Kuřecí (skoro) perkelt s noky
Kuřecí perkelt je velmi podobný paprikáši, alias kuřeti na paprice, nicméně pár odlišností tam přeci jen najdeme. Uvařte rodině lahodnou omáčku s jemným masem a lehce pikantní chutí, budou žadonit o přídavek.
Suroviny
Porce: 4 - 6
Nutriční hodnoty
Energie | 20 175 kJ / 4 822 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 248,29 g |
Tuky | 244,38 g |
Vláknina | 25,32 g |
Cholesterol | 1,65 g |
Sodík | 3,49 g |
Sůl | 8,27 g |
Sacharidy | 397,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept jsem hledala, stejný nenašla. Vím, že perkeltů je moooc... tohle je moje verze. Budu ráda, když někdo vyzkoušíte.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 8. 2017 10:35
15. 7. 2016 10:12
25. 7. 2015 21:03
25. 7. 2015 19:32
5. 9. 2014 07:56
Předtím jsem kuře na paprice prakticky nevařila, ale teď ho máme moc rádi. Takže mohu jen vřele doporučit i tuto verzi.
4. 9. 2014 22:57
9. 8. 2014 10:54
11. 8. 2013 22:02
11. 8. 2013 21:31
Určitě brzy zopakuji, takže děkuji za skvělou inspiraci
30. 6. 2013 23:09
30. 6. 2013 22:57
29. 6. 2013 13:10
28. 6. 2013 23:09
28. 6. 2013 22:11
28. 6. 2013 21:59
NOKY: 1kg hrubé mouky, 4 celá vejce, trochu soli na zředění perlivou vodu. S perlivou vodou se mi zdá, že noky nejsou tak tuhé.
Ingredience smícháme v míse. Uděláme těsto na hustější kaši. Pod haluškovač dám microten, abych neměla zapatlanou pracovní desku, do haluškovače naliji polovinu těsta, stáhnu z microtenu a lžící pasíruji do vřící osolené vody, když vyplavou, vařím ještě asi 2 minuty. Druhou polovinu těsta opakuji.
(Olej nedávám, ten dávám, když vařím kupované těstoviny, poté propláchnu, ty jsou pak na skus vynikající.) Noky také proplácnu pod studenou apak pod teplou vodou. Zbylé noky nasáčkuji do microtenů a dám zmrazit, ohřívám zmrzlé v microtenu v microvlnce, vynikající! Recepty sem nedávám, raději podle nich vařím tyto stánky jsou nejlepší ze všech.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 3 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 16 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 17 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 20 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dort Pavlova
28Monika uvařila před 17 minutami
Slané sýrové sušenky
okolobas uvařila před 2 hodinami
Kachní játra na zázvoru
kokronilla uvařila před 2 hodinami
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 13 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 13 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 14 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 14 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 14 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kuřecí perkelt perkelt perkelt s noky maďarske noky maďarský perkelt s noky kuřecí perkelt recept kuřecí s noky noky recept perkelt recept slovensky perkelt noky s kuretem noky ke kuřeti kuřecí perkelt s nokama noky k perkeltu slovenske noky drůbeží perkelt perkelt kuřecí kuřecí maso s noky madarsky kuřecí perkelt kure s nokama
Suroviny: kuřecí stehenní řízky, lusk paprikový červený, paprika čerstvá bílá, slanina, sádlo, cibule, rajče, vývar drůbeží, smetana zakysaná, mouka hladká, koření paprika maďarská, pepř cayenský, pepř drcený, mouka hladká, vejce, voda, sůl, olej
Kuřecí (skoro) perkelt s noky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1p8G
48 názorů