumbotulinum áno, ten vytvára spóry, ktoré sú termorezistentné. Práve v anaeróbnom prostredí vyklíčia jeho vegetatívne formy produkujúce toxín botulín, ktorý je už termolabilný...A otrava botulotoxínom ohrozuje život. Preto dvojité zaváranie.

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    ruda43: https://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/domaci-m...
    V konzervárnách se používá sterilace při teplotě 120 °C, v domácích podmínkách je nutné potraviny sterilovat dvakrát s časovým odstupem. Maso, ale i zeleninu či houby ve slaném nálevu zavařujte první den 2 hodiny při 100 °C, nechte vychladnout a po 24 hodinách zavařujte opět při 100 °C alespoň hodinu. Zničí se tím všechny bakterie, jejich spory a případně vzniklý botulotoxin (jedná se o látku bílkovinné povahy citlivou na vysoké teploty). Klasické zavařování postačí, pokud obsah ve sklenicích chrání kyselé prostředí z octového nálevu nebo přirozeně se vyskytující kyseliny z ovoce nebo například rajčat.

    Odpovědět

  • ruda43 ruda43

    Karel Kosek: Vařím jenom jednou,asi 3 hodiny a jsou výborný,proč zavařovat 2x??Takovou dávku varu by nepřežil ani moribundus..:-D

    Odpovědět

  • Karel Kosek Karel Kosek(neregistrovaný)

    Vepřové ve vlastní šťávě dělám již roky.Bůček,plecko,krkovici,jednotlivě,nebo namíchám./syrové/Pokud ho chci mít jako dobrou večeři na chleba,namelu na velké šajbě.Pokud třeba k použití např.do rizota tak nakrájím na 2x2 cm.nebo jako vrabce3x3cm k KVZ.Do každé sklenice lžičku soli,trochu kmínu,vyzkoušejte i osmaženou cibulku.Navrch stroužek,nebo víc ,podle vaší chuti.Nahoru kůži z bůčku a dvě lžíce převařené vody.Naplnit asi 2cm pod okraj.Šroubovací víčko dobře utáhnout.Víčka dávám i opakovaně.Vařit při 100st,celé ponořené 2 hodiny.Přes noc nevyndávám sklenice,druhý den vařím znova 2 hod.Pak vytáhnout a nechat na chladném místě ochladit.Skladovat nejlépe v lednici,ale i v chladné spíži.Nejdéle jsem otevřel po půl roce/v ledničce/.Je to pochoudka.Tak je možné udělat i ptáčky,ražniči,prejt,vlastně jakékoli maso mít rychle přichystané k příloze.

    Odpovědět

  • ginasouth ginasouth

    Lenka: nameleme nahrubo

    Odpovědět

  • ginasouth ginasouth

    Tak to dekuji a hned po nedeli se do toho pustim sezenu levnejsi maso a bude forota na zimuuuuuuuuuuu.:-*

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Colombo65
    chtěl sem se vás zeptat,ten bůček taky krajíte na kostky 6cm,nebo jej na hrubo namelete?
    předem děkuji

    Odpovědět

  • su1enka su1enka

    :yes::yes:Colombo65:

    Odpovědět

  • su1enka su1enka

    :yes::yes:Colombo65:

    Odpovědět

  • honauerová dana honauerová dana(neregistrovaná)

    ahojky já je zavařuju dlouho jsou prima,ale dnes mi ztuhlo pouze pulka várky nevím čím to je ale muže mi někdo poradit nebo že by sklínky byly špatné uzávěry-,ještě se mi to nestalo děkuji.:-(

    Odpovědět

  • Miriam Miriam(neregistrovaný)

    Sklenice plním asi do 3/4,kolik Wat. má mikrovl.nevím,je jí už 20let.Nejdříve dám plný výkon,po 5 min. uberu,nechám jen aby obsah ve sklenici probublával ještě dalších 5 min.Víčka používám šroubovací,maso syrové,po vychlazení se dá bez další úpravy konzumovat,je uvařené.

    Odpovědět

  • Sopicek Sopicek(neregistrovaný)

    Miriam,mam dotaz jak dlouho 0,7 sklenici a kolik Wattů v mikro zpracovávat?:-O

    Odpovědět

  • Miriam Miriam(neregistrovaný)

    Výborný recept,přidávám i králičí maso,podle chuti pepře,zavařím v mikrovlnce.Bez sanytru a pod,jsem jejich odpúrce,dost mě vadí,že dnes se bez těchto chemikálií nedá koupit téměř nic,takže se snažím z čistého masa utvořit různé dobroty doma.Zdravím všechny podobně smýšlející a přejí mnoho nápadů,o které se tu s námi jistě rádi podělí.Díky.

    Odpovědět

  • Mojto Mojto(neregistrovaný)

    Ešte lepšie je ked je mäso nakrájané na kocky a nie bočik ale pliecko.Moji zákaznici sa nevedia dojest:yes:

    Odpovědět

  • jarka 67 jarka 67(neregistrovaný)

    Colombo65:tak to je přesně to pravé ořechové, když vyrazíme na dovču vezeme sebou tyhle kompoty a pak kámoši zírají že k pivku nevláčíme švestkáč ale tuhle dobrotu. zdravím a doporučuji všem ptotože koupit pravou vepřovku dneska nelze(teda pokud není domácí):-p:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: zavařování masa vepřové maso na šťávě zavarujeme veprove maso zavarovani veproveho masa zavařujeme maso veprove na stave zavařování masa do sklenic vepřové maso na šťávě recepty maso na šťávě vepřová štáva recept vepřová kyta na stave maso na stave recept veprove maso na stave recept zavařování vepřového do sklenic zavařování vepřového masa do sklenic zavařovani masa na dovolenou zavařené vepřové maso lidl vepřová krkovice ve vlastní šťávě maso ve vlastní šťávě dušené vepřové maso na šťávě