Vepřové ve vlastní šťávě

pavelk Kuchař:

Doba přípravy: 1+2 na zavařování ? Zavařeniny 16 názorů

59
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Suroviny

Vepřový bůček
sůl
Nyní v akci
kmín
kůže
voda
(Soli se dává 2 dkg na kilo masa)
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bůček vykostíme, pomeleme na velké šajbě, přidáme sůl a důkladně promícháme.

  2. Nacpeme do tří čtvrtin do zavařovacích sklenic, navrh položíme kůži, mírně posypeme drceným kmínem a do každé sklenice dáme 2 PL vody a zavařujeme při 100 stupních 2 hodiny. Kůži tam dáváme z toho důvodu, aby se vytvořil rosol.

Poznámka

Je to vynikající pochoutka na chleba.Příště zkusím tuto směs ochutit buď čenekem,nebo osmaženou cibulí.Tady se prostě meze nekladou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové ve vlastní šťávě

  • Lenka Lenka

    Colombo65
    chtěl sem se vás zeptat,ten bůček taky krajíte na kostky 6cm,nebo jej na hrubo namelete?
    předem děkuji

    Odpovědět

  • su1enka su1enka

    :yes::yes:Colombo65:

    Odpovědět

  • su1enka su1enka

    :yes::yes:Colombo65:

    Odpovědět

  • honauerová dana honauerová dana

    ahojky já je zavařuju dlouho jsou prima,ale dnes mi ztuhlo pouze pulka várky nevím čím to je ale muže mi někdo poradit nebo že by sklínky byly špatné uzávěry-,ještě se mi to nestalo děkuji.:-(

    Odpovědět

  • Miriam Miriam

    Sklenice plním asi do 3/4,kolik Wat. má mikrovl.nevím,je jí už 20let.Nejdříve dám plný výkon,po 5 min. uberu,nechám jen aby obsah ve sklenici probublával ještě dalších 5 min.Víčka používám šroubovací,maso syrové,po vychlazení se dá bez další úpravy konzumovat,je uvařené.

    Odpovědět

  • Sopicek Sopicek

    Miriam,mam dotaz jak dlouho 0,7 sklenici a kolik Wattů v mikro zpracovávat?:-O

    Odpovědět

  • Miriam Miriam

    Výborný recept,přidávám i králičí maso,podle chuti pepře,zavařím v mikrovlnce.Bez sanytru a pod,jsem jejich odpúrce,dost mě vadí,že dnes se bez těchto chemikálií nedá koupit téměř nic,takže se snažím z čistého masa utvořit různé dobroty doma.Zdravím všechny podobně smýšlející a přejí mnoho nápadů,o které se tu s námi jistě rádi podělí.Díky.

    Odpovědět

  • Mojto Mojto

    Ešte lepšie je ked je mäso nakrájané na kocky a nie bočik ale pliecko.Moji zákaznici sa nevedia dojest:yes:

    Odpovědět

  • jarka 67 jarka 67

    Colombo65:tak to je přesně to pravé ořechové, když vyrazíme na dovču vezeme sebou tyhle kompoty a pak kámoši zírají že k pivku nevláčíme švestkáč ale tuhle dobrotu. zdravím a doporučuji všem ptotože koupit pravou vepřovku dneska nelze(teda pokud není domácí):-p:yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Dělám úplně stejně jako Colombo65.Bez kmínu!!Akorát krájím drobnější kousky.:yes:Já v papiňáku nezavařuji a tak neporadím.

    Odpovědět

  • David David

    Chci se zeptat jestli se může použít i tlakový hrnec?

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • Jana Kaprasova Jana Kaprasova

    Také toto masíčko dělám když jedeme na dovolelou,pak ho používám i na rychlé omáčky,a nebo jen tak na chleba.:yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Děláme taky. Je to pochoutka.:-p Takže bodík musí být:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Já na to jdu takhle;-);-);-)

    Ingredience:
    vepřové maso - plec,krkovice,bůček,sůl
    vepřová kůže z bůčku

    Příprava:
    •Maso nakrájíme na kousky asi 6x6 cm.
    •Promícháme všechny druhy masa, ale lze i z jednotlivých druhů.
    •Napěchujeme do sklenic, asi 2 cm pod okraj.
    •Na 0,7 l sklenici 1 lžičku soli, zalijeme jednou lžicí vody.
    •Dáme navrch kousek kůže.
    •Sklenice zavíčkujeme a dáme do zavařovacího hrnce.
    •Vaříme 2 hodiny mírným, ale stálým varem.
    •Necháme vychladnout do druhého dne.
    •Další den znovu zavařujeme 1 hodinu.

    Používáme jen tak na chleba, stačí namačkat vidličkou. Chuť je naprosto skvostná a na dovolenou nebo na delší pobyt na rybách neznám lepší pochoutku. Pecen chleba a hostina je hotova.:yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo