Vepřové ve vlastní šťávě

pavelk Kuchař:

Doba přípravy: 1+2 na zavařování PT3H00M PT2H00M PT1H00M ? Zavařeniny 19 názorů

511

Suroviny

Vepřový bůček
sůl
kmín
kůže
voda
(Soli se dává 2 dkg na kilo masa)
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bůček vykostíme, pomeleme na velké šajbě, přidáme sůl a důkladně promícháme.

  2. Nacpeme do tří čtvrtin do zavařovacích sklenic, navrh položíme kůži, mírně posypeme drceným kmínem a do každé sklenice dáme 2 PL vody a zavařujeme při 100 stupních 2 hodiny. Kůži tam dáváme z toho důvodu, aby se vytvořil rosol.

Poznámka

Je to vynikající pochoutka na chleba.Příště zkusím tuto směs ochutit buď čenekem,nebo osmaženou cibulí.Tady se prostě meze nekladou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 88 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové ve vlastní šťávě

  • Karel Kosek Karel Kosek(neregistrovaný)

    Vepřové ve vlastní šťávě dělám již roky.Bůček,plecko,krkovici,jednotlivě,nebo namíchám./syrové/Pokud ho chci mít jako dobrou večeři na chleba,namelu na velké šajbě.Pokud třeba k použití např.do rizota tak nakrájím na 2x2 cm.nebo jako vrabce3x3cm k KVZ.Do každé sklenice lžičku soli,trochu kmínu,vyzkoušejte i osmaženou cibulku.Navrch stroužek,nebo víc ,podle vaší chuti.Nahoru kůži z bůčku a dvě lžíce převařené vody.Naplnit asi 2cm pod okraj.Šroubovací víčko dobře utáhnout.Víčka dávám i opakovaně.Vařit při 100st,celé ponořené 2 hodiny.Přes noc nevyndávám sklenice,druhý den vařím znova 2 hod.Pak vytáhnout a nechat na chladném místě ochladit.Skladovat nejlépe v lednici,ale i v chladné spíži.Nejdéle jsem otevřel po půl roce/v ledničce/.Je to pochoudka.Tak je možné udělat i ptáčky,ražniči,prejt,vlastně jakékoli maso mít rychle přichystané k příloze.

    Odpovědět

  • ginasouth ginasouth

    Lenka: nameleme nahrubo

    Odpovědět

  • ginasouth ginasouth

    Tak to dekuji a hned po nedeli se do toho pustim sezenu levnejsi maso a bude forota na zimuuuuuuuuuuu.:-*

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Colombo65
    chtěl sem se vás zeptat,ten bůček taky krajíte na kostky 6cm,nebo jej na hrubo namelete?
    předem děkuji

    Odpovědět

  • su1enka su1enka

    :yes::yes:Colombo65:

    Odpovědět

  • su1enka su1enka

    :yes::yes:Colombo65:

    Odpovědět

  • honauerová dana honauerová dana(neregistrovaná)

    ahojky já je zavařuju dlouho jsou prima,ale dnes mi ztuhlo pouze pulka várky nevím čím to je ale muže mi někdo poradit nebo že by sklínky byly špatné uzávěry-,ještě se mi to nestalo děkuji.:-(

    Odpovědět

  • Miriam Miriam(neregistrovaný)

    Sklenice plním asi do 3/4,kolik Wat. má mikrovl.nevím,je jí už 20let.Nejdříve dám plný výkon,po 5 min. uberu,nechám jen aby obsah ve sklenici probublával ještě dalších 5 min.Víčka používám šroubovací,maso syrové,po vychlazení se dá bez další úpravy konzumovat,je uvařené.

    Odpovědět

  • Sopicek Sopicek(neregistrovaný)

    Miriam,mam dotaz jak dlouho 0,7 sklenici a kolik Wattů v mikro zpracovávat?:-O

    Odpovědět

  • Miriam Miriam(neregistrovaný)

    Výborný recept,přidávám i králičí maso,podle chuti pepře,zavařím v mikrovlnce.Bez sanytru a pod,jsem jejich odpúrce,dost mě vadí,že dnes se bez těchto chemikálií nedá koupit téměř nic,takže se snažím z čistého masa utvořit různé dobroty doma.Zdravím všechny podobně smýšlející a přejí mnoho nápadů,o které se tu s námi jistě rádi podělí.Díky.

    Odpovědět

  • Mojto Mojto(neregistrovaný)

    Ešte lepšie je ked je mäso nakrájané na kocky a nie bočik ale pliecko.Moji zákaznici sa nevedia dojest:yes:

    Odpovědět

  • jarka 67 jarka 67(neregistrovaný)

    Colombo65:tak to je přesně to pravé ořechové, když vyrazíme na dovču vezeme sebou tyhle kompoty a pak kámoši zírají že k pivku nevláčíme švestkáč ale tuhle dobrotu. zdravím a doporučuji všem ptotože koupit pravou vepřovku dneska nelze(teda pokud není domácí):-p:yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Dělám úplně stejně jako Colombo65.Bez kmínu!!Akorát krájím drobnější kousky.:yes:Já v papiňáku nezavařuji a tak neporadím.

    Odpovědět

  • David David (neregistrovaný)

    Chci se zeptat jestli se může použít i tlakový hrnec?

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo