Rillettes (rijet)

maris Kuchařka:

Pomalý hrnec 141 názorů

556
Recept si zatím oblíbilo 56 kuchařů

Suroviny

1 kg prorostlého vepřového použila jsem libový bůček tuku by nemělo být víc jak 30%
150 ml bílého suchého vína / nebo vody
15 g soli
Recept si zatím oblíbilo 56 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme na malé kostky, promícháme se solí, zalijeme vínem a dáme do pomalého hrnce. Dělala jsem na LOW - 8 hodin.

  2. Hotové maso rozmělníme naběračkou, dáme i s vypečeným sádlem do misek a necháme ztuhnout. Je to výborná pomazánka na chleba nebo skvěle chutná na toustech.

Poznámka

Rillettes patří k velmi známým francouzským receptům, klasicky se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci také cca 8 hodin. V původním receptu je 30 g soli na 1 kg masa, množství jsem snížila.

Zdroj : Francouzská kuchyně, Jana Martinicová

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 890 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rillettes (rijet)

  • maris maris

    Anna Kocikova: Aničko, moc děkuju za krásné fotky a mám radost, že vám chutnalo:-):yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Maruško,děkuji za fajn recept na domácí vepřovku:-K:yes:Pomalila jsem z neděle na pondělí ze 2,5kg vepřového plecka a moc jsme si pochutnali:-8Jen jsem neměla víno,tak jsem dala vývar:-)Bodík je Tvůj,foto přidávám:-8

    Odpovědět

  • Majerova Ludmila Majerova Ludmila

  • maris maris

    Jirka: Jirko, není to konzerva, takže asi tak, jako pečené maso. Protože nemám žádnou studenou komoru, uchovávám v ledničce. :-)

    Odpovědět

  • Jirka Jirka

    Mohu se zeptat, jak dlouho dobrota vydrží? Nepočítám tedy to, že bude rychle mizet.

    Odpovědět

  • maris maris

    Petra Benesova: Petro - moc děkuju:-)

    Odpovědět

  • Petra Benesova Petra Benesova

    Dnešní noc jsem vařila (nebo pekla?:-8) ze tří kil, teď ráno naplnila do sklenic na hory, ochutnala (sice ještě teplé...:-p) a musím říct, BOMBA:-K

    Odpovědět

  • maris maris

    Renata Hájková: PH - je Pomalý hrnec, Low je anglicky nízký a tady značí stupeň vaření:-)

    Odpovědět

  • Standa Standa

    Jindřich: To nemá s rillettes nic společného.:no::-((

    Odpovědět

  • Renata Hájková Renata Hájková

    MŮŽU VĚDĚT CO ZNAMENAJÍ SKRATKY : dáme do PH. Dělala jsem na LOW - 8 hodin ?? :-//

    Odpovědět

  • maris maris

    yossi: já děkuju, moc mě to těší:-)

    Odpovědět

  • yossi yossi

    Varil som aj bez pomaleho hrnca na plynovom varici na najmensom horaku na minime, s kovovou platnou na nom. 9 hodin a vysledok je super. Podobne varime aj hovadzi alebo slepaci vyvar. V kazdom pripade pridavam bodik. Dik za recept.

    Odpovědět

  • Jiří Jiří

    cathleen:Díky všem za nápovědu a užitečné rady.Aspoň neumřu blbej.:yes:;-):-))

    Odpovědět

  • maris maris

    Děkuji za záskok;-):-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Jiří: Lze nahradit mírným dlouhým pečením v troubě - na 150°C max.

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo