Rillettes (rijet)

maris Kuchařka:

Pomalý hrnec 151 názorů

561
Recept si zatím oblíbilo 61 kuchařů

Suroviny

1 kg prorostlého vepřového použila jsem libový bůček tuku by nemělo být víc jak 30%
150 ml bílého suchého vína / nebo vody
15 g soli
Recept si zatím oblíbilo 61 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme na malé kostky, promícháme se solí, zalijeme vínem a dáme do pomalého hrnce. Dělala jsem na LOW - 8 hodin.

  2. Hotové maso rozmělníme naběračkou, dáme i s vypečeným sádlem do misek a necháme ztuhnout. Je to výborná pomazánka na chleba nebo skvěle chutná na toustech.

Poznámka

Rillettes patří k velmi známým francouzským receptům, klasicky se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci také cca 8 hodin. V původním receptu je 30 g soli na 1 kg masa, množství jsem snížila.

Zdroj : Francouzská kuchyně, Jana Martinicová

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 819 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rillettes (rijet)

  • magdalenka magdalenka

    Ajfel1: si si istý, že tvoj komentár patrí k tomuto receptu???:-D

    Odpovědět

  • Ajfel1 Ajfel1

    Robil som to ale zo pstruha filet, dobré osolené a okorenené, na masti stačí 20 minút... Mám 1,5 až 2,5 kg pstruhov tak skúšam... :-p mňamka...

    Odpovědět

  • Pavla Pavla (neregistrovaný)

    Už jsem měla tu čest tuhle lahůdku udělat a vážně je to velká mňamka!!!!!Jen se zaprášilo!!!!

    Odpovědět

  • madlina madlina

    jana
    upéct bůček a umlít a je to, je stejné jako rozdíl mezi rajskou polévkou z jídelny a rajčatovou italskou polévkou. to je rozdíl mezi rillets a upečeným um letým bůčkem.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jana: Mohu porovnat výslednou chuť upečeného pomletého bůčku a rillettes.Chutě jsou opravdu odlišné:-)

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    chocolate: díky za odpoveď ;-):-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    chocolate: :yes::yes:

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Jana: Nemate pravdu, technologie pripravy je odlisna a diky tomu je odlisna i vysledna chut.

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Upéct bůček a umlít a je to .Ovšem s francouským názvem,je to asi jiné.:-((:-((

    Odpovědět

  • Jiřina Jiřina(neregistrovaná)

    Anna Kocikova: Plecko je výborný nápad, není tak tučné jako bůček, je to zdravější.

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    Anna Kocikova: Aničko, moc děkuju za krásné fotky a mám radost, že vám chutnalo:-):yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Maruško,děkuji za fajn recept na domácí vepřovku:-K:yes:Pomalila jsem z neděle na pondělí ze 2,5kg vepřového plecka a moc jsme si pochutnali:-8Jen jsem neměla víno,tak jsem dala vývar:-)Bodík je Tvůj,foto přidávám:-8

    Odpovědět

  • Majerova Ludmila Majerova Ludmila(neregistrovaná)

  • maris maris(autor receptu)

    Jirka: Jirko, není to konzerva, takže asi tak, jako pečené maso. Protože nemám žádnou studenou komoru, uchovávám v ledničce. :-)

    Odpovědět

  • Jirka Jirka(neregistrovaná)

    Mohu se zeptat, jak dlouho dobrota vydrží? Nepočítám tedy to, že bude rychle mizet.

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další >>

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo