Rillettes (rijet)

maris Kuchařka: maris

Pomalý hrnec 162 názorů

Suroviny

1 kg prorostlého vepřového použila jsem libový bůček tuku by nemělo být víc jak 30%
150 ml bílého suchého vína / nebo vody
15 g soli
Recept si zatím oblíbilo 80 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme na malé kostky, promícháme se solí, zalijeme vínem a dáme do pomalého hrnce. Dělala jsem na LOW - 8 hodin.

  2. Hotové maso rozmělníme naběračkou, dáme i s vypečeným sádlem do misek a necháme ztuhnout. Je to výborná pomazánka na chleba nebo skvěle chutná na toustech.

Poznámka

Rillettes patří k velmi známým francouzským receptům, klasicky se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci také cca 8 hodin. V původním receptu je 30 g soli na 1 kg masa, množství jsem snížila.

Zdroj : Francouzská kuchyně, Jana Martinicová

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 769 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rillettes (rijet)

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    magdalenka: Ja by som dala tiež iba čierne korenie. Skúsim to!

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Veronika.Hrozna: možno takto...ja som však pri používaní voňavého korenia v tomto prípade opatrná, dala som len čierne korenie...https://www.toprecepty.cz/recept/38347-rillettes/

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Recept se mi líbí, nemám pomalý hrnec , lze to udělat třeba v troubě ??? :-? A nejvíc se mi líbí fotka receptu od Bibinky, má tam takové odrbané, okrájené, ořezané ,opálené a velmi hódně používané prkénko na krájení ! To jsem se pokochala, kolik dobrých krmí to prkénko již pomohlo vytvořit. A koukám taky na válečky , které kuchařinka zapomene při focení přeložit jinam!To se kochám, takovými těmi, sem tam ulomenými konečky na ručkách, důlky a ďolíky a různými barvami , tmavými skvrnami z dlouhého a intezivního používání ! Když je takový váleček na fotce, hned má recept u mne větší preference, že je od zkušené kuchařky. Ale všechny fotky se starými válečky a prkénky se mi moc líbí!Dokonce je tady někde fotka,:-D aspoň 100 letého válečku ze slívy , úplně tmavohnědý váleček , který snad pamatuje i císaře pána.:-D

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    magdalenka: moc děkuju za fotku;-):-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Vyťahujem na svetlo sveta tento skvelý recept...pridávam fotku, s dovolením...

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Ilja Trubecký: dělávám z dvojnásobné dávky, dám do malých skleniček s víčkem a sterilizuji 15 - 20 min, aby chytlo víčko. Vydrží nám tak půl roku, než se sní. Pak dělám další várku. Zatím se mi nic nezkazilo.

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Ilja Trubecký: já to skladuji v ledničce, není to nijak konzervované - tak jako pečené vepřové maso. Nám nikdy moc dlouho nevydrží, protože se sní, tak úplně přesně nevím;-):-)

    Odpovědět

  • Ilja Trubecký Ilja Trubecký(neregistrovaný)

    Jaká je trvanlivost této dobroty

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    hančinka: upozornění na komentář mi přišlo až před chvilkou - takže už je asi hotovo a tak jen doufám, že jste spokojená;-):-)

    Odpovědět

  • hančinka hančinka(neregistrovaná)

    DŘÍVE JSEM HO DĚLALA V TROUBĚ, DNES BUDU POPRVÉ POMALIT<3<3<3

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Simona Skolakova: Simonko - moc děkuju, mám radost, že jste spokojení;-):-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Jak už tady bylo mnohokrát zmíněno,je to opravdu delikatesa,nemá to chybičku;-):yes::yes:díky;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Majko dnes jsem dostala chuť jít do Tvého receptíku,tak má frajer do večera práci a já se budu těšit na tuhle mňamku:-p:yes:

    Odpovědět

  • Pavla Pavla (neregistrovaný)

    Už jsem měla tu čest tuhle lahůdku udělat a vážně je to velká mňamka!!!!!Jen se zaprášilo!!!!

    Odpovědět

  • madlina madlina

    jana
    upéct bůček a umlít a je to, je stejné jako rozdíl mezi rajskou polévkou z jídelny a rajčatovou italskou polévkou. to je rozdíl mezi rillets a upečeným um letým bůčkem.

    Odpovědět

1 2 3 4 6 9 11

Tématické fráze: jak se dělá rillettes hovězí rijet riletes rellettes rilettes rilletes pomaly hrnec veprovka rilettes recept rillettes z bůčku rillattes rillets v pomalem hrnci francouzsky rijet rijjet rilletes recept rillettes v pomalem hrnci rilletes nejlepší kachní rillet rilletes z pomalého hrnce rijet v pomalém hrnci rillettes z kuřecího masa

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít