Rillettes (rijet)

maris Kuchařka: maris

Pomalý hrnec 180 názorů

Suroviny

1 kg prorostlého vepřového použila jsem libový bůček tuku by nemělo být víc jak 30%
150 ml bílého suchého vína / nebo vody
15 g soli
Recept si zatím oblíbilo 90 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme na malé kostky, promícháme se solí, zalijeme vínem a dáme do pomalého hrnce. Dělala jsem na LOW - 8 hodin.

  2. Hotové maso rozmělníme naběračkou, dáme i s vypečeným sádlem do misek a necháme ztuhnout. Je to výborná pomazánka na chleba nebo skvěle chutná na toustech.

Poznámka

Rillettes patří k velmi známým francouzským receptům, klasicky se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci také cca 8 hodin. V původním receptu je 30 g soli na 1 kg masa, množství jsem snížila.

Zdroj : Francouzská kuchyně, Jana Martinicová

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 4 564 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rillettes (rijet)

  • maris maris(autorka receptu)

    Coleta: já bych to dala na sporák, nejlépe v litinovém hrnci, když by byl k dispozici, a dělala hodně pomalu.;-)

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    Chtěla jsem se zeptat, nemám pomalý hrnek. V jaké nádobě pomazánku děláte. V hrnci na plynu nebo v troubě?

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    mtvrdikova: Mirko, to jsem moc ráda, že jsi spokojená, děkuju:-K
    Bohdanko - Tobě taky děkuju za vyzkoušení a za milý komentář;-):-)

    Odpovědět

  • bohdana bohdana

    :yes::yes:Vyborna fomazanka,Děkuji:-K

    Odpovědět

  • mtvrdikova mtvrdikova

    Hezký den, dnes uděláno a je to SUPER:yes::yes::yes: veliká dobrota :-K

    Odpovědět

  • mtvrdikova mtvrdikova

    Simona Skolakova: Taky jsem si myslela, že to dám do těchto skleniček z Lidlu, ty jsou šikovné:yes:

    Odpovědět

  • mtvrdikova mtvrdikova

    Děkuji Vám za odpověď , už delší dobu se na to chystám a teď o víkendu vyzkouším :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    mtvrdikova: dělala jsem bez vína na chuti to neubralo,dělala jsem s vínem a mohu říci,že kdybych jim to neřekla tak by to asi nepoznali,takže klidně vodu a když zbyde vínko,tak proč ho nedat:-D:yes:ale jak říkám je to opravdu super,já udělám z 1 kila 3 skleničky no abych upřesnila tak z Lídlu od Pila,ty jsou nejvhodnější neboť mají širší hrdla,ale jinak to beru jak už jsem psala super receptík,každý ví co si tam dá.takže žádná náhražka!!!!A kam se berou někdejší super konzervy,dnes už dávno nejsou,ale toto je jistota a hlavně opravdu dobrá;-)muž nevěřil,ale ochutnal a teď to po mne chce pomalu každý týden:-D:-ale já jsem rozumná tak každý týden néé,ale ob týden;-);-);-);-);-)néé je to fáákt mňamka;-):yes::yes:Majko díky:yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    mtvrdikova: víno nemusí být;-):-8

    Odpovědět

  • mtvrdikova mtvrdikova

    Hezký večer,je velký rozdíl s vínem nebo s vodou? Chci to zkusit a nevím jestli musím dát to víno:-K

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Simona Skolakova: děkuju;-):-K

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    maris: Majko je to super,že jsi ho sem tenkrát dala,dnes v této době,je to pro mne skvost,dnes dělám zase.Dala jsem i kamarádům a už chtěli receptík,moc jim to též chutná!!!:yes:;-)

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna: mám velkou radost, ale podotýkám, že to je klasický francouzský recept, který jsem sem jen přidala, ale je to opravdu “ skvost “ a těší mě, že má u vás takový úspěch :-) díky:-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    maris: Já děkuji za receptík, dokonce se kolegové dohodli , že si ráno koupí úplně čerstvý chleba, k " mé svačině" ! :-O:-O:-OA kdybych nedávala pozor, tak by snědli i to těsnění kolem pohárků. :-( Donesla jsem tři pohárky, a trošku zbylo, tak si to vzal kolega k večeři !:-D

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Simona Skolakova: to jsem moc ráda, děkuju:-K a moc děkuju i Veronice;-)

    Odpovědět

1 2 3 4 7 9 12

Tématické fráze: jak se dělá rillettes hovězí rijet riletes rellettes rilletes rilettes pomaly hrnec veprovka francouzsky rijet rilettes recept rillettes z bůčku rillattes rillets v pomalem hrnci rijjet rilletes recept rillettes v pomalem hrnci kachní rillet rilletes nejlepší rilletes z pomalého hrnce rijet v pomalém hrnci rilette

Zapomněl/a jsem heslo