Francouzské vepřové maso

JIRICKA Kuchař: JIRICKA

Doba přípravy: 1,5 hod. 4 porce Vepřové maso 19 názorů

Suroviny

V postupu.
4 plátky vepřové kýty
sůl
pepř
olej
kečup
2 cibule
20 dkg eidamu
20 dkg majonézy
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Řízky z vepřové kýty naklepeme, osolíme, opepříme a z prudka opečeme na oleji.

  2. Potom je naskládáme do pekáčku vedle sebe, pokapeme kečupem (může být i ostrý), posypeme plátky z 2 cibulí, na ni nasypeme 20 dkg eidamu nastrouhaného na hrubém struhadle a povrch potřeme 2O dkg majonézy.

  3. Zapékáme 3O minut v troubě asi na 200°C, až povrch získá zlatohnědou barvu. Příloha hranolky a zeleninová obloha.

Poznámka

Tento recept jsem asi tak před 20 léty opsala v Zem. novinách. Kdo ho ochutnal chtěl recept.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 098 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Francouzské vepřové maso

  • Zdenka1 Zdenka1

    Nechala jsem se inspirovat tvým receptem. Cibulku jsem ale nakrájela nadrobno a předem jsem ji orestovala. Na každý plátek masa jsem ještě navíc položila tenký plátek anglické slaniny. Bylo to moc dobré a pochutnali jsme si:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • cherry4996 cherry4996

    Tak jsem to dnes vyzkoušela bála jsem se té majonézy ale výsledek je dokonalý. Přidala jsem místo ostrého kečupu chilli koření a ještě slaninku.
    Dávám 1* :yes:
    Šárka:

    Odpovědět

  • tobole tobole

    Vyzkoušela jsem a musím uznat, že je to LUXUSNÍ záležitost. Díky za recept:yes:

    Odpovědět

  • Kristýna Kristýna(neregistrovaná)

    Zrovna jsem to dovařila. A mohu říct že tento recept je doopravdy VYNIKAJÍCÍ!!! Všichni se určitě budou olizovat až za ušima! :yes::yes::-phttp://www.toprecepty.cz/recept/7851-francouzske-v...

    Odpovědět

  • Jiřička Jiřička(neregistrovaná)

    Mám radost, že Vám chutnalo. Děkuji. :-)

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    vynikající :-p

    Odpovědět

  • phamka phamka

  • Misa Misa(neregistrovaná)

    Ted jsem to uvařila příteli. Oba jsme maximálně spokojený :D Děkuju za výborný a jednoduchý recept.

    Odpovědět

  • Vendelínka Vendelínka(neregistrovaná)

    je to opravdu moc dobré, na to, že jsem začátečník a většinu receptů zmrvim, tak tohle se mi povedlo, příště to vyzkouším i s kuřecím :yes::-)

    Odpovědět

  • zuzana zuzana(neregistrovaná)

    zaujal me vas recept je jednoduchy a myslim si ze urcite mooc dobry a hodi se i ke kroketam ktere chci dnes delat:-):yes:

    Odpovědět

  • janatka janatka

    :-pOpravdu vynikající,chutnalo celé rodince.:yes:Použila jsem krkovičku a tatarku místo majonézy.

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Iljušo :yes::yes: za provedení a Jiřičce za recept :yes: ;-)

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Nevím, jak se chová při pečení jogurtová majonéza, ale ta normální se při pečení vyškvaří na tuk a to si myslím, že by ty 4 řízky v celé sklenici majonézy musely plavat. Určitě to vyzkouším.

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Hello - měla jsem jogurt.majonezu, ono mi to stejně při pečení dost steklo dolů :-)

    Odpovědět

  • Hella Hella

    To musí být fakt dobré i když bych asi polovinu majonézy ubrala. S majonézou zapékám jenom lososa, takže znám. Pátý bodík :yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vepřové maso recepty francouzské maso recepty z vepřového masa francouzské řízky maso po francouzsku vepřové maso francouzský vepřový plátek maso ke kroketam francouzský řízek maso po francouzsky vepřová kýta recepty pro začátečníky vepřová kýta po francouzsku vepěový plátek celá země recepty veprove po francousku francouzský vepřový řízek francouzské recepty z vepřového francouzské recepty maso vepřové recepty francouska maso recept francouzské maso recepty