Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rillettes (rijet)

Rillettes můžeme přirovnat k pomazánce z vepřového masa. Tradiční francouzský recept se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci zhruba 8 hodin. Přípravu nelze uspěchat, ale výsledek je tak geniální, že tuhle lahůdku budete připravovat zas a znova.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 500 min

500 min (20 min příprava + 480 min tepelná úprava, + doba tuhnutí)

16. 8. 2010 14:19

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie13 611 kJ / 3 253 kcal
Bílkoviny145,00 g
Tuky297,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 6,59 g
Sůl16,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

V původním receptu je 30 g soli na 1 kg masa, množství jsem snížila.

Zdroj : Francouzská kuchyně, Jana Martinicová

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

maris

9. 9. 2021 18:51

Tonja: žádné škvarečky tam nejsou, vidíte je tam asi jen Vy. Připravuji podle francouzské kuchařky a rilletes dobře znám i z návštěv Francie, kde jsem ho měla možnost víckrát ochutnat.

Tonja

9. 9. 2021 18:39

Tak toto není to pravé francouzské Rillettes, to je sádlo se škvarečky. Rillettes je především maso, maso které je rozpadlé na vlákna, jak správně zdůrazňuje danielle72.
A k diskusi, zda vařit s vodou či s vínem bych dodal, že může být i s portským nebo s brandy. Však v Lidlu se v rámci Francouzských týdnů Rillettes prodává několik druhů. Zkuste se těmito originály inspirovat.

maris

27. 3. 2020 12:50

Coleta: já bych to dala na sporák, nejlépe v litinovém hrnci, když by byl k dispozici, a dělala hodně pomalu.;-)

Coleta

27. 3. 2020 12:37

Chtěla jsem se zeptat, nemám pomalý hrnek. V jaké nádobě pomazánku děláte. V hrnci na plynu nebo v troubě?

maris

21. 3. 2020 08:22

mtvrdikova: Mirko, to jsem moc ráda, že jsi spokojená, děkuju:-K
Bohdanko - Tobě taky děkuju za vyzkoušení a za milý komentář;-):-)

bohdana

20. 3. 2020 23:39

:yes::yes:Vyborna fomazanka,Děkuji:-K

mtvrdikova

20. 3. 2020 18:58

Hezký den, dnes uděláno a je to SUPER:yes::yes::yes: veliká dobrota :-K

mtvrdikova

18. 3. 2020 07:47

Simona Skolakova: Taky jsem si myslela, že to dám do těchto skleniček z Lidlu, ty jsou šikovné:yes:

mtvrdikova

18. 3. 2020 07:46

Děkuji Vám za odpověď , už delší dobu se na to chystám a teď o víkendu vyzkouším :yes::yes::yes:

Simona Skolakova

18. 3. 2020 01:41

mtvrdikova: dělala jsem bez vína na chuti to neubralo,dělala jsem s vínem a mohu říci,že kdybych jim to neřekla tak by to asi nepoznali,takže klidně vodu a když zbyde vínko,tak proč ho nedat:-D:yes:ale jak říkám je to opravdu super,já udělám z 1 kila 3 skleničky no abych upřesnila tak z Lídlu od Pila,ty jsou nejvhodnější neboť mají širší hrdla,ale jinak to beru jak už jsem psala super receptík,každý ví co si tam dá.takže žádná náhražka!!!!A kam se berou někdejší super konzervy,dnes už dávno nejsou,ale toto je jistota a hlavně opravdu dobrá;-)muž nevěřil,ale ochutnal a teď to po mne chce pomalu každý týden:-D:-ale já jsem rozumná tak každý týden néé,ale ob týden;-);-);-);-);-)néé je to fáákt mňamka;-):yes::yes:Majko díky:yes::yes:

maris

17. 3. 2020 20:13

mtvrdikova: víno nemusí být;-):-8

mtvrdikova

17. 3. 2020 20:08

Hezký večer,je velký rozdíl s vínem nebo s vodou? Chci to zkusit a nevím jestli musím dát to víno:-K

maris

17. 3. 2020 18:19

Simona Skolakova: děkuju;-):-K

Simona Skolakova

17. 3. 2020 18:16

maris: Majko je to super,že jsi ho sem tenkrát dala,dnes v této době,je to pro mne skvost,dnes dělám zase.Dala jsem i kamarádům a už chtěli receptík,moc jim to též chutná!!!:yes:;-)

maris

6. 3. 2020 17:00

Veronika.Hrozna: mám velkou radost, ale podotýkám, že to je klasický francouzský recept, který jsem sem jen přidala, ale je to opravdu “ skvost “ a těší mě, že má u vás takový úspěch :-) díky:-K

1 2 3 4 7 10 13

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak se dělá rillettes hovězí rijet riletes rilletes rellettes rilettes francouzsky rijet pomaly hrnec veprovka rilettes recept rillettes z bůčku rillattes rillets v pomalem hrnci rijjet rilletes recept rillettes v pomalem hrnci kachní rillet rilletes nejlepší rilets rilletes z pomalého hrnce rijet v pomalém hrnci

Suroviny: bůček vepřový, víno bílé suché, sůl

TopRecepty.cz

Rillettes (rijet)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krYX